Transacties zoeken

Laatst bijgewerkt:

Op de pagina "Transacties zoeken" kunt u zoeken naar verzoeken en transacties die op uw site-referentie(s) zijn verwerkt. Van hieruit kunt u transactiedetails bekijken en acties uitvoeren, zoals updates of terugbetalingen.

Vereiste gebruikersrollen

Basisgebruiker, Ontwikkelaar 2, Site-admin, Sitegebruiker, Sitegebruiker 2, Transactie-admin, Transactie-admin 2, Alleen transacties bekijken, View only transactions 2, "Alleen transacties, kosten en handelaarafschriften bekijken".

Hoe krijgt u toegang tot

Selecteer "Transacties" in de zijbalk en vervolgens "Transacties zoeken".

Tabblad "Zoeken"

In het tabblad "Zoeken" kunt u de vereiste criteria voor het uitvoeren van een zoekopdracht invoeren:

• Sitereferenties - Specificeer de te doorzoeken sitereferentie(s).
  • Opgeslagen zoekopdrachten - Herstel snel de zoekcriteria van een eerder opgeslagen zoekopdracht.
  • Dattum vanaf / Datum naar - Specificeer de tijdsperiode voor de uit te voeren zoekopdracht.
  • Soort datum - Je kunt zoeken op autorisatie datum of afwikkeling datum. Als je betalingen verwerkt met onze POS (Point of Sale)-terminals, kun je ook zoeken op voltooiingsdatum. Klik hier voor meer informatie.
  • Uitvoer - Kies tussen weergave van de zoekresultaten op het scherm, of download een CSV.

Over CSV

CSV-bestanden kunnen worden gebruikt om de gegevens in uw eigen systeem te importeren, of worden geopend in een spreadsheet naar keuze.

Tabblad "Geavanceerd"

In het tabblad "Geavanceerd" kunt u meer specifieke criteria invoeren om uw zoekopdracht te verfijnen:

• Moet een exacte overeenkomst zijn (gedeeltelijke overeenkomsten worden niet ondersteund)
    • Transactiereferentie - Elke transactie krijgt een unieke referentie. Die kunt u hier invoeren.
    • Kaartnummer - Als u het kaartnummer kent van de transactie(s) die u zoekt, kunt u dit hier invoeren. Spaties kunnen worden opgenomen en zullen de zoekopdracht niet beïnvloeden, dus zowel "41111111111111" als "4111 1111 1111 1111" zal hetzelfde resultaat opleveren.
  • Gedeeltelijke overeenkomsten worden ondersteund:
    • Referentie bestelling - Als u referentie bestelling aan uw transactie hebt toegekend, kunt u deze hier invoeren.
    • Factuurgegevens - Als u de Voornaam facturatie, achternaam, postcode of e-mail van de klant kent, kunt u deze in de daarvoor bestemde velden invoeren.
    • IP-adres klant - U kunt ook zoeken op het IP-adres van de klant.

Misschien wilt u meer weten over onze jokertekens, waarmee u geavanceerde zoekopdrachten kunt uitvoeren.

Tabblad "Filters"

Filters zijn een geavanceerd hulpmiddel dat kan worden gebruikt om de zoekresultaten verder te beperken, indien nodig. Alleen transacties die voldoen aan de aangevinkte criteria worden in de resultaten weergegeven.

Als bijvoorbeeld "GBP" en "USD" zijn aangevinkt in het vakje "Munten", worden alleen transacties die in die valuta's zijn verwerkt in de zoekresultaten weergegeven.

Tabblad "Velden"

U kunt de in het antwoord getoonde kolommen aanpassen. Alleen de onder het tabblad "Velden" aangevinkte velden worden in de zoekresultaten opgenomen.

Als u bijvoorbeeld "Naam facturatie" en "Betalingstype" niet selecteert, worden deze kolommen uit de zoekresultaten verwijderd.

Zoeken en opslaan voor later

Wanneer u klaar bent om te zoeken, klikt u op "Zoeken".

De door u gekozen opties blijven op het scherm nadat de zoekopdracht is uitgevoerd, zodat u de gekozen opties kunt wijzigen en opnieuw kunt zoeken.

Als u het geselecteerde "Datumtype", de filters en de geselecteerde velden wilt opslaan voor toekomstige zoekopdrachten, klikt u op de pijl naast de knop "Zoeken" en vervolgens op "Opslaan".

Om zoekcriteria op te slaan en op een later tijdstip opnieuw te laden, moet uw MyST gebruikersaccount een van de volgende gebruikersrollen hebben:

• Basisgebruiker
  • Site-admin
  • Sitegebruiker
  • Sitegebruiker 2
  • Transactie-admin
  • Transactie-admin 2
  • Alleen transacties bekijken
  • View only transactions 2
  • Alleen transacties, kosten en handelaarafschriften bekijken

Er kunnen slechts 20 opgeslagen zoekopdrachten worden opgeslagen voor elke MyST gebruikersaccount (inclusief zoekopdrachten die door bovengeschikte gebruikers worden gedeeld).

