Aan de slag met SoftPOS

Wat is SoftPOS?

Software Point of Sale (SoftPOS) is een nieuw product van Trust Payments waarmee je direct betalingen kunt accepteren via een smartphone zonder dat je extra hardware nodig hebt. Aan de slag gaan is zo eenvoudig als het aanmelden voor een account op Trust Payments, het downloaden van de app op een compatibel apparaat en het volgen van de eerste installatiestappen die hieronder worden beschreven.

SoftPOS is kosteneffectiever in vergelijking met traditionele POS-producten waarvoor u extra kosten moet betalen aan een leverancier om de kosten van de extra benodigde hardware te dekken. U kunt ook sneller aan de slag, omdat u niet hoeft te wachten tot een terminal naar uw locatie is verzonden voordat u kunt beginnen met transacties.

Vereisten

Contactloze aankopen met creditcard of bankpas met SoftPOS moeten lager zijn dan de contactloze limiet van de Cardholder Verification Method (CVM) die op de kaart van de klant is toegepast.

Dergelijke limieten zijn niet van toepassing op transacties met digitale portemonnees (bijv. Apple Pay en Google Pay).

De smartphone of tablet waarop je de software installeert en bedient, moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Het besturingssysteem moet Android v9 of hoger zijn. (iOS/iPadOS-apparaten worden niet ondersteund)
  • Het apparaat moet NFC-technologie hebben en dit moet ingeschakeld zijn in de apparaatinstellingen.
  • Het apparaat moet tijdens het gebruik een betrouwbare verbinding met internet hebben, via WiFi of een mobiel datanetwerk zoals 4G/5G.
  • Op het apparaat moeten Google Mobile Services geïnstalleerd zijn.
  Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het apparaat waarop u de software installeert en gebruikt, voldoet aan de bovenstaande vereisten.

• SoftPOS is momenteel alleen beschikbaar voor winkeliers in het Verenigd Koninkrijk die transacties verrichten in Pond Sterling (£). De enige ondersteunde taal voor de software is Engels.
  • U moet zich aanmelden voor een account op Trust Payments. Hiervoor hebt u een acquiring bankrekening en een bijbehorende Merchant Identification (MID) nodig. Klik hier om u aan te melden.

De app installeren en voor de eerste keer instellen

Nadat je je hebt aangemeld voor een account op Trust Payments, sturen we je een e-mail met een link waarmee je een nieuw gebruikersaccount en wachtwoord kunt instellen om je aan te melden bij de app.

Als meerdere gebruikers de service gaan gebruiken, kun je tijdens het onboardingproces verzoeken om extra gebruikersaccounts aan te maken. Elke gebruiker ontvangt e-mails met koppelingen om zijn eigen wachtwoorden in te stellen.

Vervolgens moet je de SoftPOS app van Trust Payments downloaden uit de Google Play store. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord en beginnen met transacties.

Kenmerken

Gestroomlijnde interface

Open gewoon de app, typ het bedrag dat je wilt afschrijven en de kassa is meteen klaar om de transactie te verwerken.

Meer informatie

Visa en Mastercard compatibiliteit

De klant tikt zijn Visa of Mastercard debit/credit card tegen je apparaat om een contactloze verkoop van maximaal £100 te voltooien.

Meer informatie

Ondersteuning voor mobiele portemonnee

Betalingen kunnen ook worden gedaan met mobiele portemonnees zoals Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay.

Meer informatie

Veilige transacties

Gevoelige betalingsgegevens worden getoken en via een versleutelde verbinding verstuurd naar Trust Payments voor een veilige en betrouwbare betaalervaring.

Tips opnemen

Stimuleer het geven van fooi door de klant een kleine lijst met voorgestelde fooibedragen te tonen die ze met één tik kunnen toevoegen aan het verkooptotaal. Ze kunnen ook gemakkelijk hun eigen fooibedrag invoeren of overslaan als ze dat willen.

Meer informatie

Digitale ontvangstbewijzen

Klanten kunnen een QR-code scannen met hun smartphone nadat de betaling is gedaan om een digitaal aankoopbewijs te ontvangen (of hun e-mailadres intypen, indien gewenst).

Meer informatie

Terugbetalingen verwerken

Je kunt aankopen direct vanuit de app terugbetalen (gedeeltelijke terugbetalingen worden nog niet ondersteund). Om bestaande goedkeuringsprocessen te helpen behouden, wordt de manager gevraagd een wachtwoord in te voeren om terugbetalingen te autoriseren.

Meer informatie

Transactiegeschiedenis

De app biedt snelle toegang tot je transactiegeschiedenis, zodat je terugbetalingen kunt autoriseren, bonnetjes opnieuw kunt versturen en zelfs CSV-bestanden met transactiegegevens kunt exporteren voor reconciliatie.

Meer informatie

De app starten

Als je de app opent, kom je meteen op de pagina"Bedrag". Zo kun je meteen beginnen met transacties. Klik hier voor meer informatie.

Vanaf hier kun je op het pictogram linksboven tikken om naar andere pagina's in de app te navigeren: