Een transactie terugbetalen met MyST

Laatst bijgewerkt:

U kunt een volledige of gedeeltelijke terugbetaling verwerken voor een afgewikkelde transactie (met Verzoektype "AUTH").

Vereisten

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor degenen met de volgende gebruikersrollen:
Site-admin, Sitegebruiker, Sitegebruiker 2, Transactie-admin, Transactie-admin 2.

• De terug te betalen transactie moet worden verrekend (in status betaling "100").
  • U kunt geen groter bedrag terugbetalen dan oorspronkelijk werd verrekend.
  • De betalingsgegevens moeten nog geldig zijn (de kaart mag bijvoorbeeld niet over de vervaldatum heen zijn).

Hoe een terugbetaling uitvoeren

1. Selecteer transactie(s) voor terugbetaling

• Methode 1: Typ de volledige Transactiereferentie in de universele zoekfunctie bovenaan elke MyST-pagina en verzend om de transactiedetails te bekijken.

• Methode 2: Selecteer "Transacties" van links en dan "Transacties zoeken". Voer een zoekopdracht uit en:
    • Ofwel: Vink de selectievakjes linksonder in de tabel aan voor de transacties waarop u actie wilt ondernemen. Op deze manier kunt u meerdere verzoeken tegelijk afhandelen.
    • Of: Klik op een Transactiereferentie in de resultatentabel om meer details te bekijken.

2. Selecteer de actie

Klik op de knop "Terugbetaling" onderaan de pagina.

Als er niet genoeg ruimte is om alle opties weer te geven, worden deze gecombineerd tot één knop "Acties". Klik om uit te breiden, zoals dit:

3. Toegestane en afgekeurde transacties

Indien succesvol, wordt de weergegeven pagina vooraf gevuld met de gegevens van de geselecteerde transactie(s).

U moet de tabel "Overzicht" bovenaan de pagina controleren, die het aantal geselecteerde transacties weergeeft die "Toegelaten" en "Geweigerde" zijn. Verboden transacties zijn niet geschikt voor de gewenste actie en worden niet op de pagina weergegeven.

Waarom zijn sommige van de geselecteerde transacties afgekeurd?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij raden u aan het volgende te controleren:

• Zorg ervoor dat het verzoektype van de terug te betalen transactie "AUTH" en de status betaling "100" is, wat aangeeft dat de vereffening is voltooid. (Alleen afgewikkelde transacties kunnen worden terugbetaald)
  • U kunt geen volledige terugbetaling uitvoeren als voor een bepaalde transactie al een volledige of gedeeltelijke terugbetaling is uitgevoerd.
  • Sommige alternatieve betaalmethoden (APM) ondersteunen geen terugbetalingen. Raadpleeg onze documentatie voor Payment Pages of onze API voor meer informatie over een bepaalde APM.

4. Vul het formulier in

Controleer de waarden die op het scherm verschijnen en pas ze zo nodig aan. Standaard wordt een volledige terugbetaling verwerkt. U kunt ervoor kiezen een gedeeltelijke terugbetaling uit te voeren door het bedrag op het formulier voor een bepaalde transactie te verlagen.

U klikt op het "+"-pictogram aan de linkerkant om het formulier uit te breiden en extra velden weer te geven die u vóór de terugbetaling kunt wijzigen. U kunt vooral controleren of de vervaldatum nog geldig is op de kaart van de klant. Als de klant zijn kaart heeft vernieuwd en een nieuwe vervaldatum heeft, kunt u de nieuwe waarde op het formulier invullen om verder te gaan.

Wanneer u klaar bent om het verzoek te verwerken, klikt u op "Terugbetaling" onderaan de pagina.

U kunt ook uw eigen systeem configureren om terugbetalingen te verwerken door een directe interactie met onze API. Klik hier voor meer informatie.

Behandeling van het antwoord

Als de actie met succes is verwerkt, ziet u een groen succesbericht bovenaan de pagina. Voor elke rij onder de kop "Successfully Processed Transactions" kunt u op het "+"-pictogram klikken om het volledige antwoord voor elke verwerkte actie te bekijken.

Bovenaan de pagina verschijnt ook een overzichtstabel met de gevallen van succes en fout.

Fouten oplossen

Als er fouten zijn opgetreden, moeten de transacties die u probeerde te handelen op het scherm blijven staan. Controleer de foutcode (errorcode) en het bericht voor meer informatie over de aard van het probleem. In sommige gevallen (bv. een veldfout) kunt u een fout op het formulier corrigeren en opnieuw indienen. Ongeldige velden zijn rood gemarkeerd. Zorg ervoor dat u op het "+"-pictogram links klikt, want het veld dat de fout veroorzaakt kan verborgen zijn.

Dalingen

Als een restitutie is geweigerd, wordt Foutcode 70000 weergegeven. Als dit gebeurt, raden we aan om direct contact op te nemen met de klant om de terugbetaling te regelen via een alternatieve betalingsmethode (bijv. bankoverschrijving).