Merchant Betalingsadviesrapport

Laatst bijgewerkt:

Deze functie is beschikbaar voor verkopers die onze TRU Acquiring diensten gebruiken.

Het rapport "Merchant Payment Advice" toont de geschiedenis van betalingen die zijn gefinancierd op je zakelijke bankrekening en alle betalingen die nog moeten worden gefinancierd. Het bevat nuttige informatie om de status van de betaling te bepalen, waaronder de financieringsdatum en het unieke bankreferentienummer.

Vereiste gebruikersrollen

Beheerder, Ontwikkelaar, Transactiegebruiker, Vergoedingen en rekeningen bekijken, Alleen transacties bekijken

Hoe krijgt u toegang tot

1. portal-rapportage-selectiemid.pngSelecteer "Rapportage" in de zijbalk om de Rapportage pagina.

2. Selecteer linksboven "MID" en selecteer vervolgens een MID in de vervolgkeuzelijst.

3. Selecteer in "Opgeslagen zoekopdrachten" "Betaaladvies".

4. Vul de rest van het formulier in als dat nodig is. Klik hier voor meer informatie.

5. Klik op "Zoek".

Meer informatie over filters voor dit rapport

Om gerichter te zoeken kun je extra filters toepassen door op de knop"Geavanceerd" te klikken en vervolgens op"Filters" aan de linkerkant. Vanaf hier kun je een van de volgende filters inschakelen en op"Toepassen" klikken om je wijzigingen te bevestigen:

Naam filter Beschrijving
Rekeningtype Id Filter batches op het accounttype TRU Acquiring (bijv. "Betaalrekening", "Rekening voor het verwerven van vergoedingen (bruto)").
Rekeningvaluta Filter batches op de Munt van de TRU Acquiring account.
afwikkeling Periode Filter batches op afwikkeling periode (bijv. "Dagelijks (netto)", "Wekelijks (bruto)").
Status Betaling Filter op "Vastgehouden", "Vrijgegeven" en "Verwijderde" batches.

Doorzoekbare records zijn beschikbaar tot en met de vorige kalenderdag. Pogingen om op de huidige dag te zoeken leveren geen resultaten op.

Er kunnen maximaal 1.000 records in een rapport worden opgenomen. Je kunt grotere rapporten genereren door de opties te gebruiken om een "Export" in plaats van een "On screen" zoekopdracht uit te voeren. Dit exporteert een bestand om te downloaden.

Elke rij in de tabel vertegenwoordigt een batch die bestaat uit fondsen die zullen worden overgemaakt naar je bankrekening. Voor elke batch in de tabel wordt de volgende informatie weergegeven:

Naam van de kolom Beschrijving
Munt De afwikkeling Munt .
Handelaar Nee De Merchant Id (MID).
Naam verkoper De naam van de handelaar.
Naam rekening De naam op de rekening die gekoppeld is aan de Merchant Id (MID).
Bank nr. De sorteercode van de bank.
Swift Code/BIC De bank Swift code.
Rekening Het bankrekeningnummer.
IBAN Het internationale bankrekeningnummer.
Netto bedrag Het nettobedrag dat moet worden overgeboekt. Als je op de waarde van het nettobedrag voor een bepaalde batch klikt, verschijnt er een pop-up waarin wordt uitgelegd hoe het nettobedrag is berekend. De informatie die hier wordt weergegeven, is dezelfde informatie die wordt weergegeven wanneer je Overzichtsrapporten Betalingen bekijkt. Klik hier voor meer informatie.
Lokaal bedrag GBP Het nettobedrag in GBP.
Werk van Datum De datum waarop de afwikkeling is gebatcht.
Waarde datum De datum waarop de afwikkeling is gebatcht.
Uitbetaling Datum

De datum waarop fondsen worden vrijgegeven door de overnemende partij.

Hoewel we ernaar streven dat het geld binnen 1 dag na de financieringsdatum op je zakelijke bankrekening staat, kan de financiering soms worden vertraagd door je bank (bijvoorbeeld vanwege een feestdag).

Status Betaling Dit zijn de verschillende status betaling:
  • N/A - De betaling is nog niet verwerkt.
  • Aangehouden - De betaling wordt aangehouden tot de betalingsdatum is bereikt.
  • Vrijgegeven - De betaling is naar je bank gestuurd.
  • Verwijderd - De fondsen zijn verwijderd uit het rapport. Verwijderde fondsen zijn niet verloren gegaan. Ze zijn eerder opnieuw toegewezen aan de PAR-rekening.
afwikkeling Periode

De periode afwikkeling geeft aan wanneer de facturering voor de gegeven batch moet worden verwerkt. Dit kan zijn:

• Dagelijks (netto)
  • Dagelijks (Bruto)
  • Wekelijks (netto)
  • Wekelijks (bruto)
Rekening Type Het type rekening van waaruit de betaling wordt gefinancierd (bijv. "Betaalrekening", "Rekening voor het verwerven van vergoedingen (bruto)").
Bankreferentie De unieke referentie van 16 tekens die wordt toegewezen bij het genereren van de betaling.