Hoe gebruik ik MyST om mijn abonnementen te beheren?

Laatst bijgewerkt:

U kunt MyST gebruiken om bestaande abonnementen te bekijken en bij te werken.

Abonnement bekijken via zoeken naar transacties

U kunt naar abonnementen zoeken via de pagina "Transacties zoeken".

Voordat u naar een abonnement zoekt, moet u ervoor zorgen dat u de volgende zoekcriteria hebt opgegeven:

• Verander "Opgeslagen zoekopdrachten" in "Actieve abonnementen".

• Wijzig de "Datum vanaf" en "Datum naar" in een geldig datumbereik in de toekomst, waarbinnen u verwacht dat de volgende abonnementsbetaling zal worden verwerkt.

Als u klaar bent, klikt u op "Zoeken" om de zoekopdracht te verwerken.

Klik hier om te leren hoe u kunt zoeken naar abonnementen die niet actief zijn
  1. Zorg ervoor dat het datumbereik dat u selecteert de datum dekt waarop het volgende abonnement moet worden verwerkt.
  2. Klik op de "Filters" en zorg ervoor dat de volgende filters zijn geselecteerd:
    • Controleer in het paneel "Verzoeken" of alleen "SUBSCRIPTION" is geselecteerd.
    • Selecteer in het paneel "Actief" de relevante statussen (of "ALLES" indien nodig).
  3. Klik op "Zoeken".

De resultaten worden weergegeven in de vorm van een tabel. Bijvoorbeeld:

Voor elk abonnement wordt alleen de volgende geplande betaling getoond in de zoekresultaten. Eventuele volgende geplande betalingen op Abonnementsmodule worden niet getoond.

Als u op de referentie van een abonnement in de meest linkse kolom klikt, krijgt u meer details te zien:

Details van een actief abonnement getoond in MyST

Klik op "Meer details" onderaan het pop-upvenster om meer informatie over het verzoek te bekijken. Deze worden in een nieuw tabblad weergegeven.

Abonnement bekijken met universeel zoeken

Als u al beschikt over de Transactiereferentie van het abonnement, kunt u dit intypen in het universele zoekvak bovenaan elke MyST-pagina en op het vergrootglas klikken (of op de return-toets drukken).

Bekijk de details van het abonnement

Wanneer u informatie over een abonnement bekijkt, kan de status duidelijk worden vastgesteld aan de hand van de kleurgecodeerde banner bovenaan de pagina (voorbeeld hieronder):

Samenvatting voor een actief abonnement

De mogelijke toestanden van een abonnement zijn als volgt:

Status Beschrijving
Momenteel in behandeling Het abonnement wordt actief wanneer de eerste autorisatie is betaald (status "100").
Momenteel actief Abonnement zal een betaling verwerken op de datum gespecificeerd in het veld Tijdstempel
Afgerond Abonnement zal GEEN verdere betalingen verwerken (tenzij Slotnummer wordt verhoogd in een update)
Inactief Abonnement zal GEEN verdere betalingen verwerken (tenzij handmatig bijgewerkt naar "Actief")
Gestopt Abonnement zal verdere betalingen NIET verwerken

De volgende abonnementsspecifieke velden zijn ook zichtbaar. Deze worden als volgt beschreven:

Veld Beschrijving
Begindatum abonnement Datum in JJJJ-MM-DD waarop de eerste automatische abonnementsbetaling is verwerkt.
Frequentie abonnement Hoe vaak abonnementsbetalingen worden verwerkt. (bijv. Een betaling om de 7 dagen zou worden aangeduid als "7 DAY".
Abonnementtype Dit veld geeft het type abonnement aan dat moet worden verwerkt:
  • RECURRING wordt gebruikt wanneer de klant een terugkerende betaling uitvoert voor telkens een nieuw product/dienst (bijvoorbeeld een tijdschriftabonnement).
  • INSTALLMENT wordt alleen gebruikt in bepaalde gevallen met bepaalde acquirers*. Het is bedoeld voor wanneer een klant een enkel artikel koopt, waarbij de betaling in verschillende termijnen wordt geïnd (bijvoorbeeld €100 per maand betalen voor een artikel totdat het volledig is betaald).

*Installaties worden ondersteund voor winkeliers met een Trust Payments acquiring account. Als u een andere acquiring bank gebruikt, moet u contact opnemen met ons Support Team om te controleren of deze functie wordt ondersteund voordat u verder gaat.

Abonnementnummer

In het formaat "aa/bb", waarbij aa staat voor het nummer in de reeks voor de volgende automatische abonnementsbetaling en bb voor het totale aantal betalingen dat in de loop van het abonnement moet worden verwerkt.

bv. "7/12" geeft aan dat de automatische abonnementsbetaling de 7e betaling zou zijn op een totaal van 12.

