Overzichtsrapport vergoedingen

Laatst bijgewerkt:

Deze functie is beschikbaar voor verkopers die onze TRU Acquiring diensten gebruiken.

Het rapport "Fee Summary" geeft een overzicht van het totale aantal transacties, vergoedingen, aanpassingen en andere boekingen verwerkt via de geselecteerde MID over een periode van maximaal 31 dagen.

Vereiste gebruikersrollen

Beheerder, Ontwikkelaar, Transactiegebruiker, Vergoedingen en rekeningen bekijken, Alleen transacties bekijken

Hoe krijgt u toegang tot

1. portal-rapportage-selectiemid.pngSelecteer "Rapportage" in de zijbalk om de Rapportage pagina.

2. Selecteer linksboven "MID" en selecteer vervolgens een MID in de vervolgkeuzelijst.

3. Selecteer in "Opgeslagen zoekopdrachten" "Overzicht vergoedingen".

4. Kies bij "Accounttype" uit de volgende opties:
    • Acquiring Fee Account (Gross) - Voor accounts die het brutomodel afwikkeling gebruiken, worden hier alleen de vergoedingen weergegeven.
    • DCC Commissierekening - Voor accounts met DCC ingeschakeld, worden hier DCC commissies weergegeven.
    • Betaalrekening - Hier worden transacties, handmatige aanpassingen, terugboekingen en het te storten bedrag op je bankrekening weergegeven. Voor accounts die het netto afwikkeling model gebruiken, zijn hier ook de kosten inbegrepen.
  5. Selecteer uit "afwikkeling Munt " de Munt die wordt gebruikt om de bedragen in het rapport weer te geven.
    (Zorg ervoor dat u een Munt selecteert die wordt ondersteund door uw MID)
  6. Selecteer bij "Datum" het datumbereik voor het rapport.
    (Dit kan een bereik van maximaal 31 dagen zijn)
  7. Kies tussen het weergeven van resultaten"Op het scherm" of het uitvoeren van een"Export" (rapport downloaden als XLSX- of CSV-bestand).

8. Klik op "Zoek".

Doorzoekbare records zijn beschikbaar tot en met de vorige kalenderdag. Pogingen om op de huidige dag te zoeken leveren geen resultaten op.

Rapporten die op het scherm worden weergegeven, kunnen alleen worden gegenereerd op basis van een maximum van 1000 gegevensrecords. Als deze limiet wordt overschreden, worden deze overtollige gegevens niet opgenomen in het rapport dat wordt weergegeven, wat resulteert in nauwkeurige gegevens. In deze situatie moet je in plaats daarvan het volledige rapport exporteren, omdat dit alle gegevens bevat.

Voor elke rij in de tabel wordt het volgende weergegeven:

Kolom Beschrijving
Graaf Het aantal toepasselijke transactiekosten dat is verwerkt tijdens de doorzochte periode.
Debet

Er zijn fondsen gedebiteerd van deze TRU Acquiring betaalrekening voor de reden die links wordt weergegeven.

Fondsen kunnen worden gedebiteerd om opgelopen kosten te dekken, om terugbetalingen of terugboekingen te vergemakkelijken, om fondsen toe te voegen aan een Doorlopende/Vaste Reserve of om aan te geven dat fondsen deze holdingrekening verlaten om op je bankrekening te worden gestort (weergegeven met het label "Berekend bedrag voor periode").

Als je een account bekijkt dat een bruto afwikkeling model gebruikt, worden de meeste vergoedingen hier niet getoond omdat deze aan het einde van elke maand apart worden berekend en gefactureerd. Deze kosten kunnen worden bekeken door het accounttype "Acquiring Fee Account (Gross)" te selecteren. Type rekening.

Krediet

Fondsen die zijn bijgeschreven op deze TRU Acquiring betaalrekening voor de reden die links wordt weergegeven.

Fondsen worden meestal gecrediteerd uit succesvolle aankopen van klanten. Aan het einde van de afwikkeling periode worden de gedebiteerde fondsen afgetrokken van de totale gecrediteerde fondsen en overgemaakt naar uw bankrekening. Je kunt de status hiervan bekijken met het Merchant Payment Advice-rapport.

Als er gegevens beschikbaar zijn voor een van de volgende transacties/vergoedingen/aanpassingen, worden deze als rijen in de tabel weergegeven:

Als er geen gegevens beschikbaar zijn, worden de rijen weggelaten uit de tabel.

Rij

Beschrijving
Aankopen Het bedrag dat klanten hebben betaald om aankopen mogelijk te maken.
Terugbetalingen Het bedrag dat aan klanten is betaald aan terugbetalingen.
CFT's Het bedrag dat op een creditcard/debetkaart wordt betaald met behulp van Credit Funding Transfer (CFT) rekeningen.
Terugboekingen

Het bedrag dat aan klanten wordt betaald om terugboekingen af te handelen.

Klik op de rij in de tabel voor een volledig overzicht van hoe deze waarde is berekend.

Ophaalkosten Kosten voor het ophalen.
  Terugboekingskosten Vergoeding toegepast door Trust Payments als gevolg van terugboekingen.
  MasterCard Kosten voorafgaand aan de arbitrage Vergoeding opgelegd door Mastercard tijdens pre-arbitrage.
Uitwisselingsvergoedingen

De afwikkelingsvergoedingen die aan de emitterende banken worden betaald.

