Meldingen voor PayPal transacties

Laatst bijgewerkt:

Voordat u begint met testen, raden wij u aan contact op te nemen met ons Support Team en te verzoeken dat regels worden ingeschakeld op uw account, die URL-kennisgevingen naar uw systeem sturen in de volgende scenario's:

• Wanneer een betaling is goedgekeurd.
  • Wanneer het geld op uw rekening is gestort.

Configuratie van de autorisatie melding

Wij raden aan ten minste de volgende velden op te nemen in URL-kennisgevingen die worden verzonden op autorisatie:

• Auth Code (authcode)
  • Basisbedrag (baseamount) (bijv. 10,50 pond is "1050")*.
  • Hoofdbedrag (mainamount) (bijv. 10,50 pond is "10,50")*.
  • Land facturatie (billingcountryiso2a)
  • Munt (currencyiso3a)
  • Foutcode (errorcode)
  • Live Status (livestatus)
  • Bestelreferentie (orderreference)
  • Betalingstype (paymenttypedescription)
  • PayPal e-mail (paypalemail)
  • PayPal-betaler-ID (paypalpayerid)
  • Verzoektype (requesttypedescription)
  • Status betaling (settlestatus)
  • Site referentie (sitereference)
  • Transactiereferentie (transactionreference)
  • Tijdstempel start transactie (transactionstartedtimestamp)

*Kies uw voorkeursformaat.

Configuratie van de afwikkeling melding

Wij raden aan de volgende velden op te nemen in URL-kennisgevingen die op afwikkeling worden verzonden:

• Status betaling (settlestatus)
  • Site referentie (sitereference)
  • Transactiereferentie (transactionreference)

Controleer de kennisgeving

U moet de inhoud van elke ontvangen kennisgeving controleren en dienovereenkomstig reageren door de in onze URL-kennisgevingen documentatie. In het bijzonder moet u kijken naar de bijgewerkte settlestatus waarde:

• Op autorisatie: Als de settlestatus "0", "1" of "10" is, is de betaling geautoriseerd en hoeft u op dit moment geen verdere actie te ondernemen. Waarden van "2" of "3" geven echter aan dat de fondsen niet gepland voor afwikkeling (opgeschort en geannuleerd, respectievelijk).
  • Op afwikkeling: Als de settlestatus is bijgewerkt tot "100", betekent dit dat het geld op uw rekening is gestort. Als dit is bijgewerkt tot "3", is er een probleem geweest en is de betaling geannuleerd.