Het uitvoeren van een Risicobeslissing op een transactie

Laatst bijgewerkt:

Een verzoek om Risicobeslissing analyseert de factuur-, leverings- en betalingsgegevens van de klant met behulp van een op regels gebaseerd systeem om verdachte patronen in de gebruikersactiviteiten op te sporen. Het systeem helpt u een beslissing te nemen over het al dan niet verwerken van een transactie van een klant op basis van het waargenomen risiconiveau. De uitgevoerde controles omvatten:

• De grootste negatieve database van de industrie.
  • Neuraal gebaseerde fraudebeoordelingen.
  • Tumbling of Swapping, wanneer er een ongebruikelijk gebruikspatroon is in het kaartnummer, de vervaldatum of klantgegevens die aan een transactie verbonden zijn.

Vereisten

Aanmelden voor Protect Plus

Voordat u aan de slag kunt, moet u contact opnemen met ons verkoopteam en Protect Plus inschakelen op uw account.

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor degenen met de volgende gebruikersrollen:
Site-admin, Sitegebruiker, Sitegebruiker 2, Transactie-admin, Transactie-admin 2.

Hoe voer je een Risicobeslissing

1. Selecteer transactie(s) voor Risicobeslissing

• Methode 1: Typ de volledige Transactiereferentie in de universele zoekfunctie bovenaan elke MyST-pagina en verzend om de transactiedetails te bekijken.

• Methode 2: Selecteer "Transacties" van links en dan "Transacties zoeken". Voer een zoekopdracht uit en:
    • Ofwel: Vink de selectievakjes linksonder in de tabel aan voor de transacties waarop u actie wilt ondernemen. Op deze manier kunt u meerdere verzoeken tegelijk afhandelen.
    • Of: Klik op een Transactiereferentie in de resultatentabel om meer details te bekijken.

2. Selecteer de actie

Klik op de knop "Risicobeslissing" onderaan de pagina.

Als er niet genoeg ruimte is om alle opties weer te geven, worden deze gecombineerd tot één knop "Acties". Klik om uit te breiden, zoals dit:

3. Toegestane en afgekeurde transacties

Indien succesvol, wordt de weergegeven pagina vooraf gevuld met de gegevens van de geselecteerde transactie(s).

U moet de tabel "Overzicht" bovenaan de pagina controleren, die het aantal geselecteerde transacties weergeeft die "Toegelaten" en "Geweigerde" zijn. Verboden transacties zijn niet geschikt voor de gewenste actie en worden niet op de pagina weergegeven.

4. Vul het formulier in

Controleer de weergegeven waarden op het scherm en breng eventueel aanpassingen aan door op het "+"-pictogram links te klikken om het formulier uit te breiden. Wanneer u klaar bent om de aanvraag te verwerken, klikt u op "Risicobeslissing" onderaan de pagina.

U kunt ook uw eigen systeem configureren om Risicobeslissing verzoeken te verwerken door een directe interactie met onze API. Klik hier voor meer informatie.

Behandeling van het antwoord

Als de actie succesvol is verwerkt, ziet u bovenaan de pagina een groen succesbericht.

Voor elke rij onder de kop "Succesvol verwerkte transacties" wordt het resultaat van de risicobesluitcontroles weergegeven in de kolom Schildcode:

• ACCEPT - De gegevens worden niet verdacht geacht en worden veilig geacht om verder te gaan.
  • DENY - De details zijn verdacht en de transactie mag niet worden uitgevoerd.
  • CHALLENGE - Verder onderzoek wordt aanbevolen.
  • NOSCORE - Transactie werd door de verwerver geweigerd voordat de controles werden uitgevoerd.

Bovendien kunt u op het "+"-pictogram op elke rij klikken om de volledige antwoorden voor elke verwerkte Risicobeslissing te bekijken.

Bovenaan de pagina verschijnt ook een overzichtstabel met de gevallen van succes en fout.

Fouten oplossen

Als er fouten zijn opgetreden, moeten de transacties die u probeerde te handelen op het scherm blijven staan. Controleer de foutcode (errorcode) en het bericht voor meer informatie over de aard van het probleem. In sommige gevallen (bv. een veldfout) kunt u een fout op het formulier corrigeren en opnieuw indienen. Ongeldige velden zijn rood gemarkeerd. Zorg ervoor dat u op het "+"-pictogram links klikt, want het veld dat de fout veroorzaakt kan verborgen zijn.