Waarom heeft mijn betaling een 71000 zachte afwijzing antwoord gekregen?

Laatst bijgewerkt:

Visa en Mastercard moeten verkopers in landen met PSD2 een nieuwe authenticatiepoging doen met de indicator voor gedwongen uitdaging (mandaat) (scaexemptionindicator=14 of challenge indicator=04 als Met behulp van uw eigen MPI) wanneer een antwoord op zachte afwijzing wordt ontvangen.

Als uw systeem een 71000 Zachte achteruitgang antwoord krijgt na de verwerking van een autorisatie (AUTH) verzoek naar Trust Payments, is dit gebeurd omdat de kaartuitgever het verzoek heeft geweigerd wegens het ontbreken van Strong Customer Authentication (SCA).

De Payment Services Directive (PSD2) verplicht dat er een vorm van SCA wordt uitgevoerd op alle transacties die door de klant worden geïnitieerd via hun browser of mobiele apparaat. Om aan dit mandaat te voldoen, moet u EMV 3-D Secure gebruiken.

Er zijn uitzonderingen op deze regel die zijn toegestaan door de uitgever van de kaart en die niet hoeven te worden aangegeven. Voorbeelden hiervan zijn Mail Order Telephone Order (MOTO) betalingen en Merchant Initiated Transactions (MIT) met de opgeslagen kaart van een klant (die oorspronkelijk werd geauthenticeerd met SCA). Er zijn echter extra uitzonderingen die doe markering aan de kaartuitgever vereisen, door het veld scaexemptionindicator (klik hier voor de veldspecificatie).

Het niet correct aangeven van vrijstellingen of het niet voldoen aan de door de kaartuitgever gestelde voorwaarden kan leiden tot de foutmelding 71000 Zachte achteruitgang.

Autorisatie van een betaling door de emitterende bank is op zich geen bewijs dat aan de voorwaarden voor een vrijstelling is voldaan. Het is uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw oplossing alleen vrijstellingen toepast wanneer aan de criteria daarvoor is voldaan. Wij raden u aan contact op te nemen met uw acquiring bank voor hulp als u advies nodig heeft.

Maatregelen in geval van zachte afwijzing

Als u in het antwoord op autorisatie een 71000 Zachte achteruitgang terugkrijgt, moet u het verzoek autorisatie opnieuw indienen, maar er dit keer voor zorgen dat het wordt geverifieerd met behulp van EMV 3-D Secure en zonder toepassing van SCA vrijstelling. Raadpleeg de relevante sectie hieronder voor informatie over hoe u dit moet aanpakken.

Payment Pages

Neem contact op met ons Support Team en zorg ervoor dat uw account is geconfigureerd om betalingen automatisch opnieuw te proberen met 3-D Secure authenticatie wanneer een zachte afwijzing antwoord wordt geretourneerd.

JavaScript Library

De instructies hieronder gaan ervan uit dat je systeem JavaScript Library versie 3 gebruikt.
Versies voorafgaand aan v3 werden op 1 december 2021 buiten gebruik gesteld.

Van ontwikkelaars van handelaren wordt verwacht dat zij het verzoek JWT payload bijwerken in de transactie die na een zachte afwijzing opnieuw wordt ingediend:

Android SDK

Van ontwikkelaars van handelaren wordt verwacht dat zij het verzoek JWT payload bijwerken in de transactie die na een zachte afwijzing opnieuw wordt ingediend:

iOS SDK

Van ontwikkelaars van handelaren wordt verwacht dat zij het verzoek JWT payload bijwerken in de transactie die na een zachte afwijzing opnieuw wordt ingediend:

Webservices API

Voor webwinkeliers die de volgende integraties hebben met de TRU Connect gateway:

• Webservices API om autorisatie te verwerken, met behulp van de eigen 3DS MPI provider van de winkelier voor klantverificatie.
  • Webservices API om autorisatie te verwerken, na 3DS authenticatie met JavaScript Library.
  • Webservices API om autorisatie te verwerken, na 3DS-verificatie met behulp van een van onze Mobile SDK's (Android SDK / iOS SDK).

Van de handelsontwikkelaar wordt verwacht dat hij:

• Verwerk de 3-D Secure authenticatie opnieuw (met uw eigen 3DS MPI provider of door gebruik te maken van onze JavaScript Library / Mobile SDK oplossingen) en verwerk vervolgens een nieuw autorisatie verzoek met behulp van de Webservices API.
  • Opnemen parenttransactionreference aan de oorspronkelijke autorisatie die zacht afgewezen was (verwijzing naar de AUTH, niet de THREEDQUERY).
  • Opnemen scaexemptionindicator = 14. Dit is verplicht om de herindiening te forceren om de stapsgewijze (challenge) authenticatie.

Testen voor zachte afwijzing