Als je een "gemengd" model gebruikt, is dit veld niet zichtbaar. In plaats daarvan worden deze kosten gecombineerd in de kolom Betalingstransactiekosten.

Klik op de rij in de tabel voor een volledig overzicht van hoe deze waarde is berekend.

Aankoop overstappunt Vergoeding die door uitgevende banken in rekening wordt gebracht voor aankopen.
  Terugbetaling overstappunt Vergoedingen die banken in rekening brengen voor terugbetalingen.
Beoordelingskosten kaartensysteem

De vergoedingen die aan kaartsystemen worden betaald voor het gebruik van hun netwerken.

Als je een "gemengd" model gebruikt, is dit veld niet zichtbaar. In plaats daarvan worden deze kosten gecombineerd in de kolom Betalingstransactiekosten.

Kosten voor betalingstransacties

De vergoedingen die aan Trust Payments worden betaald voor het gebruik van hun diensten.

Als u wordt gefactureerd volgens een "gemengd" model, omvat dit totaal ook de Interchange en Card Scheme Assessment Fee-waarden.

Terugboekingskosten
De vergoedingen die aan de acquiring bank worden betaald als gevolg van chargebacks.
Machtigingskosten

De vergoedingen die aan de betalingsverwerker worden betaald om de transactie mogelijk te maken.

Klik op de rij in de tabel voor een volledig overzicht van hoe deze waarde is berekend.

Geconsolideerde autorisatie vergoeding Vergoeding voor authorisaties.
  autorisatie Visa EU Intra Toeslag Kosten toegepast door Visa voor EU-transacties binnen de EU.
  autorisatie Visa EU Inter Fee Kosten toegepast door Visa voor inter-EU-transacties.

autorisatie Visa Binnenlandse EU-vergoeding

Kosten toegepast door Visa voor binnenlandse EU-transacties.
Minimale verwerkingskosten
Het extra bedrag dat in rekening wordt gebracht om ervoor te zorgen dat het minimale maandbedrag is bereikt.
Starttarief account
De kosten die in rekening worden gebracht tijdens het instellen van de account.
Maandelijkse servicekosten
De maandelijkse servicekosten.
Maandelijkse kosten

De toegepaste maandelijkse kosten.

Klik op de rij in de tabel voor een volledig overzicht van hoe deze waarde is berekend.

Maandelijkse servicekosten

Servicekosten worden maandelijks in rekening gebracht.

Maandelijkse kosten Maandelijkse vergoeding.
Jaarlijkse vergoeding

De jaarlijkse kosten zijn van toepassing.

Klik op de rij in de tabel voor een volledig overzicht van hoe deze waarde is berekend.

MasterCard Registratiekosten Jaarlijkse kosten voor transacties met Mastercard.
  Jaarlijkse vergoeding Jaarlijkse vergoeding.
Grensoverschrijdende vergoedingen

De kosten die worden aangerekend door kaartsystemen om de kosten voor het uitvoeren van grensoverschrijdende transacties te vergemakkelijken.

Klik op de rij in de tabel voor een volledig overzicht van hoe deze waarde is berekend.

Visa Internationale e-commerce vergoeding Internationale e-commerce kosten toegepast door Visa.
  Visa Vergoeding Internationale Acquirer International acquirer fee toegepast door Visa.
  MasterCard Grensoverschrijdende Niet SEPA Korting Kosten toegepast door Mastercard voor niet-SEPA kortingstransacties.
  MasterCard Grensoverschrijdend Niet SEPA Inter EU Kosten toegepast door Mastercard voor niet-SEPA inter-EU transacties.
  MasterCard Grensoverschrijdend SEPA Intra-EU Kosten toegepast door Mastercard voor SEPA-transacties binnen de EU.
  MasterCard Grensoverschrijdend SEPA Inter EU Kosten toegepast door Mastercard voor SEPA inter-EU transacties.
  MasterCard Internationale e-commerce vergoeding Kosten toegepast door Mastercard voor internationale transacties.
PCI Portal vergoeding
Vergoeding voor toegang tot de PCI Portal.
Kosten voor bankoverschrijving
De kosten die aan banken worden betaald bij het uitvoeren van bankoverschrijvingen.
Handmatige aanpassingen
Het totaal aan handmatige aanpassingen verwerkt in de geselecteerde periode.
Andere vacatures
Diverse postings die niet onder de andere categorieën vallen.
Rollende Reserve Gehouden
Geld wordt gestort op je Rollende Reserve. Klik hier voor meer informatie.
Vaste Reserve aangehouden
Geld wordt gestort in je Vaste Reserve. Klik hier voor meer informatie.
Berekend bedrag voor periode

Bedragen die moeten worden gestort op de bankrekening van de verkoper.

Om een volledige uitsplitsing van deze gegevens te bekijken, kunt u op de kop"Berekend bedrag voor periode" in de tabel klikken om het rapport Merchant Payment Advice te openen, dat automatisch wordt ingevuld met behulp van dezelfde MID, hetzelfde datumbereik en afwikkeling Munt die in het overzicht van vergoedingen zijn geselecteerd.