Opmerking: Als aa bb heeft overschreden, (bijv. "13/12") geeft dit aan dat er geen abonnementsbetalingen meer zullen worden verwerkt, omdat het eerder gedefinieerde totale aantal betalingen is overschreden.

Om alle geplande abonnementsbetalingen in de reeks te bekijken, klikt u op het tabblad "Gerelateerd":

Gerelateerde transacties getoond bij het bekijken van abonnementsdetails

Komende betalingen kunt u bekijken door naar boven te scrollen. Betalingen uit het verleden kunnen worden bekeken door naar beneden te scrollen.

Abonnement bijwerken

Om een abonnement bij te werken, zoekt u eerst het abonnement dat u wilt bijwerken aan de hand van de bovenstaande stappen.

Stap 1: Klik op de knop "Updaten" onderaan de pagina (onder het tabblad "Details").

Update knop getoond bij het bekijken van abonnementsdetails

Stap 2: Klik op de pagina "Transacties bijwerken" op het pictogram + om de velden weer te geven die kunnen worden bewerkt.

Een actief abonnement bijwerken

Stap 3: Wijzig de gewenste velden van de weergegeven velden.

Op deze pagina is het mogelijk de factureringsgegevens bij te werken, naast de in de onderstaande tabel vermelde abonnementsvelden:

Veld Overzicht
Geautoriseerd bedrag Het bedrag dat maandelijks voor de klant wordt verwerkt.
Actief Deze waarde geeft aan of een abonnement al dan niet actief is.
  • Door de waarde op "0 - Inactief" te zetten, wordt een abonnement inactief, waardoor alle toekomstige automatische betalingen in de reeks tijdelijk worden stopgezet.
  • Als u de waarde op "1 - Actief" zet, wordt het abonnement ingeschakeld, worden gemiste betalingen "ingehaald " en wordt de automatische verwerking van betalingen hervat zoals oorspronkelijk gepland.
  • De waarde is "2 - In afwachting" voordat de initiële autorisatie tot rust komt, en kan worden bijgewerkt tot "0 - Inactief", "1 - Actief" of "3 - Gestopt".
  • Door de waarde in te stellen op "3 - Gestopt" wordt een abonnement stopgezet en worden alle toekomstige automatische betalingen in de reeks permanent verhinderd.

Let op: Bij het activeren van een reeds bestaand abonnement worden alle betalingen die zouden zijn gedaan gedurende de periode dat het abonnement in behandeling of inactief was, onmiddellijk verwerkt.

Als bijvoorbeeld een abonnement van €10/maand vier maanden inactief of in afwachting is en vervolgens wordt geactiveerd, worden vier betalingen van €10 verwerkt in de volgende vereffeningsrun (gewoonlijk binnen de volgende 24 uur).

Definitieve ondertekening

Dit is de positie van de laatste betaling in een reeks abonnementsbetalingen. Zodra dit aantal is bereikt, worden geen verdere betalingen meer verwerkt.

Bijvoorbeeld: als het definitieve abonnementsnummer 12 is, worden geen verdere betalingen verwerkt na een geautomatiseerde abonnementsbetaling met nummer 12.

Abonnementen kunnen onbeperkt doorlopen door het laatste abonnementsnummer op "0" te zetten.

Voorzichtig: Ils u het laatste abonnementsnummer van een voltooid abonnement verhoogt, worden alle betalingen die zouden zijn gedaan als het abonnement had mogen doorlopen, onmiddellijk verwerkt.

Als bijvoorbeeld een abonnement van €10/maand is afgesloten, en vijf maanden na afsluiting het definitieve abonnementsnummer met vijf wordt verhoogd, worden vijf betalingen van €10 verwerkt in de volgende vereffeningsrun (gewoonlijk binnen de volgende 24 uur).

Abonnementseenheid Dit is de te gebruiken tijdseenheid, bijvoorbeeld "DAY", "MONTH".
Frequentie abonnement

Dit is het aantal eenheden dat moet plaatsvinden voordat de volgende automatische betaling wordt verwerkt. Het vertegenwoordigt het gat tussen elke betaling in een abonnement.

Bijv. als de eenheid DAY is en de frequentie 7, dan wordt elke 7 dagen een automatische betaling verwerkt.

Stap 4: Klik op de knop "Updaten" onderaan de pagina om de wijzigingen te verzenden. De browser zal een succesbericht weergeven om te bevestigen dat de wijzigingen correct zijn uitgevoerd.