Beheer van opgeslagen zoekopdrachten

Om wijzigingen aan te brengen in opgeslagen zoekcriteria:

1. Selecteer uw opgeslagen zoekopdracht in het keuzemenu "Opgeslagen zoekopdrachten".
  2. Breng indien nodig wijzigingen aan in de filters en velden.
  3. Klik in het keuzemenu naast de knop "Zoeken" op "Opslaan".
  4. Zorg ervoor dat de zoeknaam bovenaan de naam is van de zoekopdracht die u wilt wijzigen.
  5. Klik op "Opslaan" om de vorige zoekopdracht te overschrijven met nieuwe criteria. (U wordt gevraagd te bevestigen)

Om een eerder opgeslagen zoekopdracht te verwijderen:

1. Selecteer uw opgeslagen zoekopdracht in het keuzemenu "Opgeslagen zoekopdrachten".
  2. Klik in het keuzemenu naast de knop "Zoeken" op "Verwijderen".
  3. Wanneer daarom wordt gevraagd, klikt u op "Verwijderen" om te bevestigen.

U kunt alleen opgeslagen zoekopdrachten wijzigen of verwijderen die u met uw eigen MyST gebruikersaccount hebt aangemaakt.

Zoekresultaten op het scherm

Als u "Uitvoer" als "Op het scherm" hebt geselecteerd, worden de zoekresultaten in de browser weergegeven:

Zoekresultaten

De transacties die aan de opgegeven criteria voldoen, worden in de tabel weergegeven. U kunt op de tabelkoppen klikken om de sortering te wijzigen. U kunt de resultaten ook verder filteren door te typen in het zoekvak rechtsboven in de zoekresultaten.

Klik op Transactiereferentie (meest linkse kolom) om meer details over een transactie te bekijken.

Selecteer transactie(s) met behulp van de selectievakjes linksonder, en klik op de knoppen onderaan het scherm om acties uit te voeren.

Op mobiel zijn de bovengenoemde acties gecombineerd in één menu, genaamd "Acties". Tik op de knop om alle opties te bekijken.

Mobiele interface

Als uw scherm te smal is om alle geselecteerde kolommen weer te geven, wordt links van elke rij een plusteken weergegeven. Als u op het plusteken klikt of erop tikt, wordt de rij naar beneden uitgebreid om extra informatie over een bepaald verzoek weer te geven.

Rangen

Alle getoonde transacties krijgen een cijfer, zodat u snel kunt zien wat de status ervan is. De volgende zijn de meest voorkomende:

Rang Betekenis
Betaald Transactie voltooid.
De fondsen zijn verrekend op uw handelaarsrekening.
Betaling Overdracht van fondsen in uitvoering.
In afwachting De transactie is geslaagd en het geld wacht op afwikkeling.
U hoeft geen verdere actie te ondernemen.
Handmatig
Hetzelfde als "In afwachting van betaling" zoals hierboven beschreven, maar fraude en dubbele controles zijn handmatig opgeheven.
Opgeschort De transactie was goedgekeurd door de emitterende en verwervende bank, maar is opgeschort.
Deze transactie wordt niet voltooid tenzij er actie wordt ondernomen.
U kunt de transactiedetails bekijken om meer informatie vast te stellen en een update uitvoeren om de transactie te annuleren of door te laten gaan.
Geannuleerd Transactie is geannuleerd.
Eventuele gereserveerde fondsen zullen worden vrijgegeven aan de klant.
Afwijzen De transactie werd geweigerd door de verwervende/uitgevende bank.
Fout Transactie mislukt door een fout.
U kunt de transactiedetails bekijken om meer informatie vast te stellen.
Zodra het probleem is opgelost, moet het verzoek opnieuw worden verzonden.

Weergaveopties

U kunt de drop-down box linksboven in de zoekresultaten gebruiken om te wijzigen hoeveel resultaten per pagina worden getoond. Het totale aantal getoonde resultaten vindt u linksonder in de zoekresultaten.

U kunt tussen meerdere pagina's met zoekresultaten navigeren met de knoppen "Volgende" en "Vorige" rechtsonder op de pagina.

Uw zoekcriteria wijzigen

U kunt uw zoekcriteria wijzigen door op de tabbladen bovenaan de pagina te klikken. Dit zal uw oorspronkelijke zoekcriteria weergeven.

CSV-zoekresultaten

Als u een zoekopdracht uitvoert met "Uitvoer" ingesteld op "CSV-bestand", downloadt uw browser een CSV-bestand met de zoekresultaten. Dit bevat een enkele rij voor de kolomkoppen, en de gegevens worden direct daaronder uitgevoerd. CSV-bestanden kunnen worden gebruikt om de gegevens te importeren in uw eigen systeem, of te openen in uw spreadsheet-software naar keuze.

Snelle referentie (statustoetsen)

Status betaling (settlestatus) Codes voor beveiligingsantwoorden Lettercodes voor fraude
0 - In afwachting van betaling 0 - Niet opgegeven C - Ongebruikelijke klantenactiviteit
1 - Handmatige betaling 1 - Niet gecontroleerd E - E-mailadres van de klant gebruikt met verschillende kaarten
2 - Opgeschort 2 - Overeenkomend G - E-mailadres/kaart van de klant eerder als frauduleus gedetecteerd
3 - Geannuleerd 4 - Niet overeenkomend I - Meerdere afgiftenummers gebruikt voor kaart
10 - Betaling 8 - Gedeeltelijke overeenkomst N - Naam van de klant gebruikt met verschillende kaarten
100 - Betaald   P - Postcode komt niet overeen
    S - Beveiligingscode komt niet overeen
    V - Naam van de klant bevat onverwachte tekens
    X - Verschillende vervaldata gebruikt voor kaart