Gesplitste zendingen voor Payment Pages

Laatst bijgewerkt:

Met gesplitste zendingen hebt u meer controle over het tijdstip waarop gereserveerde middelen worden vereffend. In plaats van een enkele afwikkeling binnen 7 dagen uit te voeren, zoals het geval is bij een standaard autorisatie, kunt u met gesplitste zendingen meerdere deelafrekeningen uitvoeren.

Alvorens verder te gaan, kan het nuttig zijn om u opnieuw vertrouwd te maken met ons standaardproces afwikkeling . Klik hier voor meer informatie.

Gesplitste zendingen zijn bedoeld voor scenario's waarbij een klant één bestelling voor meerdere artikelen heeft geplaatst, die op verschillende tijdstippen kunnen worden verzonden. Zo kunt u ervoor zorgen dat de klant over het vereiste geld beschikt door het volledige bedrag van de bestelling te reserveren en vervolgens het voor elk artikel vereiste geld te vereffenen naarmate het wordt verzonden.

(Wij verwijzen naar een individuele gesplitste zending als een "splitsing")

Voordelen

Met gesplitste zendingen vermijdt u de mogelijke ongemakken die gepaard gaan met het uitvoeren van meerdere transacties voor één enkele bestelling. Bijvoorbeeld:

• Onvoldoende middelen voor de latere betalingen.
  • Mislukte fraudecontroles (indien ingeschakeld) op latere betalingen.
  • Kaart vervalt voor laatste betaling.
  • Kaart wordt geweigerd voor laatste betaling.

3-D Secure

Een bijkomend voordeel voor handelaren is dat alle gesplitste zendingen vallen onder de aansprakelijkheidsverschuiving van de oorspronkelijke autorisatie wanneer deze is gewaarmerkt door 3-D Secure.

Neem contact op met uw acquirer voor meer details voordat u live gaat met een oplossing voor gesplitste zendingen via 3-D Secure.

Soorten gesplitste zendingen

Er zijn twee methoden om gesplitste zendingen te verwerken die wij ondersteunen:

1. Regelmatig - Uw systeem dient een verzoek in om het vereffeningsbedrag van het oorspronkelijke verzoek te verlagen, wacht tot het geld is verrekend (duurt gewoonlijk minder dan 24 uur vanaf autorisatie) en pas dan kunt u beginnen met het verwerken van gesplitste zendingen.
  2. Dezelfde dag - Uw systeem dient een verzoek in om het vereffeningsbedrag van het oorspronkelijke verzoek te verlagen, en dan kunt u beginnen met het verwerken van gesplitste zendingen zodra u klaar bent (zelfs vóór afwikkeling).

Vereisten

• Gesplitste zendingen worden alleen ondersteund met kaarten van de merken Mastercard en Visa .
  • Neem contact op met ons Support Team om na te gaan of uw acquirerende bank gesplitste zendingen ondersteunt, en of zij al dan niet gesplitste zendingen op dezelfde dag ondersteunen.

Voor MAESTRO, MASTERCARD & MASTERCARDDEBIT

• Een transactie (met authmethod "PRE") moet binnen 30 dagen na autorisatie voor een deel worden afgerekend.
    b.v. £50 toegestaan, £10 verrekend (£40 nog gereserveerd).
  • Gesplitste zendingen kunnen worden verwerkt om de resterende gereserveerde middelen over een periode van 30 dagen te vereffenen.
  • Alle gesplitste zendingen moeten, zodra zij zijn begonnen, binnen 30 dagen na de eerste autorisatie worden afgewikkeld.

Voor DELTA, ELECTRON, PURCHASING, VISA & VPAY

• Een transactie (met authmethod "PRE") moet binnen 31 dagen na autorisatie voor een deelbedrag worden verrekend.
    b.v. £50 toegestaan, £10 verrekend (£40 nog gereserveerd).
  • Gesplitste zendingen kunnen worden verwerkt om de resterende gereserveerde middelen over een periode van 31 dagen te vereffenen.
  • Alle gesplitste zendingen moeten, zodra zij zijn begonnen, binnen 31 dagen na de eerste autorisatie worden afgewikkeld.

Procesoverzicht

1. De klant verwerkt een transactie (een AUTH verzoek) met behulp van uw Payment Pages oplossing.
  2. Gebruik MyST om het transactiebedrag te verlagen.
  3. Gebruik MyST om opeenvolgende verzoeken in te dienen om gesplitste zendingen uit te voeren telkens wanneer nieuwe artikelen worden verzonden.

