Google Pay voor Payment Pages

Laatst bijgewerkt:

Google Pay™ is een digitale portemonnee en online betalingssysteem ontwikkeld door Google om in-app, online en in-person contactloze aankopen op mobiele apparaten mogelijk te maken, waardoor gebruikers betalingen kunnen doen met Android telefoons, tablets of horloges.

Kenmerken

• Protect Plus wordt ondersteund, maar de kaartgegevens kunnen niet worden gecontroleerd, omdat deze niet beschikbaar worden gesteld aan Trust Payments voor Google Pay transacties.
  • Betalingen gepland via onze Abonnementsmodule worden ondersteund. U moet een handelaarsnummer hebben dat de verwerking van terugkerende betalingen ondersteunt. Klik hier voor meer informatie.
  • Volledige en gedeeltelijke terugbetalingen worden ondersteund, via MyST of onze Webservices API.
  • Betalingen kunnen onderworpen zijn aan terugboekingen, afhankelijk van uw acquiring bank.

De beveiligingscode-instelling van uw beveiligingsbeleid is niet van toepassing op Google Pay transacties, en daarom kunnen deze niet worden opgeschort op basis van de beveiligingscode. Er worden echter nog steeds AVS controles uitgevoerd, en transacties kunnen nog steeds worden opgeschort op grond van uw configuratie van het beveiligingsbeleid.

Alle merchants moeten zich houden aan de Google Pay API's Acceptable Use Policy (link naar externe site) en de voorwaarden in de Google Pay API Terms of Service (link naar externe site) accepteren.

Uw acquiring bank moet Google Pay ondersteunen met Trust Payments. Neem contact op met ons Support Team voor meer informatie.

Hoe het werkt

1. De klant klikt op de knop Google Pay in uw kassa. Als hij nog niet is aangemeld bij zijn Google Pay account, wordt de klant gevraagd zich aan te melden.

2. Er verschijnt een pop-up waarin de klant het definitieve transactiebedrag te zien krijgt en gevraagd wordt de betalingsmethode van zijn voorkeur te kiezen.

3. De klant klikt op"Betalen" om zijn aankoopintentie te bevestigen, voordat hij wordt teruggeleid naar de antwoordpagina op Trust Payments . (U kunt optioneel een omleiding inschakelen die de klant terugbrengt naar uw eigen website - klik hier voor meer informatie)

Configuratie

inschakelen Google Pay

Om Google Pay in te schakelen op uw test site referentie kunt u contact opnemen met ons Support Team. Zodra de knop Google Pay is ingeschakeld, wordt deze weergegeven op de pagina's met betaalkeuzes en betaalgegevens (mits de browser deze dienst ondersteunt) en kunt u uw oplossing testen.

Uw Google-account instellen om te testen

Om te beginnen met het testen van Google Pay in een testomgeving, hebt u een Google-account nodig en moet u lid worden van een groep die Google ter beschikking stelt en waarmee u een set API-testkaarten kunt gebruiken voor het testen van uw Google Pay -oplossing.

1. Zodra u een Google-account hebt geregistreerd, meldt u zich aan bij het account in uw browser en navigeert u naar de volgende pagina:
      https://groups.google.com/g/googlepay-test-mode-stub-data (link to external site)
  2. Klik dan op "Lid worden van groep".

3. Zodra u uw voorkeuren hebt ingesteld, klikt u op "Lid worden van groep".

4. U krijgt een pagina te zien die bevestigt dat u toegang hebt gekregen tot de Google-testsuite:

5. Om ervoor te zorgen dat dit werkt, biedt Google een demopagina waar u op een Google Pay knop kunt klikken om het betalingsformulier te bekijken.
    Klik hier om dit in een nieuw tabblad te openen (link naar externe site).

Als alles werkt zoals verwacht, kunt u een van de voorbeeldbetalingsmethoden selecteren en op "VERDER" klikken. Dit zal een testbetaling verwerken.

Wijzig uw POST in Trust Payments

U kunt optioneel uw POST die is ingediend bij Trust Payments wijzigen om het facturerings- en leveringsadres te bepalen dat moet worden gebruikt voor de betaling autorisatie. Door de volgende velden met waarde 1 in te dienen, zorgt u ervoor dat de factuur- en leveringsgegevens uit de portemonnee van de klant worden gehaald. Dit versnelt het betalingsproces en zorgt voor een meer naadloze checkout-ervaring voor de klant.

Naam van het veld Formaat Beschrijving
X3-EN.png billingcontactdetailsoverride Numeriek (1)
  • "0" - Gebruikt factuurgegevens die in de POST zijn ingediend.
  • "1" - Gebruikt factuurgegevens van de portemonnee van de klant.
X3-EN.png customercontactdetailsoverride Numeriek (1)
  • "0" - Gebruikt de in de POST ingediende leveringsgegevens.
  • "1" - Gebruikt leveringsgegevens van de portemonnee van de klant.
<form method="POST" action="<DOMAIN>/process/payments/choice">
...
<input type="hidden" name="billingcontactdetailsoverride" value="1">
<input type="hidden" name="customercontactdetailsoverride" value="1">
...
<input type="submit" value="Pay">
</form>

Replace <DOMAIN> with a supported domain. Click here for a full list.