Aan de slag met RAM Tool

Laatst bijgewerkt:

De RAM Tool staat vol nuttige informatie en functies die u kunt ontdekken. Volg de onderstaande aanwijzingen om aan de slag te gaan.

Video-handleiding

Nadat u inloggegevens hebt ontvangen van Trust Payments, kunt u RAM Tool openen via de volgende link: https://www.omnipaygroup.com/ramtool

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Zodra je bent ingelogd, vragen we je eerst om je wachtwoord om veiligheidsredenen te wijzigen. Je kunt dit doen door te navigeren naar Klantenservice > Wachtwoord wijzigen.

Ons wachtwoordbeleid specificeert de volgende vereisten waaraan moet worden voldaan bij het instellen van een nieuw wachtwoord:

• Wachtwoorden moeten ten minste 1 numeriek teken bevatten.
  • Wachtwoorden moeten ten minste 1 alfabetisch teken bevatten.
  • Wachtwoorden moeten minstens 8 tekens lang zijn.
  • Geen van je laatste 6 wachtwoorden kan worden hergebruikt als nieuw wachtwoord.

Onthoud dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn!

Identificatiecodes voor verkopers

Elke handelaar kan op twee manieren worden geïdentificeerd:

• Een intern Merchant Identificant Number (MID) - Het MID is maximaal 8 cijfers lang en wordt door OmniPay gebruikt om de merchant in hun eigen systemen te identificeren.
  • Een extern merchant nummer - De instelling identificeert de merchant met zijn externe merchant nummer. Dit is meestal de identificatie die wordt gebruikt binnen de eigen verwerkingssystemen van de instelling. Het externe transactienummer kan maximaal 20 cijfers lang zijn.

Als de RAM Tool u vraagt om een handelaarsnummer in te voeren, worden in de meeste scenario's zowel de MID als het externe handelaarsnummer ondersteund. Als u een 8-cijferig nummer invoert, neemt de RAM-tool aan dat het nummer een MID is. Anders neemt de RAM Tool aan dat het nummer een extern handelaarsnummer is.

Schakelen tussen handelaarsnummers

Als je meerdere MID's hebt, zoals MOTO en e-commerce MID's of meerdere shops, kun je tussen deze MID's wisselen door deze stappen te volgen:

1. Klik op het vervolgkeuzemenu MID bovenaan de pagina.
  2. Klik op de knop .
  3. Selecteer een handelaarsnummer.

Data van detachering

Aankondigingen, terugboekingen, transactienota's en veel andere items in de RAM Tool krijgen een boekingsdatum. De boekingsdatum is de interne datum die aangeeft wanneer de betreffende transactie in ons systeem is verwerkt.

Houd er rekening mee dat de boekingsdatum van een bepaalde verrichting niet noodzakelijk overeenstemt met de kalenderdatum waarop ze voor het eerst werd ontvangen. Bijvoorbeeld, alle transacties die 's nachts worden verwerkt van de avond van 5 maart tot de ochtend van 6 maart (OmniPay lokale tijd) hebben als datum 6 maart.

De boekingsdatum wordt gebruikt bij het uitvoeren van op datum gebaseerde zoekopdrachten (bijv. een zoekopdracht naar alle verwerkte batches binnen een bepaald datumbereik) en ook om samenvattende totalen te berekenen, zoals de totale waarde van alle ingediende presenties voor een instelling.

Specificeren van datumbereiken in zoekopdrachten

Voor veel typen zoekopdrachten heb je een begin- en einddatum nodig om je zoekopdracht te verfijnen. Je kunt deze invoeren in het formaat DD/MM/JJJJ of op het kalenderpictogram klikken om de datum in een kalender te selecteren. Zorg ervoor dat de opgegeven begindatum voor de einddatum ligt.

Om de server niet te zwaar te belasten, beperken sommige pagina's het aantal dagen dat door een enkele zoekopdracht kan worden overbrugd (d.w.z. het aantal dagen tussen de begin- en einddatum). Als het bereik dat is opgegeven in je zoekopdracht te groot is, zal de RAM Tool automatisch de begindatum wijzigen om deze in lijn te brengen met de systeembeperkingen. Als dit gebeurt, wordt de gewijzigde datum rood gemarkeerd op het formulier.

Over accounttypes

Transacties worden gecrediteerd en gedebiteerd op verschillende rekeningen binnen het OmniPay boekhoudsysteem. Elke rekening wordt bijgehouden op een bepaalde rekening Munt (bv. USD, GBP, EUR, enz.). Alle transacties die worden geboekt op een rekening met een andere rekening Munt worden omgerekend aan de hand van de toepasselijke wisselkoersen, zoals de koersen van het kaartsysteem of van OmniPay.

