Een transactie bijwerken met MyST

Laatst bijgewerkt:

U kunt updates uitvoeren op een lopende transactie (status betaling "0", "1" of "2") met de optie "Updaten".

Vereisten

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor degenen met de volgende gebruikersrollen:
Site-admin, Sitegebruiker, Sitegebruiker 2, Transactie-admin, Transactie-admin 2.

Hoe een update uitvoeren

1. Selecteer de bij te werken transactie(s)

• Methode 1: Typ de volledige Transactiereferentie in de universele zoekfunctie bovenaan elke MyST-pagina en verzend om de transactiedetails te bekijken.

• Methode 2: Selecteer "Transacties" van links en dan "Transacties zoeken". Voer een zoekopdracht uit en:
    • Ofwel: Vink de selectievakjes linksonder in de tabel aan voor de transacties waarop u actie wilt ondernemen. Op deze manier kunt u meerdere verzoeken tegelijk afhandelen.
    • Of: Klik op een Transactiereferentie in de resultatentabel om meer details te bekijken.

2. Selecteer de actie

Klik op de knop "Updaten" onderaan de pagina.

Als er niet genoeg ruimte is om alle opties weer te geven, worden deze gecombineerd tot één knop "Acties". Klik om uit te breiden, zoals dit:

3. Toegestane en afgekeurde transacties

Indien succesvol, wordt de weergegeven pagina vooraf gevuld met de gegevens van de geselecteerde transactie(s).

U moet de tabel "Overzicht" bovenaan de pagina controleren, die het aantal geselecteerde transacties weergeeft die "Toegelaten" en "Geweigerde" zijn. Verboden transacties zijn niet geschikt voor de gewenste actie en worden niet op de pagina weergegeven.

Waarom zijn sommige van de geselecteerde transacties afgekeurd?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij raden u aan het volgende te controleren:

• Zorg ervoor dat het verzoektype van de bij te werken transactie "AUTH" en de status betaling NIET "3", "10" of "100" is, wat aangeeft dat de afwikkeling voltooid is.(Afgewikkelde transacties kunnen niet worden bijgewerkt)
  • Sommige alternatieve betaalmethoden (APM) ondersteunen geen updates. Raadpleeg onze documentatie voor Payment Pages of onze API voor meer informatie over een bepaalde APM.

4. Vul het formulier in

Controleer de weergegeven waarden op het scherm en breng eventueel aanpassingen aan. U kunt bijwerken:

• Het bedrag betalen. Deze waarde moet gelijk zijn aan of lager dan het oorspronkelijk door de emitterende bank toegestane bedrag.
  • De deadline betaling. Merk op dat transacties doorgaans automatisch worden geannuleerd als ze niet binnen 7 dagen na autorisatie worden afgewikkeld. Deze limiet wordt verlengd tot 31 dagen voor pre-autorisaties.
  • De status betaling. Dit bepaalt of de fondsen in de volgende afwikkelingsbatch mogen worden afgewikkeld. Klik hier voor meer informatie over het afwikkelingsproces.

U klikt op het "+" pictogram links om het formulier uit te breiden en aanvullende informatie weer te geven over de transactie die wordt bijgewerkt. Indien nodig kunt u hier ook een nieuwe referentie bestelling opgeven voor de gegeven transactie.

Als u meerdere transacties heeft geselecteerd om bij te werken en u moet al de status betaling in dezelfde waarde veranderen, kunt u  "Opties" gebruiken, welke bovenaan de pagina wordt weergegeven:

Wanneer u klaar bent om het verzoek te verwerken, klikt u op "Updaten" onderaan de pagina.

Als u een transactie bijwerkt naar status betaling "3", wordt de transactie definitief geannuleerd en kan deze later niet meer worden bijgewerkt. De gereserveerde fondsen op de rekening van de klant worden op een later tijdstip vrijgegeven, zoals bepaald door de uitgevende bank.

Alle transacties die na een bepaalde periode na de autorisatie niet zijn afgewikkeld, worden door ons systeem als geannuleerd beschouwd, aangezien de code autorisatie niet langer geldig is. Dit is meestal na 7 dagen, maar kan worden verlengd tot 31 dagen bij gebruik van pre-authorisaties.

U kunt ook uw eigen systeem configureren om transactie-updates te verwerken door een directe interactie met onze API. Klik hier voor meer informatie.

Behandeling van het antwoord

Als de actie met succes is verwerkt, ziet u een groen succesbericht bovenaan de pagina. Voor elke rij onder de kop "Successfully Processed Transactions" kunt u op het "+"-pictogram klikken om het volledige antwoord voor elke verwerkte actie te bekijken.

Bovenaan de pagina verschijnt ook een overzichtstabel met de gevallen van succes en fout.

Fouten oplossen

Als er fouten zijn opgetreden, moeten de transacties die u probeerde te handelen op het scherm blijven staan. Controleer de foutcode (errorcode) en het bericht voor meer informatie over de aard van het probleem. In sommige gevallen (bv. een veldfout) kunt u een fout op het formulier corrigeren en opnieuw indienen. Ongeldige velden zijn rood gemarkeerd. Zorg ervoor dat u op het "+"-pictogram links klikt, want het veld dat de fout veroorzaakt kan verborgen zijn.