SoftPOS beveiliging

Hoe SoftPOS uw transacties beschermt

Tokenisatie

Wanneer een transactie wordt uitgevoerd, wordt een unieke maar willekeurige waarde gebruikt in plaats van het kaartnummer bij het verzenden van de transactie-informatie via het internet. Dit betekent dat zelfs als een betalingsverzoek wordt onderschept door een onbevoegde partij, er geen gevoelige kaartgegevens worden onthuld.

Encryptie

Bovendien wordt alle communicatie beschermd door sterke encryptie. De encryptiesleutels worden na elke transactie gewijzigd, wat betekent dat in het zeer onwaarschijnlijke geval dat een onbevoegde partij toegang zou krijgen tot een sleutel, deze onbruikbaar zou zijn omdat deze al verlopen zou zijn.

Stappen die u moet nemen om veilig te blijven

• We raden aan om je toestel zo in te stellen dat het automatisch wordt vergrendeld als het een paar minuten niet wordt gebruikt. Je moet een wachtwoord/PIN/authenticatie op het toestel instellen om te voorkomen dat een onbevoegde gebruiker de handset kan ontgrendelen en gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of er updates voor de app zijn. We raden aan om automatische app-updates in te schakelen als je apparaat dit ondersteunt.
  • We raden aan het scherm van het apparaat regelmatig schoon te maken om hygi├źnische redenen en om te voorkomen dat er stof of vuil ophoopt dat de normale werking kan belemmeren.