Voor verschillende functies op de RAM Tool moet je een account selecteren om een bewerking uit te voeren (bijv. een account selecteren om transacties te zoeken). Er zijn twee accounttypes:

• PAR (Payment Account Retail) - De rekening waarop batches van handelaren worden geboekt en betalingen worden gegenereerd.
  • Acquirer Dispute Account - De rekening die inkomende terugboekingen ontvangt, terugboekingen debiteert naar andere merchant accounts, of gebruikt wordt om op een andere manier terugboekingen af te boeken of terug te boeken.

Opvangmethoden

Het OmniPay boekhoudsysteem kent aan elke presentment transactie een capture methode toe. De capturemethode is een interne code van het boekhoudsysteem die beschrijft hoe de transactiegegevens (met name het kaartnummer) worden vastgelegd. De vastleggingsmethode is in wezen een code die de betekenis van verschillende velden van het kaartschema combineert, zoals:

Capture Methode Beschrijving
Terugkerend Terugkerende transactie
SET/3D-SET gewaarmerkt Voor Visa geeft deze vastlegmethode een Verified by Visa elektronische handelstransactie aan. De vastlegmethode komt overeen met Visa ECI 05. Voor Mastercard geeft deze vastlegmethode een UCAF (Universal Card Authentication Field) e-handelstransactie aan waarbij de UCAF-gegevens zijn ingevuld. De capture methode komt overeen met een Mastercard UCAF Collection Indicator waarde van 2 (de UCAF Collection Indicator staat in positie 3 van het Electronic Commerce Security Level Indicator veld in het Mastercard clearing bericht).
SET/3D-SET niet-geauthenticeerd Voor Visa geeft deze vastleggingsmethode een elektronische handelstransactie aan met een verkoper die Verified by Visa ondersteunt, waarbij de verkoper de kaarthouder probeerde te verifiëren met behulp van Verified by Visa. De vastleggingsmethode komt overeen met Visa ECI 06. Voor Mastercard geeft deze vastleggingsmethode een transactie aan waarbij de handelaar UCAF ondersteunt, maar de UCAF-gegevens niet door de kaarthouder/verstrekker werden verstrekt. De afvangmethode komt overeen met een Mastercard UCAF Collection Indicator waarde van 1 (de UCAF Collection Indicator staat in positie 3 van het Electronic Commerce Security Level Indicator veld in het Mastercard vereffeningsbericht).
eCommerce, niet beveiligd Een elektronische handelstransactie waarbij de kaartgegevens ongecodeerd naar de verkoper worden verzonden. Voor Visa transacties komt de afvangmethode overeen met Visa ECI 08 Voor Mastercard transacties komt de afvangmethode overeen met een Mastercard Security Protocol waarde van 9 (het Security Protocol staat op positie 1 van het Electronic Commerce Security Level Indicator veld in het Mastercard vereffeningsbericht).
eCommerce, Channel Encrypt Een elektronische handelstransactie waarbij de kaartgegevens versleuteld naar de verkoper worden getransporteerd. Dit is de vastleggingsmethode die is toegewezen aan normale SSL-gebaseerde elektronische handelstransacties. Voor Visa transacties komt de capture methode overeen met Visa ECI 07. Voor Mastercard transacties komt de "eCommerce, Channel Encrypt" vastleggingsmethode overeen met een Mastercard Security Protocol waarde van 2 (wat "kanaalcodering" betekent). Het veld Mastercard Security Protocol is positie 1 van het veld Electronic Commerce Security Level Indicator met 3 posities in het vereffeningsbericht Mastercard . Voor Mastercard transacties kan de "ecommerce, Channel Encrypt" vastleggingsmethode vervolgens worden gevolgd door de waarde van de UCAF verzamelindicator zoals ontvangen in de inkomende transactie. De UCAF Collection Indicator is positie 3 van het veld Electronic Commerce Security Level Indicator van 3 posities in het vereffeningsbericht Mastercard en wordt tussen ronde haakjes weergegeven. Samengevat worden de volgende Capture Method-teksten getoond voor Mastercard elektronische handelstransacties:
  • eCommerce Channel Encrypt – UCAF Collection Indicator niet beschikbaar of ruimte gevuld bij de inkomende transactie
  • eCommerce Channel Encrypt (UCAF 0) – UCAF Collection Indicator 0, geen UCAF-transactie
  • eCommerce Channel Encrypt (UCAF 1) – UCAF Collection Indicator 1, ook bekend als ‘merchant UCAF’
  • eCommerce Channel Encrypt (UCAF 2) – UCAF Collection Indicator 2, ook bekend als ‘Full UCAF’