Hoe maak ik een Pre-Auth aan?

Laatst bijgewerkt:

Achtergrond

Met Pre-auths kun je geld reserveren voor een toekomstige transactie. Tijdens deze periode heeft het geld de bankrekening van de klant nog niet verlaten, maar het gereserveerde geld is niet beschikbaar voor de klant voor andere aankopen. Op een later moment kun je dan het bedrag aanpassen, de aankoop voltooien of annuleren om het geld terug te geven aan de klant.

Dit heeft nuttige toepassingen voor vele soorten bedrijven. Gangbare voorbeelden zijn klanten die een hotelreservering boeken, die ervoor zorgen dat de klant het geld heeft om zijn verblijf te betalen zonder dat er daadwerkelijk geld in rekening wordt gebracht totdat hij uitcheckt. Andere voorbeelden zijn bedrijven die auto's of andere waardevolle apparatuur verhuren, om gemoedsrust te bieden tegen mogelijke schade, verlies of diefstal van die producten.

De onderstaande instructies zijn voor het uitvoeren van een pre-auth wanneer de klant aanwezig is en zijn betaalkaart kan tonen. Voor instructies over het uitvoeren van een pre-auth wanneer de klant niet aanwezig is, klik hier.

Castles VEGA- en Ingenico-apparaten

Het uitvoeren van een pre-auth zoals hieronder beschreven met een Maestro-kaart is niet ondersteund. Je kunt echter nog steeds een pre-auth uitvoeren als de klant niet aanwezig is door de instructies in dit artikel te volgen.

1. Tik op het pictogram Menu op het scherm en selecteer de optie Reservering .
  2. Voer bedrag in, druk
  3. Voer de kaart in (voer pin in wanneer daarom wordt gevraagd); Tik op of Swipe
    • Om de transactie af te breken, druk op de rode annuleertoets cancel-button.png
  4. De kassabon van de handelaar wordt afgedrukt, druk op OK; de kassabon wordt afgedrukt
    • Beide ontvangstlijsten vermelden Auth Code en Volgnummer

U hebt maximaal 30 dagen om de transactie te voltooien voordat het gereserveerde geld automatisch wordt teruggegeven aan de klant.

Castles Saturnus 1000

Binnenkort beschikbaar

Deze functionaliteit is nog niet beschikbaar voor je apparaat.
Als je meer wilt weten, neem dan contact met ons op.