Wat is Apple Pay?

Laatst bijgewerkt:

Apple Pay is een mobiele betaaldienst van Apple Inc. waarmee gebruikers betalingen kunnen verwerken via een iPhone, iPad of Mac. Klanten profiteren van een vertrouwde en gestroomlijnde betaalervaring, waarbij hun factuurgegevens vooraf kunnen worden ingevuld, klaar voor aankoop. Klanten worden snel geverifieerd door hun vinger op de ingebouwde lezer te leggen of door gezichtsherkenning. Apple Pay maakt gebruik van tokens om ervoor te zorgen dat er geen gevoelige betalingsinformatie wordt opgeslagen bij Apple, op het apparaat van de klant of op uw eigen servers.

Hoe het werkt

• Indien ondersteund door het toestel van de klant, zal Apple Pay worden weergegeven als een optie om de betaling te voltooien.
  • De klant tikt op de knop Apple Pay :
    • Als de klant eerder Apple Pay heeft ingesteld, komt de betalingsfiche in beeld met de details van de bestelling.
    • Anders wordt hen gevraagd hun Apple Pay account in te stellen voordat zij verder gaan met het betalingsproces.
  • De klant kan de bestelling bekijken en zo nodig zijn adres- en betalingsgegevens bijwerken.
  • De klant legt zijn vinger op de ingebouwde lezer of activeert gezichtsherkenning op zijn toestel om zijn identiteit te verifiëren en de betaling te bevestigen.
  • Indien succesvol, verschijnt er een bevestiging op het scherm en wordt de klant doorgestuurd naar onze gehoste antwoordpagina.

Kenmerken

• Ondersteunde valuta: Afhankelijk van uw wervende bank.
  • U kunt verwerken Rekeningcontrolen met Apple Pay transacties, mits uw acquiring bank deze functionaliteit ondersteunt. Neem contact op met ons Support Team om Rekeningcontrolen in te schakelen op uw account. Rekeningcontrolen wordt automatisch verwerkt voorafgaand aan elke betaling, zonder dat er wijzigingen nodig zijn in uw kassa.
  • AVS (Adres Verificatie Service) controles worden verwerkt indien deze door uw bank worden ondersteund, maar controles met beveiligingscodes zijn niet mogelijk met Apple Pay. De reden hiervoor is dat de beveiligingscode niet kan worden opgeslagen op de telefoon van de klant of bij Apple, en daarom niet kan worden doorgestuurd naar de bank tijdens het autorisatie proces voor het uitvoeren van controles. Het antwoord voor de beveiligingscodecontroles zal dan ook altijd "0" zijn, wat betekent dat de beveiligingscode niet is verzonden.

De beveiligingscode-instelling van uw beveiligingsbeleid is niet van toepassing op Apple Pay transacties, en daarom kunnen deze niet worden opgeschort op basis van de beveiligingscode. Er worden echter nog steeds AVS controles uitgevoerd, en transacties kunnen nog steeds worden opgeschort op grond van uw configuratie van het beveiligingsbeleid.

• Volledige en gedeeltelijke terugbetalingen worden ondersteund, via MyST of onze Webservices API.
  • Protect Plus wordt ondersteund, maar de kaartgegevens kunnen niet worden gecontroleerd, omdat deze niet beschikbaar worden gesteld aan Trust Payments voor Apple Pay transacties.
  • Betalingen kunnen onderworpen zijn aan terugboekingen, afhankelijk van uw acquiring bank.

Configuratie

Apple Pay kan ingeschakeld worden op de volgende TRU Connect producten door de betreffende link hieronder te volgen: