twee factor authenticatie

Laatst bijgewerkt:

Om uw account te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, raden wij u ten zeerste aan tweefactorauthenticatie in te schakelen. Deze verificatie is vereist bij het aanmelden voor gebruikers die administratieve acties op uw site kunnen uitvoeren of toegang hebben tot kaarthoudergegevens, zoals voorgeschreven in de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) v3.2. De installatie is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Zodra u bent ingeschakeld, wordt u gevraagd om een 6-cijferige code die door een authenticator-app wordt verstrekt om toegang te krijgen tot uw account. Het onderstaande leidt u door het proces van installatie en configuratie van deze app.

Vereiste gebruikersrollen

Vereist voor de volgende gebruikersrollen:
Ontwikkelaar, Ontwikkelaar 2, Site-admin, "Alleen transacties, kosten en handelaarafschriften bekijken".

Optioneel voor de volgende gebruikersrollen:
Basisgebruiker, Pay by Link, Sitegebruiker, Sitegebruiker 2, Transactie-admin, Transactie-admin 2, Alleen transacties bekijken

Hoe krijgt u toegang tot

Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt bij MyST, kan u gevraagd worden om twee factor authenticatie te configureren om verder te gaan. Dit gebeurt als twee factor authenticatie vereist is voor de aan uw gebruiker toegewezen rol (zoals weergegeven in de lijst met vereisten hierboven).

Als alternatief kunt u twee factor authenticatie op uw eigen MyST gebruikersaccount handmatig inschakelen of resetten door naar uw profielpagina te gaan en te klikken op de "Twee-factor authenticatie" toggle (zie screenshot hieronder).

Om twee-factor-authenticatie in/uit te schakelen voor een ondergeschikt gebruiker, zoekt u de gebruiker en navigeert u naar zijn profielpagina. Gebruik de toggle "Twee-factor-authenticatie" om verificatie op hun account in/uit te schakelen.

Configuratie

Als u op "Instellen" klikt, wordt u doorgeleid naar de stappen die nodig zijn om een authenticator app aan uw MyST account te koppelen. Dit omvat het installeren en configureren van de app.

Zorg ervoor dat u dit MyST-venster openhoudt, want u hebt de hier beschikbare informatie nodig om het installatieproces te voltooien.

Screenshot van instellingsprompt voor twee factor authenticatie.

Installeer een authenticatie app

Volgens de weergegeven prompt moet u de authenticator-app van uw voorkeur selecteren en installeren.

Voor mobiele apparaten stellen wij voor:

Voor computers stellen wij voor:

Wij leveren de authenticatiesoftware niet en kunnen daarom geen probleemoplossing bieden voor deze toepassingen. Hiervoor moet u rechtstreeks contact opnemen met de softwareleverancier.

Twee factor authenticatie instellen via de app

Google Authenticator

U moet eerst de app downloaden en installeren.

Klik hier om Google Authenticator te downloaden

Wanneer u de app voor het eerst opent, wordt u gevraagd een account bij Google aan te maken als u dat nog niet hebt gedaan.

Zodra u bent aangemeld met uw Google-account, tikt u op het "+"-pictogram rechtsonder in het scherm om MyST te koppelen aan de authenticator-app.

U krijgt dan de keuze om een QR-code te scannen of de instelsleutel in te voeren.

MyST toont beide tijdens het installatieproces, zodat u de QR-code kunt scannen met de camera van uw mobiele telefoon of de sleutel kunt kopiëren/plakken.

Het scannen van de QR-code in MyST - als uw apparaat dit ondersteunt - is de eenvoudigste manier om te werk te gaan, omdat de accountgegevens dan vooraf in de app worden ingevuld.

Maar u kunt deze gegevens ook handmatig invoeren. Beweeg op MyST uw cursor over het zwarte vakje om de geheime code te onthullen en typ deze in het daarvoor bestemde formulier om verder te gaan.

Als u de sleutel handmatig invoert in de Google Authenticator-app, moet u ervoor zorgen dat u "Tijdgebonden" selecteert in de vervolgkeuzelijst.

Om de instelling van twee factor authenticatie te voltooien, vraagt MyST u om een toegangscode van de Google Authenticator. Dit is om ervoor te zorgen dat de verificatiemethode correct is geconfigureerd voordat deze wordt ingeschakeld op uw MyST account.

Nadat de installatie is voltooid, zal twee factor authenticatie met succes worden ingeschakeld op uw gebruikersaccount. Vanaf nu wordt u gevraagd om een toegangscode van de Google Authenticator wanneer u zich aanmeldt bij MyST. U kunt de Google Authenticator app openen om deze code op te halen en deze in MyST invoeren om toegang te krijgen tot uw account.

