Hoe kan ik het resultaat van controles bekijken?

Laatst bijgewerkt:

De volgende documentatie geldt alleen voor transacties die worden verwerkt met TRU Connect met TRU Acquiring als acquirerende bank.

Er zijn twee manieren om de resultaten te bekijken van controles die zijn uitgevoerd als onderdeel van de dienst TRU Fraud Check :

• Log in op MyST en bekijk de details via een webbrowser.
  • Configureer een URL-kennisgeving om deze gegevens automatisch naar je server te sturen wanneer een transactie wordt verwerkt.

Lees verder voor meer informatie.

MyST gebruiken

Log in op MyST met een rol die transacties mag bekijken.

• Selecteer "Transacties" aan de linkerkant en vervolgens "Transactie zoeken". Zoek naar recente transacties en klik op Transactiereferentie in de resultatentabel.
  • OF typ de volledige Transactiereferentie in de universele zoekfunctie bovenaan elke MyST-pagina.

Als de transactie in het rood wordt weergegeven als een "Transactie mislukt" (met foutcode 60107 "Ongeldig proces - Frauderisico"), betekent dit dat TRU Fraud Check een "DENY"-antwoord heeft teruggestuurd en dat de transactie is geannuleerd vanwege een hoog frauderisico.

Klik vervolgens op het tabblad "Gerelateerd" bovenaan de pagina. Van hieruit kunt u het verzoek TRU Fraud Check selecteren (zoals in onderstaande schermafbeelding).

De "0 - Ok" naast het TRU Fraud Check verzoek geeft aan dat het verzoek met succes is verwerkt, NIET het resultaat van de controle. In de onderstaande schermafbeelding wordt bijvoorbeeld "0 - Ok" weergegeven ondanks dat er een "DENY" antwoord is teruggestuurd.

Dit opent de details van het verzoek in een nieuw tabblad. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op "Risicobeslissing" om de resultaten van de uitgevoerde controles te bekijken.

URL-kennisgevingen

Je kunt een URL-kennisgeving configureren om automatisch TRU Fraud Check gegevens naar je server te sturen wanneer een transactie wordt verwerkt. Hiervoor moet je je aanmelden bij MyST met een gebruiker die de vereiste rol heeft om meldingen te configureren in Regelbeheer:

1. Log in op MyST.
  2. Zoek naar uw site referentie met behulp van het zoekvak bovenaan de pagina.
  3. Wanneer u de details van uw site bekijkt, klikt u op "Regelbeheer".

1. Selecteer het actietype "URL-kennisgeving" uit de drop-down en uw browser wordt omgeleid.

1. Maak een nieuwe URL-kennisgeving regel aan:

• (A) Klik op "Add new condition" en maak een voorwaarde die filtert op Verzoeken "RISKDEC2" en Foutcodes 0.
    • (B) Klik op "Add new action" en specificeer het eindpunt voor de URL-kennisgeving. Wij raden u aan de volgende Velden op te nemen die specifiek zijn voor TRU Fraud Check:
      fraudcontrolreference , fraudcontrolshieldstatuscode, rulecategoryflag
    • (C) Wijs met behulp van de vervolgkeuzelijsten de voorwaarde toe aan de actie en klik op "Create rule".

1. Zorg ervoor dat de regel actief is (dit wordt weergegeven met een vinkje onder de kolom Actief ). Eenmaal ingeschakeld, zal de regel worden toegepast op alle transacties die worden verwerkt met de geselecteerde site referentieen wordt de URL-kennisgeving getriggerd wanneer het RISKDEC2 verzoek (voor TRU Fraud Check) wordt uitgevoerd.

Alle nieuwe regels moeten worden aangemaakt op uw test site referentie en getest worden om er zeker van te zijn dat ze werken zoals verwacht voordat ze worden toegevoegd aan je live site referentie.

1. Je moet je systeem zo configureren dat op alle URL-kennisgevingen die je ontvangt van Trust Payments een HTTP 200 OK antwoord komt. Bijvoorbeeld: "HTTP/1.0 200 OK".
    Je systeem moet binnen 8 seconden na ontvangst van een melding reageren.

Klik hier voor de volledige documentatie.