Gevevens in Bestand

Laatst bijgewerkt:

Een opgeslagen referentie is informatie (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, een rekeningnummer of een betalingstoken) die wordt opgeslagen om toekomstige transacties te verwerken.

Het opslaan van referenties voor toekomstig gebruik staat bekend als Gevevens in Bestand (CoF).

Visa en Mastercard hebben u opgedragen moet toestemming van de kaarthouder krijgen alvorens kaartgegevens op te slaan voor toekomstig gebruik, en dat deze moet worden gemarkeerd op het moment van de eerste autorisatie, door de credentialsonfile veld in uw verzoeken.

U moet ook alle volgende betalingen markeren die gebruik maken van eerder opgeslagen referenties, door het volgende op te nemen credentialsonfile veld in deze verzoeken.

Voorbeelden van situaties waarin het mandaat CoF van toepassing is:

• Verwerking van een Rekeningcontrole of autorisatie verzoek, waarbij kaartgegevens later opnieuw moeten worden gebruikt.
  • Verwerking van een re-autorisatie.
  • Verwerken van regelmatige terugkerende betalingen.

Dit mandaat is in werking getreden op 30 april 2018.

Verzoeken die vóór de sluitingsdatum zijn verwerkt, worden niet beïnvloed, maar nieuwe verzoeken na de sluitingsdatum moeten het volgende bevatten credentialsonfile veld.

Hoewel dit alleen verplicht is voor Visa en Mastercard, kunt u deze waarden nog steeds opgeven in al uw verzoeken, en wij zullen ze negeren voor andere betalingstypen.

Voordelen

Het identificeren van transacties als gebruikmakend van CoF biedt de volgende voordelen:

• Verhoogt de kans op transacties autorisatie en afwikkeling.
  • Meer transparantie en een betere ervaring vanuit het perspectief van de klant.
  • Het is minder waarschijnlijk dat emittenten het ontbreken van een beveiligingscode gebruiken als reden om een transactie te weigeren.

Eerste betalingsverzoek

In het belang van de veiligheid, wanneer 3-D Secure is ingeschakeld als onderdeel van uw integratie, worden alle betalingen waarbij credentials zijn gemarkeerd om te worden opgeslagen in een bestand met credentialsonfile=1 zijn onderworpen aan een verzoek om uitdaging wordt uitgevoerd, waarbij de klant wordt gevraagd zijn identiteit te verifiëren.
MyST gebruiken

Als u de Virtuele terminal of een Pay by Link e-mail verwerkt, stelt u Referenties in bestand op "1 - Verificatiegegevens opgeslagen voor hergebruik", met behulp van de aangegeven drop-down.

Payment Pages

Voor klanten die voor het eerst een transactie uitvoeren op uw site, moet u het volgende opnemen credentialsonfile=1 in de POST naar Payment Pages, zoals in het volgende voorbeeld:

Het is absoluut noodzakelijk dat de credentialsonfile veld is ook opgenomen in de string die wordt gebruikt om uw verzoek site security hash. Gebeurt dit niet, dan krijgt de klant een foutmelding "Ongeldige gegevens" te zien.

<form method="POST" action="<DOMAIN>/process/payments/choice">
<input type="hidden" name="sitereference" value="test_site12345">
<input type="hidden" name="currencyiso3a" value="USD">
<input type="hidden" name="mainamount" value="100.00">
<input type="hidden" name="version" value="2">
<input type="hidden" name="stprofile" value="default">
<input type="hidden" name="credentialsonfile" value="1">
<input type="submit" value="Pay">
</form>

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

Als er een fout optreedt (errorcode niet "0" is), kan de toegangscode niet worden beschouwd als een opgeslagen toegangscode, en mag u deze kaartgegevens niet gebruiken bij latere betalingen.

API

Werk de payload ingediend binnen uw JWT (voor AUTH en ACCOUNTCHECK verzoektypes) om het extra veld op te nemen, credentialsonfile, met waarde ingesteld op "1":

"credentialsonfile": "1"

Als de credentialsonfile veld is ingediend in het verzoek en het wordt ondersteund door de verwerver die de transactie verwerkt, wordt het teruggestuurd in het antwoord JWT.

