Ontvangsten van klanten

Ontvangstbewijs verzenden als onderdeel van de transactie

Onmiddellijk nadat de klant een transactie heeft voltooid, krijgt hij het volgende bevestigingsscherm te zien. Op dat moment kunnen ze de QR-code scannen met hun smartphone om de kassabon te bekijken of op "Stuur de kassabon per e-mail" tikken en hun e-mailadres invoeren om de kassabon per e-mail te ontvangen.

SP5-NL.jpg    SP9-EN.png

Deze opties zijn alleen beschikbaar als ze zijn ingeschakeld in de app-instellingen. Als je een transactie hebt verwerkt terwijl de voorkeursmethode voor het verzenden van de kassabon was uitgeschakeld, kun je naar de app-instellingen gaan om de functionaliteit in te schakelen en daarna handmatig een kassabon verzenden door de onderstaande stappen te volgen.

Ontvangstbewijs verzenden na de transactie

Als je een klant op een later tijdstip een ontvangstbewijs moet geven, volg dan deze stappen:

1. Tik op het pictogram linksboven en selecteer"Ontvangsten" in het menu.

2. Gebruik de interface om de transactie te zoeken waarvoor je een ontvangstbewijs wilt geven en tik op om te openen.

Transacties worden weergegeven in een lijst, beginnend met de meest recente bovenaan. Je kunt op de opties bovenaan het scherm tikken om transacties op verschillende typen te filteren (bijvoorbeeld "Goedgekeurd" of "Afgewezen").

3. Zodra je de transactie hebt geselecteerd, krijg je het onderstaande scherm te zien. Als de klant aanwezig is, kun je het apparaat aan ze laten zien zodat ze de QR-code met hun eigen smartphone kunnen scannen. Hierdoor wordt de kassabon op hun apparaat weergegeven.

Je kunt ook op"Ontvangstbevestiging verzenden" tikken en het e-mailadres van de klant invoeren om de ontvangstbevestiging naar hen te e-mailen.

Ontvangstopties

Volg deze stappen om de bonnetjesfunctie in de app in of uit te schakelen:

1. Tik op het pictogram linksboven en selecteer"Instellingen" in het menu.

2. Tik in het scherm Instellingen op "Opties voor ontvangstbevestiging verzenden".

3. Vanaf hier kun je de functies"Verzenden via e-mail" en"Verzenden via QR Code" in-/uitschakelen (deze zijn standaard ingeschakeld).

Formaat ontvangstbewijs

Digitale ontvangstbewijzen bevatten belangrijke transactiegegevens en dienen als bewijs van de transactie in geval van geschillen:

Voorbeeld van een SoftPOS kassabon

Legenda

1. Transactietype - Dit kan "AANKOOP" of "REFUND" zijn.
  2. Naam verkoper en adres, en ook de gebruikersnaam die het verzoek heeft uitgevoerd.
  3. Dit paneel bevat:
    • [Transactie] Type - (Zoals hierboven beschreven)
    • Modus - Dit is altijd "CONTACTLOOS".
    • Betalingsnetwerk - Het kaartsysteem van de klant: Mastercard of Visa.
    • Kaart - De laatste 4 cijfers van het kaartnummer.
  4. Dit paneel bevat:
    • Transactiebedrag en Munt (inclusief de fooi, indien van toepassing).
    • Datum en tijd waarop de transactie is verwerkt.
    • Transactiestatus - Deze kan "Goedgekeurd", "Afgewezen" of "Fout" zijn.
  5. Dit paneel bevat:
    • Application ID - Het aanvraagnummer van de betaalkaart.
    • Apparaat-ID - Unieke identificatie voor het apparaat.
    • TVR - De resultaten van de eindverificatie.
    • Terminal ID - Unieke identificatie voor de winkel van de verkoper.
    • Toepassing - Het type kaart dat wordt gebruikt voor de transactie (bijv. "DEBIT MASTERCARD")