Een verkoop uitvoeren

Contactloze aankopen met creditcard of bankpas met SoftPOS moeten lager zijn dan de contactloze limiet van de Cardholder Verification Method (CVM) die op de kaart van de klant is toegepast.

Dergelijke limieten zijn niet van toepassing op transacties met digitale portemonnees (bijv. Apple Pay en Google Pay).

Volg deze stappen om een verkoop uit te voeren:

1. Open de app als je dat nog niet hebt gedaan. Je komt standaard terecht op de pagina"Bedrag", zoals hieronder weergegeven. Als je op een andere pagina in de app bent, tik dan op het icoon linksboven en vervolgens op"Bedrag" om daar te komen.

2. Voer het transactiebedrag in dat je ten laste van de klant wilt brengen en tik op"Ten laste brengen" onderaan het scherm.

3. Je kunt het apparaat nu aan de klant presenteren.

4. De klant wordt gevraagd om te kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met fooien (of hij kan op"Ander bedrag" tikken om een aangepaste fooiwaarde in te voeren). Zodra een fooi is geselecteerd, wordt het nieuwe totaalbedrag dat in rekening wordt gebracht weergegeven op de knop"In rekening brengen" onder aan het scherm. De klant tikt op"Afrekenen" om verder te gaan. Hij kan ook op"Ik pas" tikken om zonder fooi te betalen.

De fooieninterface wordt alleen weergegeven als fooien zijn ingeschakeld op de app. Als je fooien inschakelt, kun je de standaard fooiopties aanpassen die aan de klant worden getoond. Klik hier voor meer informatie.

5. De klant krijgt nu het onderstaande scherm te zien en kan zijn contactloze betaaloptie presenteren aan het NFC-punt op het apparaat.

6. Als dit lukt, krijgt de klant het volgende succesbericht te zien. Ze kunnen de QR-code scannen met hun eigen smartphone om de kassabon te bekijken of op"Stuur de kassabon per e-mail" tikken en hun e-mailadres invoeren.