Het tabblad ‘Chargebacks’

Laatst bijgewerkt:

Lijst met gevallen

Om een terugboekingszaak te bekijken, moet je eerst een zaak zoeken en selecteren en vervolgens de details bekijken. Door gevallen te zoeken, kunt u een lijst met gevallen genereren en vervolgens een geval selecteren om te bekijken. U zoekt naar gevallen via de pagina Caselijst.

Standaard zoekcriteria gebruiken

De standaardoptie stelt de gebruiker in staat voor elk van de beschikbare zoekvelden een waarde te specificeren. Deze optie wordt standaard geselecteerd bij het openen van de pagina. Voor het creëren van een lijst met zaken om aan te werken, volgt u deze stappen:

1. Aanmelden bij RAM Tool.

2. Navigeer naar Chargebacks > Case List.

3. Voer je MID-nummer in het zoekvak direct onder het navigatiepaneel in en klik op"Wijzigen".

4. Gebruik de zoekopties om je zoekopdracht te filteren:

• Selecteer de"Status" uit de vervolgkeuzelijst om te filteren op transactiestatus (bijv. "Open", "Gesloten", "Conformiteit", etc.).
    • Je kunt een bereik"Plaatsingsdatum" selecteren om je zoekopdracht verder te verfijnen.
    • Selecteer het"Soort transactie" uit de vervolgkeuzelijst (bijv. "CB1 - 1e terugboeking", "CB2 - 2e terugboeking", "REP - terugboeking", enz.)
      Optionele filters voor deze zoekopdracht

Je kunt de lijst met zaken verder filteren door de volgende extra zoekfilters toe te passen op de zoekopdracht:

Filter Beschrijving
    Vervaldag

Filter op vervaldatum.

De vervaldatum is de uiterste datum waarop de zaak moet zijn afgehandeld. Deze datum wordt berekend op basis van de centrale verwerkingsdatum van het opvraagverzoek of de terugboekingstransactie, plus het tijdsbestek van het kaartnetwerk voor de redencode van de inkomende transactie, min een opgegeven aantal dagen dat voor de instelling is geconfigureerd.

Document Onvangen Vink het vakje "Doc. Ontvangen" om alleen zaken te tonen die documentatie hebben ontvangen via Visa Resolve Online (VROL) of MasterCom.
    Kaartnetwerk Selecteer het"Kaartnetwerk" uit de vervolgkeuzelijst (bijv. Mastercard, Visa, enz.).
    Code reden Filter op redencode. Klik hier voor meer informatie.
    Voorwaarde voor geschil

Filter op geschilconditie.

De betwistingsvoorwaarde wordt samen met de redencode gebruikt om de reden voor de terugboeking te bepalen.

ARN Filter op ARN (Acquirer Reference Number).
    ID zaak / ID regeling

Filter op case ID / Scheme ID.

• De zaak-ID is een 14-cijferig nummer dat een zaak uniek identificeert.
    • De Scheme ID is een unieke identificatie die door het kaartsysteem aan de zaak wordt toegewezen.
    Merchant ID Filter op klantnummer (intern merchant nummer) of extern merchant nummer.
    Volledig of 4-cijferig kaartnummer Filter op kaartnummer.
    Verwerkt op Filter op werk op datum, de datum waarop actie ondernomen moet worden.
    Resultaten beperken Selecteer in de vervolgkeuzelijst"Resultaten beperken" om het maximum aantal terug te sturen cases te beperken.
    Sorteer volgorde

Selecteer in de vervolgkeuzelijst"Sorteervolgorde" om aan te geven in welke volgorde de cases in de resultaten moeten worden weergegeven.

Custom Data Filter op de aangepaste gegevensreferentie die is ingevoerd in het 80byte bestand.

5. Klik op"Zoeken" om de zoekopdracht uit te voeren.

6. Vanuit de zoekresultaten kun je op de hyperlink met de zaak-ID of de regeling-ID aan de linkerkant klikken om de details van een specifieke record te openen.