Doorloop

Hieronder volgt een voorbeeld van gesplitste zendingen in actie.

Voordat u verder gaat, moet u een basiskennis hebben van de splitfinalnumber veld.

De splitfinalnumber wordt gebruikt om aan te geven hoeveel gesplitste zendingen voor een transactie zullen worden uitgevoerd (dit omvat de initiële AUTH). Dit is typisch het aantal te verzenden artikelen. De splitfinalnumber veld is vereist in de POST naar Payment Pages die wordt gebruikt bij het verwerken van de initiële AUTH.

Deel 1) Verwerking van de initiële AUTH

Het volgende is een voorbeeldgeval dat kan worden gebruikt als sjabloon bij het configureren van uw oplossing. Het staat u vrij uw eigen bedragen en aantal splitsingen te specificeren, mits aan de op deze pagina gespecificeerde vereisten wordt voldaan.

U leidt de browser van uw klant door naar Payment Pages om een betaling van £100 te verwerken.
De POST omvat splitfinalnumber = 4.

In de praktijk betekent dit dat u 3 splitsingen kunt uitvoeren, naast de aanvankelijke AUTH:
1 Bovengeschikte AUTH + 3 mogelijke splitsingsverzoeken =  splitfinalnumber van 4

Let op: De splitfinalnumber veld moet ten minste 2 en niet groter dan 20 zijn.

<html>
<head>
</head>
<body>
<!--YOUR HTML-->
<form method="POST" action="https://payments.securetrading.net/process/payments/choice">
<input type="hidden" name="sitereference" value="test_site12345">
<input type="hidden" name="currencyiso3a" value="GBP">
<input type="hidden" name="mainamount" value="100.00">
<input type="hidden" name="version" value="2">
<input type="hidden" name="stprofile" value="default">
<input type="hidden" name="authmethod" value="PRE">
<input type="hidden" name="splitfinalnumber" value="4">
<input type="submit" value="Pay">
</form>
</body>
</html>

De authmethod veld in de oorspronkelijke AUTH moet worden ingesteld op "PRE".

U kunt uw rekening zo instellen dat alle transacties automatisch worden ingediend als authmethod = "PRE", zonder dat u uw betalingsformulier hoeft bij te werken om de authmethod veld elke keer.

Neem contact op met ons Support Team voor meer informatie.

Als u URL-omleidingen hebt geconfigureerd om de browsersessie van de klant na een transactie terug te leiden naar uw eigen site, kunt u de omleidingen zo configureren dat ze het volgende bevatten splitfinalnumber.

Klik hier voor een voorbeeld van een betalingsformulier
<html>
<head>
</head>
<body>
<!--YOUR HTML-->
<form method="POST" action="https://payments.securetrading.net/process/payments/choice">
<input type="hidden" name="sitereference" value="test_site12345">
<input type="hidden" name="currencyiso3a" value="GBP">
<input type="hidden" name="mainamount" value="100.00">
<input type="hidden" name="version" value="2">
<input type="hidden" name="stprofile" value="default">
<input type="hidden" name="authmethod" value="PRE">
<input type="hidden" name="splitfinalnumber" value="4">
<input type="hidden" name="ruleidentifier" value="STR-6">
<input type="hidden" name="successfulurlredirect" value="http://www.yourwebsite.com/successful">
<input type="hidden" name="stextraurlredirectfields" value="splitfinalnumber">
<input type="submit" value="Pay">
</form>
</body>
</html>

Belangrijk: De namen van alle extra velden die in de redirect moeten worden teruggestuurd (bv. "splitfinalnumber" zoals in het bovenstaande voorbeeld) moet op de juiste plaats staan in de string die wordt gebruikt om de hash voor de beveiliging van uw aanvraagsite te genereren. Als u dit niet doet, krijgt de klant een foutmelding "Ongeldige gegevens" te zien. Klik hier voor meer informatie over de beveiliging van de site en de standaardvolgorde van de velden in de string.

Als u URL-kennisgevingen hebt geconfigureerd om naar uw eigen server te worden verzonden na een transactie, kunt u de meldingen zo configureren dat ze de geposte splitfinalnumber.