Als het antwoord van de bovengeschikte aangeeft dat er een fout is opgetreden (errorcode niet "0" is), kan de toegangscode niet worden beschouwd als een opgeslagen toegangscode, en mag u deze kaartgegevens niet gebruiken bij latere betalingen.

Betaling met opgeslagen referenties

MyST gebruiken

Wanneer u een her-auth uitvoert, stelt u Referenties in bestand op "2 - Betaling met behulp van opgeslagen verificatiegegevens", met behulp van de keuzelijst.

Payment Pages

Als u een nieuwe betaling verwerkt met eerder opgeslagen referenties, moet u het volgende toevoegen credentialsonfile=2 in de nieuwe aanvraag. Deze nabetaling kan alleen via MyST worden verwerkt (door een verrichting te selecteren en te klikken op "Her-auth") of onze Webservices API. Raadpleeg de andere tabbladen voor meer informatie.

API

Werk het verzoek bij dat is ingediend met behulp van onze Webservices API om het extra veld op te nemen, credentialsonfile, met waarde "2":

"credentialsonfile": "2"

Als de credentialsonfile veld is ingediend in het verzoek en het wordt ondersteund door de verwerver die de transactie verwerkt, wordt het teruggestuurd in het antwoord JWT.

Verwerking van door handelaren geïnitieerde transacties

Door de handelaar verwerkte transacties worden Merchant Initiated Transactions (MIT) genoemd.

U moet altijd een reden opgeven voor de verwerking MIT. Dit wordt bereikt door het veld initiationreason in het nieuwe betalingsverzoek, met één teken dat overeenkomt met een reden waarom de betaling wordt verwerkt.

Dit zijn de waarden waar wij momenteel achter staan:

• "A" - Herautorisatie
  • "C" - Onvoorziene betaling
  • "D" - Uitgestelde kosten
  • "S" - Opnieuw indienen
  • "X" - No-show (voor een hotelboeking)

Klik hier voor meer informatie over de verschillende initiationreason waarden.

MyST gebruiken

In MyST moet u de juiste waarde selecteren uit de drop-down op de paginaher-auth (zoals hieronder getoond).

Payment Pages

MIT worden verwerkt met behulp van MyST (door een transactie te selecteren en op "Her-auth") of onze Webservices API. Zie de andere tabbladen voor meer informatie.

API

In het AUTH verzoek dat is ingediend met behulp van onze Webservices API, omvat het veld initiationreason, en stelt de waarde in op een van de bovengenoemde waarden.

"initiationreason": "S"

De in dit document beschreven redenen voor MIT zijn niet van toepassing op geplande/regelmatige betalingen (bv. abonnementen).

De redenen voor MIT zijn niet van toepassing op transacties die als Customer Initiated Transactions (CIT) worden beschouwd.

U moet ervoor zorgen dat de initiationreason in het verzoek correct de reden voor de nieuwe betaling weergeeft.

De eis om de initiationreason op MIT was gemandateerd van 30 april 2018.

Verzoeken die vóór de sluitingsdatum zijn verwerkt, worden niet beïnvloed, maar nieuwe verzoeken na de sluitingsdatum moeten het volgende bevatten credentialsonfile veld.

Voorbeelden van het gebruik van CoF en MIT in verzoeken

Zie de onderstaande tabel voor voorbeelden van gebruik van de velden CoF en MIT die bij de verwerking van transacties moeten worden opgenomen:

Initiatiefnemer Use case CoF waarde MIT waarde
Klant Betaling waarbij kaartgegevens moeten worden opgeslagen voor toekomstige betalingen 1 Stuur geen
Klant Betaling met opgeslagen kaartgegevens 2 Stuur geen
Handelaar Eerder overeengekomen regelmatige abonnementsbetalingen met behulp van opgeslagen kaartgegevens 2 Stuur geen
Handelaar Re-autorisatie omdat een vorige autorisatie verloopt, met behulp van opgeslagen kaartgegevens. 2 A
Handelaar Ongeplande betaling met opgeslagen kaartgegevens 2 C
Handelaar Vertraagde betaling met behulp van opgeslagen kaartgegevens 2 D
Handelaar Herindiening van een eerder afgewezen autorisatie, met behulp van opgeslagen kaartgegevens. 2 S
Handelaar Betaling waarbij de klant in rekening wordt gebracht voor het niet opdagen voor een reservering, met behulp van opgeslagen kaartgegevens 2 X