Charge description

Laatst bijgewerkt:

De charge description is een veld dat wij tijdens een transactie aan de wervende bank verstrekken. Het is een basisbeschrijving van de transactie die wordt weergegeven op het bankafschrift van de klant.

Deze functionaliteit wordt ondersteund voor winkeliers met een Trust Payments acquiring account. Als u een andere acquiring bank gebruikt, moet u contact opnemen met ons Support Team om te controleren of deze functie wordt ondersteund voordat u verder gaat.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u een charge description in uw verzoeken kunt opnemen.

Procesoverzicht

Er zijn twee methoden die kunnen worden gebruikt om chargedescription in verzoeken aan de overnemende bank:

1. Door een standaard charge description aan uw account toe te wijzen:
    Met deze methode wordt de charge description automatisch opgenomen in transacties die op uw account worden verwerkt, zonder dat er extra configuratie nodig is. Als u uw account voor deze methode wilt configureren, neemt u contact op met ons Support Team en vraagt u om een standaard charge description te configureren.
  2. Door handmatig een charge description in uw verzoeken op te nemen:
    Met deze methode kunt u per verzoek een andere charge description opgeven.

Het indienen van charge description in een verzoek

Payment Pages

De chargedescription veld kan worden opgenomen in de POST naar Payment Pages, zoals in het volgende voorbeeld:

Het is absoluut noodzakelijk dat de chargedescription veld wordt ook opgenomen in de string die wordt gebruikt om de beveiligingshash van uw aanvraagsite te genereren. Als u dit niet doet, krijgt de klant een foutmelding "Ongeldige gegevens" te zien.

<form method="POST" action="<DOMAIN>/process/payments/choice">
<input type="hidden" name="sitereference" value="test_site12345">
<input type="hidden" name="currencyiso3a" value="USD">
<input type="hidden" name="mainamount" value="100.00">
<input type="hidden" name="version" value="2">
<input type="hidden" name="stprofile" value="default">
<input type="hidden" name="chargedescription" value="TEST DESCRIPTOR">
<input type="submit" value="Pay">
</form>

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

API

U moet de payload ingediend binnen uw JWT om het extra veld op te nemen chargedescription, zoals hieronder getoond. Als u de charge description op deze manier indient, wordt elke waarde die op uw account is opgeslagen of van een bovengeschikte is geërfd, altijd overschreven.

U kunt ook de chargedescription bij het indienen van een verzoek via onze Webservices API. We hebben hiervan ook voorbeelden gegeven in de andere tabbladen hieronder:

JS Library payload Mobiele SDK payload Ruwe JSON Ruwe XML
{
"payload":{
"accounttypedescription":"ECOM",
"baseamount":"1050",
"currencyiso3a":"GBP",
"sitereference":"test_site12345",
"requesttypedescriptions":["THREEDQUERY","AUTH"],
"chargedescription":"TEST DESCRIPTOR"
},
"iat":1559033849,
"iss":"jwt.user"
}

Specificatie veld

Veld Formaat Beschrijving
X3-EN.png chargedescription
XPath: /merchant/chargedescription
Alfanumeriek, inclusief spaties en speciale tekens (25)

Aanbevolen lengte 25 tekens of minder (exacte lengte afhankelijk van de wervende bank). Niet-naleving van deze eis kan ertoe leiden dat de tekst in de transactie wordt ingekort.

De charge description is een veld dat wij tijdens een transactie aan de wervende bank verstrekken. Het is een basisbeschrijving van de transactie die wordt weergegeven op het bankafschrift van de klant.

De charge description wordt teruggestuurd in het antwoord JWT als het naar de wervende bank is gestuurd.

Aanvullende opmerkingen

Ondersteunde verzoektypes

De charge description velden kunnen worden ingediend in de volgende verzoeken met behulp van onze Webservices API:

• ACCOUNTCHECK
  • AUTH
  • ORDER
  • ORDERDETAILS
  • REFUND
  • RISKDEC
  • THREEDQUERY

Klik hier voor een volledige lijst van soorten verzoeken.

Overerving van bovengeschikte verzoekt

Als u de chargedescription in een verzoek, en een bovengeschikte transactiereferentie is gespecificeerd, de chargedescription wordt geërfd van die bovengeschikte, tenzij de bovengeschikte verzoektype is AUTH of REFUND.