Klik hier voor een voorbeeld van een betalingsformulier
<html>
<head>
</head>
<body>
<!--YOUR HTML-->
<form method="POST" action="https://payments.securetrading.net/process/payments/choice">
<input type="hidden" name="sitereference" value="test_site12345">
<input type="hidden" name="currencyiso3a" value="GBP">
<input type="hidden" name="mainamount" value="100.00">
<input type="hidden" name="version" value="2">
<input type="hidden" name="stprofile" value="default">
<input type="hidden" name="authmethod" value="PRE">
<input type="hidden" name="splitfinalnumber" value="4">
<input type="hidden" name="ruleidentifier" value="STR-8">
<input type="hidden" name="successfulurlnotification" value="http://www.yourwebsite.com/successful">
<input type="hidden" name="stextraurlnotifyfields" value="splitfinalnumber">
<input type="submit" value="Pay">
</form>
</body>
</html>

Belangrijk: De namen van alle extra velden die in de redirect moeten worden teruggestuurd (bv. "splitfinalnumber" zoals in het bovenstaande voorbeeld) moet op de juiste plaats staan in de string die wordt gebruikt om de hash voor de beveiliging van uw aanvraagsite te genereren. Als u dit niet doet, krijgt de klant een foutmelding "Ongeldige gegevens" te zien. Klik hier voor meer informatie over de beveiliging van de site en de standaardvolgorde van de velden in de string.

Deel 2) Bijwerken van de oorspronkelijke AUTH

U voert een update uit via MyST om een bedrag van £50 van de oorspronkelijke AUTH aanvraag te laten verrekenen. Zodra de oorspronkelijke AUTH is bijgewerkt, blijft er £50 (van de oorspronkelijk toegestane £100) gereserveerd op de bankrekening van de klant die niet is verrekend.

• Als u reguliere gesplitste zendingen verwerkt, moet u wachten tot de eerste AUTH aanvraag is afgehandeld alvorens verder te gaan (dit duurt doorgaans tot 24 uur nadat de eerste AUTH is verwerkt).
  • Als uw acquiring bank gesplitste zendingen op dezelfde dag ondersteunt, kunt u verzoeken om gesplitste zendingen zo snel mogelijk verwerken (zie hieronder).

Als u niet zeker weet welke methode van gesplitste zendingen uw acquirerende bank ondersteunt, neem dan contact op met ons Support Team voor hulp.

Deel 3) Verwerking van de gesplitste zendingen

Na het bovenstaande zijn er £50 aan fondsen die kunnen worden verrekend via gesplitste zendingen die via MyST worden ingediend.

Log in op MyST met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Gebruik de functie "Transacties zoeken" om een transactie te selecteren die voldoet aan de vereisten voor het uitvoeren van gesplitste zendingen (zie het gedeelte Vereisten hierboven) en klik op "Her-auth".

Klik op het "+" pictogram links van de Transactiereferentie in de tabel om extra velden te tonen.

Eenmaal uitgeklapt, zet u het veld "Autorisatiemethode" op "SPLIT" in het uitrolmenu:

Voer in het veld "Bedrag" een af te rekenen bedrag in.
Na deze stappen klikt u op de "Her-auth" knop onderaan de pagina om een gesplitste zending uit te voeren.

Als u het veld "Autorisatiemethode" niet wijzigt in "SPLIT", wordt een nieuwe autorisatie verwerkt met de kaart van de klant.

Nadat een gesplitste zending is verwerkt, kunnen de velden "Autorisatiemethode" en "Split definitief aantal" later op MyST worden bekeken. Voor alle gesplitste zendingen wordt de "Autorisatiemethode" ingesteld op "SPLIT".

Deel 4) Resterende gesplitste zendingen

Op basis van bovenstaande voorbeelden verwerkt u de volgende verzoeken om gesplitste zendingen:

• Verwerk 1e splitsing voor £20 (£50 - £20 = £30 nog te vereffenen).
  • Verwerk 2e splitsing voor £10 (£30 - £10 = £20 nog te vereffenen).
  • Verwerk 3e splitsing voor £20 (£20 - £20 = £0 nog te vereffenen).

Na de hierboven beschreven splitsingen is het nu niet mogelijk om volgende splitsingen te verwerken. Dit komt omdat:

• Het maximum aantal splitsingen (gedefinieerd in de splitfinalnumber veld) is bereikt.
  • Alle op autorisatie gereserveerde middelen zijn vereffend.

Splitsingen kunnen niet worden verwerkt als aan een van de bovenstaande voorwaarden is voldaan.

