Wat is Visa Token Service (VTS)?

Laatst bijgewerkt:

Visa Token Service (VTS) is een innovatieve beveiligingsfunctie van Visa. Nadat de klant zijn eerste succesvolle betaling op uw site heeft uitgevoerd, wordt het kaartnummer van de klant dat in ons systeem is opgeslagen, vervangen door een unieke identificatiecode die een token wordt genoemd. Wanneer de klant terugkeert naar uw site om nieuwe aankopen te doen, wordt het token gebruikt in plaats van zijn gevoelige betalingsgegevens, waardoor het risico dat zijn gegevens worden gecompromitteerd, wordt verkleind.

Procesoverzicht

1. De klant voert zijn betalingsgegevens in op het afrekenformulier en verwerkt een betaling.
  2. Trust Payments neemt contact op met Visa om de kaartgegevens van de klant te tokenen.
  3. Visa neemt contact op met de kaartuitgever van de klant voor goedkeuring.
  4. Na goedkeuring stuurt Visa het token terug naar Trust Payments.
  5. Trust Payments slaat het token veilig op om te gebruiken voor toekomstige betalingen met de kaart van de klant.

Voordelen

tokenisatie is gebaseerd op de EMVCo-betalingsnorm tokenisatie en sluit aan bij de EMV1-technologie (de wereldwijde norm voor veilige betalingen). Door deel te nemen aan tokenisatie is het risico op fraude bij de verwerking van e-commercetransacties minimaal, omdat de technologie de kans dat gevoelige betalingsgegevens worden blootgelegd sterk vermindert. Bovendien kunnen tokens worden beperkt tot een specifiek mobiel apparaat, handelaar of aantal aankopen (bijvoorbeeld een limiet van 5) voordat ze vervallen.

Configuratie

Om VTS in te schakelen op je site referentie, moet je contact opnemen met ons Support Team en vragen of deze functie is ingeschakeld. Zodra deze functie is ingeschakeld, zal tokenisatie automatisch worden geprobeerd voor alle transacties waarvoor met succes autorisatie is verleend en die worden verwerkt met kaarten van het merk Visa. Dit proces vereist geen extra configuratie.

• Als de poging tokenisatie succesvol is, zullen alle toekomstige transacties met deze kaart worden verwerkt met het token in plaats van met de gevoelige kaartgegevens van de klant.
  • Als de poging tokenisatie niet slaagt, worden alle toekomstige transacties met deze kaart verwerkt met de gevoelige kaartgegevens van de klant (zoals bij een standaardbetaling zonder token). Wij zullen echter proberen een Visa Token te genereren (om de kaartgegevens te tokenen) bij deze volgende re-autorisatie verzoeken, op voorwaarde dat zij met succes worden geautoriseerd.

Over URL-kennisgevingen voor VTS

U kunt URL-kennisgevingen bijwerken om transacties te identificeren als verwerkt met behulp van een token. Ga hiervoor naar de Actie en voeg de volgende aangepaste velden toe:

• tokenisedpayment
  • tokentype
  • walletdisplayname

Bij ontvangst van een URL-kennisgeving kunnen transacties die met behulp van een token zijn verwerkt, worden geïdentificeerd als tokenisedpayment=1 en tokentype=VISATOKEN. Voor betalingen met een token is de walletdisplayname bevat de laatste 4 cijfers van het aan het token verbonden kaartnummer.

Om URL-kennisgevingen te configureren, moet u de MyST Regelbeheer gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

Verwerking van toekomstige betalingen met behulp van een token

Getoken betalingen met VTS worden op dezelfde manier verwerkt als standaard tokenbetalingen, door het opnemen van de parenttransactionreference van de oorspronkelijke aanvraag in de nieuwe aanvraag. Terwijl conventionele betalingen met token het kaartnummer erven om de nieuwe aanvraag te verwerken, zal als VTS is ingeschakeld op uw account, in plaats daarvan het token dat is toegewezen door Visa worden geërfd. Dit betekent dat u de processen kunt volgen die worden beschreven in onze tokenisatie documentatie en een Visa token zal worden gebruikt in plaats van het kaartnummer wanneer dit beschikbaar is.

MyST gebruiken om transactiegegevens voor betalingen met token te bekijken

U kunt snel transacties identificeren die met een token zijn verwerkt door de details in MyST te bekijken, door te controleren of de waarde van de Tokenised betaling op "1" staat. Het veld Bron tarief wordt gebruikt om het type token te identificeren dat voor deze betaling is gebruikt "VISATOKEN", zoals in het onderstaande voorbeeld:

Merk op dat bij betalingen met token het Kaartnummer verwijst naar het unieke tokennummer. De laatste vier cijfers van het kaartnummer van de klant vindt u in de sectie Wallet details, bij het veld Weergavenaam portefeuille, zoals in het volgende voorbeeld: