Hoe kan ik mijn TRU Acquiring account reconciliëren?

Laatst bijgewerkt:

Als u zowel onze TRU Connect gateway als TRU Acquiring services gebruikt, kunt u de onderstaande stappen volgen om betalingen af te stemmen tussen MyST en RAM Tool.

1. Om het afstemmingsproces te starten, log je eerst in op MyST.

MyST bevat informatie over alle transacties die verwerkt zijn via de TRU Connect betalingsgateway, inclusief afwijzingen, pre-authorisaties en opgeschorte betalingen.

2. Klik in de linker zijbalk op "Transacties" en vervolgens op "Transactie zoeken".

3. Selecteer de site referentie(s) en het datumbereik voor je zoekopdracht. Via de vervolgkeuzelijst "Uitvoer" kun je ook kiezen tussen het weergeven van de zoekresultaten op het scherm en het exporteren van een spreadsheet met deze gegevens. Klik op "Zoeken" als je klaar bent.

4. De uitvoer van deze zoekopdracht kan gebruikt worden om te bepalen of de transacties gebundeld zijn om afgerekend te worden met de acquirer. De eenvoudigste manier om dit te doen is door naar de kolom "Status" te kijken:

• Transacties met de status "Afwijzen" of "Fout" worden niet verzonden voor financiering. Je kunt de oorzaak van een weigering achterhalen door op Transactiereferentie te klikken en vervolgens op "Meer details".
    • "Opgeschort" transacties houden het geld maximaal 7 dagen vast op de rekening van een klant voor een standaard autorisatie (dit neemt toe tot 30 dagen voor pre-authorisaties) of totdat de betaling is verwerkt.
    • "In afwachting" transacties wachten op afwikkeling. Als de afwikkeling niet is uitgesteld, verandert de status de volgende dag in "Geregeld".
    • "Betaald" transacties zijn gebundeld en naar de acquirer gestuurd. Deze transacties kunnen worden bekeken in de RAM Tool.

Alle rapporten die MyST genereert, geven de totale brutowaarde weer, ongeacht of uw MID netto afwikkeling is.

5. Met behulp van de RAM Tool kunt u de uitsplitsing van uw opgelopen vergoedingen identificeren. Hiervoor moet u kijken naar de rapporten "Dagelijkse Uitbetaling" en "Merchant Payment Advice". Laten we beginnen met het rapport "Dagelijkse Uitbetaling".

Het rapport "Dagelijkse Uitbetaling" draait om de betaalrekening Retail (PAR). De PAR-rekening vangt alle inkomende transacties op en debiteert vervolgens terugbetalingen, Rollende Reserves, terugboekingen en vergoedingen om de nettowaarde voor de rekening te produceren. Deze nettowaarde wordt vervolgens naar u verzonden via uw account afwikkeling methode (bijv. dagelijks, wekelijks, maandelijks).

6. Meld u aan bij RAM Tool en klik in de navigatie boven aan het scherm op "Rapporten" > "Uitbetaling" > "Dagelijkse Uitbetaling".

7. Zorg ervoor dat u in de vervolgkeuzelijsten boven aan het scherm de optie "Payment Acct Retail" voor uw respectieve Munt. Pas het datumbereik aan met behulp van de "Datum van" velden. Het bereik dat je hier selecteert, hangt af van je account afwikkeling methode. Voor een wekelijkse afwikkeling kun je bijvoorbeeld een datumbereik van dinsdag tot de volgende maandag selecteren. Klik op "Zoek" als je er klaar voor bent.

8. Het totale bedrag aan geaccepteerde transacties voor de periode die is opgegeven in de zoektermen, is te zien in de bovenste regel van de weergegeven resultatentabel, in de kolom "CR" (Krediet). Voor nettorekeningen zijn de vergoedingen zichtbaar in de kolom "DR" (Debet). De vergoedingen komen overeen met de overeengekomen vergoedingen volgens de koopovereenkomst.

9. Onderaan het rapport zie je de "Actual Payment", dat is het bedrag dat naar je zakelijke bankrekening wordt gestuurd. Je kunt de status van betalingen die naar je bankrekening moeten worden gestuurd valideren en controleren door op "Actual Payment" in de tabel te klikken. Dit brengt je rechtstreeks naar het rapport "Merchant Payment Advice" met het relevante datumbereik voorgeselecteerd.

Om naar het rapport "Merchant Payment Advice" te navigeren vanuit een andere plaats op RAM Tool, gebruikt u de navigatie bovenaan het scherm: Klik op "Rapporten" > "Uitbetaling" > "Merchant Payment Advice".

10.   Het rapport "Merchant Payment Advice" heeft een datumbereiklimiet van één maand.

Op de pagina "Merchant Payment Advice" geeft elke rij informatie over de fondsen die moeten worden vereffend en details over waar de fondsen naartoe worden gestuurd. Van bijzonder belang is dat u controleert:

• Het "Netto bedrag" is het bedrag dat moet worden vereffend.

• De "Uitbetaling Datum" is de datum waarop de betaling moet worden vrijgegeven door Trust Payments voor afwikkeling. Dit is niet de datum waarop het geld je bankrekening bereikt; we streven ernaar dat het geld één werkdag na de financieringsdatum op je bank staat.

• De "Status Betaling" wordt elke 24 uur bijgewerkt. Er zijn drie mogelijke waarden:

• "Held" - De betaling is gebatched en de status blijft "Held" totdat de financieringsdatum is bereikt.

• "Released" - De betalingen zijn vrijgegeven voor afwikkeling bij je bank.

• "Deleted" - Dit wordt toegewezen wanneer geld moet worden vrijgegeven, maar later wordt vastgehouden (bijv. omdat de rekening een negatief saldo heeft). De fondsen gaan niet verloren; ze worden teruggestort op de respectieve retailbetalingsrekeningen.