Terugbetaling van PayPal transacties met Webservices API

Laatst bijgewerkt:

Om ervoor te zorgen dat onze records synchroon blijven met PayPal, moet u alleen terugbetalingen uitvoeren via Trust Payments, door het indienen van een REFUND verzoek zoals hieronder beschreven. We raden sterk af om terugbetalingen rechtstreeks via uw PayPal-administratie portal uit te voeren, omdat wijzigingen mogelijk niet worden weergegeven in de administratie van Trust Payments.

Status betaling "10"

Standaard PayPal-terugbetalingen worden onmiddellijk verrekend (Status betaling "100"). Onder bepaalde door PayPal gedefinieerde voorwaarden kunnen terugbetalingen echter worden ingesteld op Status betaling "10" ("Betaling"), wat een tussenstap is voorafgaand aan afwikkeling.

Als een PayPal-terugbetaling op uw rekening in Status betaling "10" staat, raden wij u aan dit na te vragen bij ons Support Team voor het geval er verdere acties moeten worden ondernomen om afwikkeling te waarborgen.

REFUND verzoek

Hieronder volgt een voorbeeld van een REFUND verzoek voor PayPal:

Zorg ervoor dat u de parenttransactionreference waarde die in het antwoord op AUTH van de terug te betalen transactie wordt teruggegeven (NIET van de antwoorden op ORDER of ORDERDETAILS).

Python PHP cURL Ruwe JSON Ruwe XML
#!/usr/bin/python
import securetrading

stconfig = securetrading.Config()
stconfig.username = "webservices@securetrading.net"
stconfig.password = "password"
st = securetrading.Api(stconfig)

refund = {
"requesttypedescriptions": ["REFUND"],
"sitereference": "test_site12345",
"parenttransactionreference": "72-32-20006"
}

strequest = securetrading.Request()
strequest.update(refund)
stresponse = st.process(strequest)
#stresponse contains the transaction response

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

REFUND antwoord

Het volgende is een voorbeeld van een teruggestuurd REFUND antwoord:

u 'requestreference': u 'Ak70u1ujh',
u 'responses': [{
u 'transactionreference': u '72-32-20005',
u 'merchantname': u 'Test Merchant',
u 'paymenttypedescription': u 'PAYPAL',
u 'transactionstartedtimestamp': u '2016-12-25 12:31:00',
u 'errormessage': u 'Ok',
u 'parenttransactionreference': u '72-32-20004',
u 'accounttypedescription': u 'ECOM',
u 'errorcode': u '0',
u 'settleduedate': u '2016-12-26',
u 'baseamount': u '1050',
u 'currencyiso3a': u 'GBP',
u 'authcode': u 'REFUND ACCEPTED',
u 'requesttypedescription': u 'REFUND',
u 'operatorname': u 'webservices@example.com',
u 'livestatus': u '0',
u 'settlestatus': u '100'