Beheer van uw transacties

Laatst bijgewerkt:

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe transacties achter de schermen werken - wat er gebeurt zodra de klant zijn kassasessie heeft afgerond.

Hoe de betalingen worden verwerkt

3-D Secure (SCA)

• 3-D Secure is een protocol dat is ontworpen om fraude en terugboekingen tijdens e-commercetransacties te verminderen.
  • De gegevens van de betalingssessie en het toestel van de klant worden gedeeld met de emittent om het risiconiveau te evalueren.
  • In de meeste gevallen worden betalingen als laag risico beschouwd en worden zij verwerkt zonder dat de klant om authenticatie wordt gevraagd.
  • Als het risico groot is, wordt de klant gevraagd zijn identiteit te verifiëren voordat hij verder kan gaan.
  • Na authenticatie zal de emittent in geval van een geschil gewoonlijk de aansprakelijkheid voor de terugboeking op zich nemen.

Klik hier voor meer informatie over 3-D Secure.

autorisatie

• Wanneer een betaling wordt verwerkt, wordt dit in ons systeem geregistreerd als een "AUTH"-verzoek (afkorting voor autorisatie).
  • De Status betaling wordt gebruikt om de status van de transactie aan te geven.
  • Wanneer een betaling is geautoriseerd door de wervende bank, wordt Status betaling normaal gesproken ingesteld op "0".

In afwachting van betaling

• Na een succesvolle autorisatie wordt het geld gereserveerd op de bankrekening van de klant tot afwikkeling.
  • Gedurende deze tijd kun je opvragen en updates uitvoeren via onze Webservices API of MyST (ons online transactiebeheer portal).
  • Updates kunnen alleen worden uitgevoerd als Status betaling "0" of "1" is.

Voltooiing

• afwikkeling gebeurt meestal binnen 24 uur, maar dit kan variëren afhankelijk van de betrokken banken en de betalingsmethode.
  • Zodra het geld is overgemaakt, wordt het overgemaakt naar je bankrekening. Hierdoor wordt Status betaling bijgewerkt naar "100".
  • Je kunt restituties uitvoeren door een verzoek in te dienen via onze Webservices API of MyST (ons online transactiebeheer portal).
  • Voor sommige betalingstypen kan de transactie de status "10" hebben, wat betekent dat afwikkeling bezig is, maar nog niet voltooid.

Fouten afhandelen

• Als een transactie wordt geannuleerd of als er op enig moment in het proces een storing optreedt, wordt Status betaling ingesteld op "3".
  • Verdere acties kunnen niet worden uitgevoerd en het geld wordt teruggestort op de bankrekening van de klant.
  • Als u kijkt naar de foutcode (errorcode) kunt u de reden van onverwachte storingen achterhalen.

Transacties bekijken met MyST

Je kunt MyST, ons online transactiebeheer portal, gebruiken om recente transacties die zijn verwerkt op je Trust Payments account te bekijken en beheeracties uit te voeren. Zo werkt het:

1. Navigeer naar MyST in uw webbrowser en meld u aan.
    Klik links op "TRANSACTIES"om het menu uit te breiden en vervolgens op "Transacties zoeken".

2. Zorg ervoor dat de juiste sitereferentie is geselecteerd in de drop-down bovenaan de pagina, en pas de datum/tijd-waarden zo nodig aan.
    Als u klaar bent, klikt u op "Zoeken".

3. Alle transacties die zijn verwerkt op de geselecteerde sitereferentie, van binnen het gespecificeerde tijdsbestek, worden in een tabel op het scherm weergegeven.
    U kunt op een transactiereferentie klikken om meer details over de geselecteerde transactie te bekijken.

Wij raden u aan regelmatig in te loggen op MyST om op de hoogte te blijven van de transacties die op uw sitereferentie(s) worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

U kunt meldingen configureren die u worden toegestuurd wanneer een AUTH op uw sitereferentie wordt verwerkt met behulp van de MyST Regelbeheer.

Klik hier voor meer informatie.

Transacties bijwerken met behulp van MyST

Wanneer u MyST gebruikt, kunt u bepaalde acties uitvoeren op recente transacties. Mits een betaling nog niet is afgewikkeld (niet in settle status "100"), kunt u deze indien nodig bijwerken door op de knop "Updaten" te klikken en het formulier in te vullen dat u wordt aangeboden.

Vaak uitgevoerde updates omvatten:

• Het bijwerken van het vereffeningsbedrag tot een lagere waarde dan oorspronkelijk toegestaan.
  • De vervaldatum voor vereffenen bijwerken om afwikkeling uit te stellen tot een latere datum.
  • Status betaling bijwerken naar "1" om fraude- of duplicaatcontroles op te heffen die de transactie kunnen opschorten als er verdachte kenmerken worden geïdentificeerd.
  • Status betaling bijwerken naar "2" om een transactie tijdelijk op te schorten.
  • Status betaling bijwerken naar "3" om een transactie te annuleren (Let op: deze stap is definitief en kan niet worden teruggedraaid).

Klik hier voor meer informatie over afwikkeling.

Een terugbetaling verwerken met MyST

Nadat het geld op uw bankrekening is bijgeschreven, kunt u MyST gebruiken om een gedeeltelijke of volledige terugbetaling van een transactie te verwerken. Er zijn twee methoden om dit te doen:

Als je de Transactiereferentie van de betaling hebt
  1. Klik op de knop "Zoeken" boven aan de pagina en voer de volledige Transactiereferentie in. Wanneer je dit invoert, kom je op de relevante pagina met transactiegegevens.

2. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op "Terugbetaling".

3. Controleer de gegevens op het scherm en klik op "Terugbetaling" wanneer u klaar bent om het verzoek te verwerken.

U kunt de waarde van het Bedrag vóór indiening verlagen om een gedeeltelijke terugbetaling te verwerken.

4. Zorg ervoor dat een bevestigingsbericht wordt weergegeven waarin staat dat het verzoek met succes is verwerkt.
Als u niet beschikt over Transactiereferentie van de betaling
  1. Zoek naar afgewikkelde transacties met behulp van de Transactie zoekpagina.

2. Vink in de zoekresultaten het vakje aan naast de transacties die u wilt terugbetalen en klik onderaan de pagina op "Terugbetaling".

3. U krijgt informatie te zien over de transacties die kunnen worden terugbetaald. Controleer de details op het scherm en klik op "Terugbetaling" als u klaar bent om het verzoek te verwerken.

U kunt de waarde van het Bedrag vóór indiening verlagen om een gedeeltelijke terugbetaling te verwerken.

4. Zorg ervoor dat een bevestigingsbericht wordt weergegeven waarin staat dat het verzoek met succes is verwerkt.

Transacties beheren met Webservices API

U kunt ook uw eigen systeem configureren om rechtstreeks te communiceren met onze API om backoffice administratieve taken uit te voeren, zoals het opvragen van de laatste informatie en het verwerken van updates. Klik hier voor meer informatie.