Een terugbetaling uitvoeren

Restituties kunnen alleen worden uitgevoerd door Admin-gebruikers.

Als u geen fooien hebt ingeschakeld op je SoftPOS oplossing, moeten terugbetalingen worden uitgevoerd via MyST, onze online webinterface voor transactiebeheer:

Als je fooien hebt ingeschakeld, moet je in plaats daarvan de onderstaande instructies volgen om terugbetalingen uit te voeren met de SoftPOS app.

Volg deze stappen om een terugbetaling uit te voeren:

Om een restitutie uit te voeren, moet je de oorspronkelijke transactie in de app vinden en het volledige bedrag terugstorten op dezelfde kaart die voor de oorspronkelijke aankoop is gebruikt. Gedeeltelijke terugbetalingen worden niet ondersteund. De klant moet zijn kaart op het apparaat laten zien om de restitutie te autoriseren.

1. Tik op het pictogram linksboven en selecteer"Ontvangsten" in het menu.

2. Gebruik de interface om de transactie te vinden die je wilt terugbetalen en tik op om te openen.

Transacties worden weergegeven in een lijst, beginnend met de meest recente bovenaan. Je kunt op de opties bovenaan het scherm tikken om transacties op verschillende typen te filteren (bijvoorbeeld "Goedgekeurd" of "Afgewezen").

3. Zodra je de transactie hebt geselecteerd, krijg je het onderstaande scherm te zien. Tik nu op"Terugbetalen".

4. Je wordt gevraagd om je wachtwoord in te voeren om verder te gaan. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien. Presenteer het apparaat aan de klant en vraag hem om zijn kaart aan te bieden bij het NFC-punt op het apparaat om de restitutie te autoriseren. (Je kunt annuleren door op de knop"Restitutie annuleren" onderaan het scherm te tikken)

5. Als dit lukt, krijgt de klant het volgende succesbericht te zien. Ze kunnen de QR-code scannen met hun eigen smartphone om de kassabon te bekijken of op"Stuur de kassabon per e-mail" tikken en hun e-mailadres invoeren.