Kaarttype controleren voor Payment Pages

Laatst bijgewerkt:

Het is mogelijk om beperkingen op uw site referentie(s) te plaatsen om te voorkomen dat een betaling wordt verwerkt wanneer het opgegeven kaartnummer niet overeenkomt met de door de klant geselecteerde Betalingstype . Deze functie heet Kaarttype controleren, en er zijn drie ondersteunde configuraties:

Om de Kaarttype controle oplossing te wijzigen voor gebruik op uw site, neem contact op met ons Support Team.

Hoewel alles in het werk wordt gesteld om ervoor te zorgen dat onze bestanden met Bank Identification Number (BIN) up-to-date zijn, is het mogelijk dat wij het kaarttype niet altijd correct toewijzen in omstandigheden waarin onze bestanden verschillen van de bestanden die door onze ondersteunde acquirers worden bijgehouden.

0 - Automatisch corrigeren (standaard)

Rekeningen zijn standaard geconfigureerd om "Automatisch corrigeren" te gebruiken (configuratie "0").

De betaling wordt verwerkt in de juiste Betalingstype zoals verwacht, maar de klant wordt niet vooraf geïnformeerd als de kaartgegevens die hij heeft ingevoerd niet overeenkomen met het type kaart dat hij op de betalingskeuzepagina heeft geselecteerd.

De klant kan overschakelen op een andere Betalingstype (nadat hij er een heeft geselecteerd op de pagina met betalingskeuzes) door bovenaan de pagina met betalingsgegevens een nieuwe Betalingstype te selecteren.

1 - Mislukt als PAN niet overeenkomt

Deze configuratie voorkomt dat een klant de Betalingstype waarmee hij betaalt kan wijzigen nadat hij de betaalgegevenspagina heeft bereikt. Dit is bedoeld voor verkopers die hun eigen gehoste betalingskeuzepagina hebben geïmplementeerd (bijv. met behulp van Reis B), waardoor klanten een Betalingstype kunnen selecteren voordat ze hun betalingsgegevens invoeren op onze gehoste betalingsinformatiepagina.

Als de klant kaartgegevens invoert die niet overeenkomen met het kaarttype, en een betaling probeert te verwerken, wordt de betaling niet verwerkt en verschijnt er een rode waarschuwing bovenaan de pagina.

Zij kunnen niet verder gaan met de betaling totdat zij de betalingsgegevens voor de vooraf gespecificeerde Betalingstype hebben ingevoerd.

2 - Payment Pages opnieuw weergeven keuze als PAN niet overeenkomt

Als de kaartgegevens die de klant heeft ingevoerd niet overeenkomen met het kaarttype dat op de betalingskeuzepagina is geselecteerd, krijgen zij een gele waarschuwing boven aan de pagina om aan te geven dat de Betalingstype is gewijzigd.

De klant moet opnieuw op "Veilig betalen" klikken om de betaling uit te voeren met het type kaart dat bij de eerder verstrekte gegevens hoort. Hij kan zijn adres- en betalingsgegevens wijzigen alvorens te betalen, of ervoor kiezen om met een andere Betalingstype te betalen door bovenaan de pagina een alternatief te kiezen.

Handmatig wijzigen van betalingswijzen op de pagina met betalingsdetails

Voor sites die geconfigureerd zijn om Kaarttypecontrole configuraties '0' en '2' te gebruiken, wordt een lijst van betalingswijzen weergegeven bovenaan de pagina met betalingsdetails:

De klant kan op een andere Betalingstype klikken, waarna de pagina met betalingsgegevens opnieuw wordt weergegeven met velden en inhoud die relevant zijn voor de geselecteerde Betalingstype.

Als uw site alleen is geconfigureerd om betalingen in één Betalingstype te accepteren, worden geen andere betalingswijzen getoond.

Sites die Kaarttypecontrole configuratie '1' gebruiken, zullen nooit betaaltypes tonen op de pagina met betaalgegevens, zelfs als de klant ongeldige betaalgegevens invoert, of de betaling anderszins mislukt. Dit betekent dat zodra de klant de pagina met betalingsgegevens bekijkt, hij de Betalingstype waarmee hij betaalt niet meer kan wijzigen.