De lijst met Terugboekingszaken bekijken

De resultaten van alle opzoekingen – standaard of voorgedefinieerd – worden getoond in een gegevenstabel. Gegevenstabellen ondersteunen standaard tabelfuncties, zoals:

• de gegevens kunnen worden gesorteerd op om het even welke kolom
  • de volgorde van de kolommen waarin de gegevens worden weergegeven
  • kan tijdelijk worden gewijzigd en de breedte van de kolommen kan worden aangepast.

Het tabelformaat keert terug naar de standaardwaarden wanneer de pagina wordt vernieuwd.

Kolom Beschrijving
Document Onvangen Datum waarop de overeenkomstige documentatie van VROL of MasterCom werd ontvangen.
Case ID De unieke identificatie voor een zaak toegewezen door de OmniPay-systemen. Dit is ook een link naar de pagina ‘Chargeback Case Detail’.
Status Huidige status van de zaak.
External Merchant No. Extern handelaarsnummer.
Klant Klantnummer (intern handelaarsnummer).
Central Processing Date Centrale verwerkingsdatum van de laatste inkomende transactie voor de zaak.
Soort Afkorting van het transactietype van de laatste inkomende transactie voor de zaak.
Ntwk Kaartnetwerk.
Kaartnr. Kaartnummer. Verborgen.
ARN Referentienummer Acquirer. Dit is ook een link naar de pagina ‘Chargeback Case Detail’.
RC Redencode kaartnetwerk.
Code reden Beschrijving redencode.
Case Prioriteit Prioriteit van de zaakcategorie.
Netwk Sett bedr. Bedrag van de netwerkvereffening van de laatste inkomende transactie voor de zaak.
Netwk Sett val. Munteenheid van de netwerkvereffening van de laatste inkomende transactie voor de zaak.
Local Amt Bedrag van de vereffening uitgedrukt in de lokale munteenheid van de instelling.
Local Curr De lokale munteenheid gekoppeld aan het lokale bedrag.
Verwerkt op De datum waartegen een zaak moet worden verwerkt.
Due Date Countdown Aftelling naar de deadline, m.a.w. het resterende aantal dagen tot aan de deadline.
Vervaldag Deadline van zaak.
Boekdatum Boekingsdatum van de laatste inkomende transactie voor de zaak.
Issuer Ref. Referentienummer terugboeking.
Toegekend aan Gebruikersnaam van terugboeking toegewezen aan de zaak.
Naam verkoper Master DBA-naam van handelaar.

Capture Methode

Registratiemethode van de oorspronkelijke aanbieding.

Voor eCommerce-transacties met MasterCard worden de volgende beschrijvingen getoond:

• eCommerce Channel Encrypt – UCAF Collection Indicator niet beschikbaar of ruimte gevuld bij de inkomende transactie
  • eCommerce Channel Encrypt (UCAF 0) – UCAF Collection Indicator 0, geen UCAF-transactie
  • eCommerce Channel Encrypt (UCAF 1) – UCAF Collection Indicator 1, ook bekend als ‘merchant UCAF’
  • eCommerce Channel Encrypt (UCAF 2) – UCAF Collection Indicator 2, ook bekend als ‘Full UCAF’
Laatste acceptant actie Laatste actie die de handelaar heeft ondernomen voor de zaak.
Gebruiker acceptant actie Gebruiker die de laatste handelaarsactie heeft ondernomen voor de zaak.
Custom Data De specifieke gegevensreferentie die is ingevoerd in het 80 byte-bestand.
Transactiedatum De transactiedatum van de aanbieding.
Trans Ref De originele referentiewaarde van de aanbieding voor de handelaar.
Acceptant afrekeneingvaluta De munteenheid waarin de handelaar werd betaald voor de aanbieding.
Merch Funding Amt Gr Het brutobedrag van de aanbieding in de financieringsmunt van de handelaar.

Transactietypes

Afkortingen Beschrijving Richting
PRE Aanbieding Inkomend
CBK1 Eerste terugboeking Inkomend
CBK2 Tweede terugboeking Inkomend
REP Heraanbieding Uitgaand
RRQ Retrievalverzoek Inkomend
FFR Vervulling Uitgaand
NFF Niet-vervulling Uitgaand