Als er nog geld over is dat niet binnen de termijn is verrekend zoals beschreven in het gedeelte Vereisten bovenaan deze pagina, wordt dit geld teruggestort op de bankrekening van de klant.

splitfinalnumber specificatie

Aan het gebruik van dit veld worden aanvullende eisen gesteld:

• In de POST naar Payment Pages, de splitfinalnumber moet worden ingediend met een waarde groter dan of gelijk aan "2".
    • Deze waarde staat standaard op "1" wanneer deze niet wordt ingediend.
    • Als de waarde "1" is, kunnen geen gesplitste zendingen worden uitgevoerd.
  • Het is niet toegestaan een groter aantal deelzendingen in te dienen dan toegestaan in de splitfinalnumber.
  • Wij raden u aan hetzelfde aantal splitsingen te verwerken dat is opgegeven in de splitfinalnumber.
  • splitfinalnumber kan niet groter zijn dan 20.
  • U kunt de splitfinalnumber na de eerste transactie door een lagere splitfinalnumber in een volgend splitsingsverzoek dat via MyST wordt verwerkt. Dit aantal kan nooit lager zijn dan het aantal reeds verwerkte splitsingen, noch kan het ooit worden verhoogd.

Als u de splitfinalnumber veld, en de klant kiest voor een betaling met een betaalmethode die geen gesplitste verzending ondersteunt, wordt dit veld genegeerd en heeft het geen invloed op de betaling (en wordt het als leeg teruggestuurd in alle geconfigureerde omleidingen of meldingen).

Afwikkeling

Wanneer uw systeem een geldig verzoek voor gesplitste zendingen indient, zal de settle status van de transactie '0' ('In afwachting van betaling') zijn gedurende maximaal 24 uur voordat deze wordt afgewikkeld (status '100'). Gedurende die tijd kunnen gesplitste zendingen worden geannuleerd (of opgeschort) door de settle status van de gesplitste zending bij te werken:

• Log in op MyST, zoek naar de unieke transactionreference en klik op "Updaten". Wijzig dan de settlestatus van de transactie op "2" voor opgeschort of "3" voor geannuleerd.
  • U kunt ook een TRANSACTIONUPDATE verzoek verwerken met onze Webservices API om de Status betaling van een splitsing bij te werken naar "2" of "3", zoals vereist.

Gesplitste zendingen kunnen worden opgeschort, maar moeten worden afgewikkeld binnen het tijdsbestek dat is aangegeven in het gedeelte Vereisten bovenaan deze pagina.

Terugbetalingen

Het is mogelijk om met MyST terugbetalingen uit te voeren op elke gesplitste betaling die is vereffend. Wanneer u terugbetalingen overweegt, kunt u elke splitsing het beste zien als een onafhankelijke transactie, omdat splitsingen onafhankelijk van elkaar worden terugbetaald. U moet een terugbetaling verwerken voor elke splitsing die u wilt laten terugbetalen.

Om bijvoorbeeld een enkele autorisatie die in 4 delen is gesplitst (1 Bovengeschikte Auth+ 3 gesplitste verzoeken) volledig terug te betalen, zou u minstens 4 terugbetalingen moeten uitvoeren.

Elke splitsing wordt geïdentificeerd aan de hand van hun unieke transactionreference.

Net als bij standaardbetalingen kunt u alleen splitsingen terugbetalen wanneer deze zijn verrekend (Status betaling "100"). Als een splitsing niet is vereffend, kunt u in plaats daarvan via MyST de Status betaling bijwerken om afwikkeling uit te stellen of te annuleren.

De terugbetaling van een enkele splitsing heeft geen invloed op de afwikkeling van andere splitsingen van dezelfde oorspronkelijke AUTH.

Het uitvoeren van een terugbetaling verhindert niet dat toekomstige splitsingen worden verwerkt, mits nog steeds aan alle bovenstaande vereisten is voldaan.

Door op deze wijze terugbetalingen uit te voeren, komen eerder gereserveerde middelen niet beschikbaar voor toekomstige splitsingen van bovengeschikte verzoek.

Als u uw maximum aantal splitsingen heeft bereikt (splitfinalnumber), kunt u met de terugbetaling van een gesplitste betaling geen aanvullend verzoek tot splitsing indienen.

Aanvullende opmerkingen

• Fraudecontroles kunnen niet worden uitgevoerd op splitsingen.
  • Duplicaatcontroles worden uitgevoerd op splitsingen (indien ingeschakeld in uw account).
  • Gesplitste zendingen ondersteunen geen DCC.