Kaarttype controleren via onze API

Laatst bijgewerkt:

Het is mogelijk om beperkingen op uw site referentie(s) te plaatsen om te voorkomen dat een betaling wordt verwerkt wanneer het opgegeven kaartnummer niet overeenkomt met de door de klant geselecteerde Betalingstype . Deze functie heet Kaarttype controleren, en er zijn twee ondersteunde configuraties:

0 - Automatisch corrigeren (standaard)

Wanneer een verzoek wordt verwerkt, gebruiken wij standaard de IIN gevonden aan het begin van het kaartnummer om automatisch de Betalingstype te bepalen, die in onze records zijn opgeslagen.

1 - Mislukt als PAN niet overeenkomt

In deze configuratie moet u een paymenttypedescription in het verzoek. Net als bij de hierboven beschreven "Automatisch corrigeren"-configuratie, bepalen wij automatisch de Betalingstype van het ingediende kaartnummer, maar als het gedetecteerde Betalingstype niet overeenkomt met het ingediende paymenttypedescription, a 10103 fout zal worden teruggestuurd in het antwoord. In dit scenario zal de autorisatie niet met succes worden verwerkt.

Het volgende is een voorbeeld van een AUTH verzoek dat het extra veld bevat paymenttypedescription:

Python PHP cURL Ruwe JSON Ruwe XML
#!/usr/bin/python
import securetrading

stconfig = securetrading.Config()
stconfig.username = "webservices@example.com"
stconfig.password = "Password1^"
st = securetrading.Api(stconfig)

auth = {
"sitereference": "test_site12345",
"requesttypedescriptions": ["AUTH"],
"accounttypedescription": "ECOM",
"currencyiso3a": "GBP",
"baseamount": "1050",
"orderreference": "My_Order_123",
"paymenttypedescription": "VISA",
"pan": "4111111111111111",
"expirydate": "12/2020",
"securitycode": "123"
}

strequest = securetrading.Request()
strequest.update(auth)
stresponse = st.process(strequest) #stresponse contains the transaction response

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

Specificatie veld

Veld Formaat Beschrijving
X1-EN.png paymenttypedescription
XPath: /billing/payment/@type
Alpha (20) Betalingsmethode (bijv. "VISA" of "MASTERCARD").

Als "Kaarttype controleren" is ingesteld op "1" en het door de klant opgegeven kaartnummer niet overeenkomt met deze betaalmethode, wordt de AUTH niet voltooid en verschijnt een 10103 foutmelding.

Configuratie

Neem contact op met ons Support Team om de configuratie van uw Kaarttype controleren te wijzigen.