Microsoft Authenticator

U moet eerst de app downloaden en installeren.

Klik hier om Microsoft Authenticator te downloaden

Wanneer u de app voor het eerst opent, wordt u gevraagd een account aan te maken bij Microsoft als u dat nog niet hebt gedaan.

Zodra u bent aangemeld met uw Microsoft-account, drukt u op het "+"-pictogram rechtsboven in het scherm om MyST aan de authenticator-app te koppelen.

Vervolgens wordt u gevraagd welk type rekening u wilt toevoegen. Selecteer"Andere" uit de weergegeven opties.

U krijgt een scherm te zien om de QR-code van MyST te scannen - dit is de eenvoudigste manier om verder te gaan, omdat de accountgegevens dan vooraf in de app worden ingevuld.

U kunt de installatiesleutel echter handmatig invoeren door op "Of voer code handmatig in" te tikken. Als u op de optie tikt om de code handmatig in te voeren, krijgt u een formulier om de verbinding een naam te geven (bijv. "MyST") en om de geheime code in te voeren. Beweeg in MyST uw cursor over het zwarte vakje om de geheime code te onthullen en typ deze in het daarvoor bestemde formulier om verder te gaan.

Zodra u deze informatie hebt ingevoerd, tikt u op"Voltooien" en er verschijnt een code voor MyST op de voorpagina.

Om de instelling van twee factor authenticatie te voltooien, zal MyST u vragen om een toegangscode van de Microsoft Authenticator. Dit is om ervoor te zorgen dat de verificatiemethode correct is geconfigureerd voordat deze wordt ingeschakeld op uw MyST account.

Nadat de installatie is voltooid, is tweefactorauthenticatie met succes ingeschakeld op uw gebruikersaccount. Vanaf nu wordt u gevraagd om een toegangscode van de Microsoft Authenticator wanneer u zich aanmeldt bij MyST. U kunt de Microsoft Authenticator app openen om deze code op te halen en deze in MyST invoeren om toegang te krijgen tot uw account.

WinAuth

U moet eerst de app downloaden en installeren op uw computer.

Klik hier om WinAuth te downloaden

Wanneer u de app voor het eerst opent, wordt u gevraagd een wachtwoord in te stellen om de toegang tot uw authenticatorcodes te beschermen.

Zodra u een wachtwoord hebt ingesteld, moet u MyST koppelen aan de authenticator-app door te klikken op "Toevoegen" in de linkerbenedenhoek en vervolgens op"Authenticator".

U krijgt dan een pop-upvenster waarin u de naam van de verbinding kunt opgeven (bijvoorbeeld "MyST") en de geheime code kunt invoeren. Deze is te vinden in de pop-up voor het instellen van twee factor authenticatie in MyST - beweeg uw cursor over het zwarte vak om de geheime code te onthullen.

Voordat u opslaat, moet u ervoor zorgen dat "Time-based" is geselecteerd en vervolgens klikken op"Verify authenticator" en de verstrekte code invoeren in de prompt die wordt getoond in MyST. Dit is om ervoor te zorgen dat de authenticatiemethode correct is geconfigureerd voordat deze wordt ingeschakeld op uw MyST account.

Nadat de installatie is voltooid, is tweefactorauthenticatie met succes ingeschakeld op uw gebruikersaccount.

Klik in de WinAuth app op"OK" om uw wijzigingen op te slaan.

Vanaf nu wordt u gevraagd om een toegangscode van WinAuth wanneer u zich aanmeldt bij MyST. U kunt WinAuth openen om deze code op te halen en deze in MyST invoeren om toegang te krijgen tot uw account.

Voltooiing van de installatie

U kunt bevestigen dat twee factor authenticatie is ingeschakeld op uw account door te navigeren naar uw profielpagina en te controleren of de "Twee factor authenticatie" toggle is ingeschakeld. Als u uw authenticator-app moet resetten, kunt u dat doen door op de toggle te klikken - zo kunt u de authenticatie met twee factoren opnieuw instellen.

Aanmelden bij MyST met tweefactorauthenticatie

Zodra twee factor authenticatie is ingeschakeld op uw MyST account, wordt u bij het aanmelden gevraagd om een 6-cijferige code.

U moet deze code ophalen uit uw authenticatie-app naar keuze. De verstrekte code verandert elke 30 seconden - u moet de juiste code invoeren om toegang te krijgen tot uw account. Als u de verkeerde code invoert, moet u tot 30 seconden wachten tot een nieuwe code in uw app wordt gegenereerd. Als u te vaak een onjuiste code invoert, wordt uw account vergrendeld.