Fouten afhandelen

Laatst bijgewerkt:

Als er tijdens de verwerking een fout is opgetreden, luidt het antwoord als volgt:

{
"error": "<errortext>",
"errorcode": <errorcode>
}

Bijvoorbeeld:

{
"error":"Transaction Error:Terminal is offline.",
"errorcode":2000
}

Hieronder staan de foutteksten en bijbehorende codes die kunnen worden teruggestuurd:

Ongeldige fouten

Foutcode Fout Resolutie
1001 Invalid siteid Dit is een invoer validatie fout. De siteid u stuurt uw POST Body onjuist is. Controleer en gebruik de siteid verstrekt door Trust Payments.
1002 Invalid token

Dit is een input validatie fout. Controleer of u de "token" in kleine letters in het onderstaande formaat.

De "token" die in de HTTP-header van elke transactie wordt verzonden, is een SHA256 hash die als volgt wordt geconstrueerd:

siteid:txndate:refid:sitepassword

Bijvoorbeeld:

123456:2020-03-01:10:20:05:7876547:tv%61w%5

Bij hashed met SHA256 ontstaat het volgende token:

990bc7bb7efee9e383a96f6f929fd00c90f4ec94f4344270c1552e4d5d4d80c5
1003 Invalid txndate

Dit is een input validatie fout voor het veld txndate. Raadpleeg onze veldspecificatie voor het juiste formaat voor txndate, en corrigeer indien nodig.

{
“siteid”:”123456”,
“txndate”:” 2020-03-01:12:34:01”,
“terminalserialnumber”:”6789654678”,
“type”:”sale”,
“amount”:”20.00”,
“refid”:”89045432”,
“wait”:”y”
}
1004 Invalid terminalserialnumber Controleer of u het juiste serienummer van de terminal hebt ingevoerd. Het serienummer vindt u aan de achterkant van de terminal op de zilveren sticker, waar het wordt aangeduid met "S/N".
1005 Invalid type Dit is een input validatie fout. Zorg ervoor dat u de juiste type voor het ingediende verzoek. bijv. Als u een Sale verzoek, zorg ervoor dat u type "sale" in het verzoek.
1006 Invalid amount

Dit is een input validatie fout. Zorg voor een geldige amount in het verzoek is ingediend en dat het veld niet is weggelaten.

1007 Invalid Refid Zorg ervoor dat de refid die door uw systeem is ingediend, correct is.
1009 Invalid Request

Deze Foutcode wordt geretourneerd wanneer de verzoektekst leeg is gelaten. Controleer of uw systeem een geldig verzoek indient.

1010 Invalid topuptoken Dit is een input validatie fout. Zorg ervoor dat de topuptoken ingediend is correct geformatteerd en verwijst naar een bestaande PreAuth die op een eerder tijdstip is verwerkt.

Dubbele fouten

Foutcode Fout Resolutie
1008 Duplicate transaction De refid al in een andere transactie is gebruikt. De refid moet uniek zijn. Update en probeer het opnieuw.
1011 Duplicate Refid De refid al in een andere transactie is gebruikt. De refid moet uniek zijn. Update en probeer het opnieuw.

Transactiefouten

Foutcode Fout Resolutie
1013 Unable to find PreAuth A refid van een bestaande PreAuth is vereist. Zorg ervoor dat de refid ingediend komt overeen met die van een bestaande PreAuth.
1014 Capture amount is greater than PreAuth amount De vangst amount moet lager of gelijk zijn aan die van de bijbehorende PreAuth. Gelieve het verzoek opnieuw in te dienen met een amount die aan deze eis voldoet.
1015 Transaction already Voided Het is niet mogelijk een transactie te annuleren die al is geannuleerd.
1016 Transaction already Captured Het is niet mogelijk een reeds vastgelegde transactie vast te leggen.
1017 Unable to find original transaction De originele transactie is niet gevonden. Zorg ervoor dat de juiste refid van een bestaande transactie is ingediend.
1018 Refund amount larger than original transaction De terugbetaling amount kan niet groter zijn dan die van de oorspronkelijke transactie. Gelieve het verzoek opnieuw in te dienen met een amount die aan deze eis voldoet.
1019 Total partial refunds cannot exceed original transaction Het totale bedrag van alle gedeeltelijke terugbetalingen samen kan niet hoger zijn dan het amount van de oorspronkelijke transactie die wordt terugbetaald.
1020 Cannot Void Refund Het is niet mogelijk een terugbetaling te annuleren.
1022 Een andere Capture is gestart maar nog niet voltooid Een andere Capture voor dezelfde PreAuth is gestart, maar nog niet voltooid. Wacht op een antwoord van de terminal of probeer het over 60 seconden opnieuw.
2000 Transaction Error Er is een fout opgetreden tijdens de transactie. Er wordt een relevante beschrijving teruggestuurd om u te helpen de fout op te lossen.

Koppelingsfouten

Foutcode Fout Resolutie
1100 Error pairing Terminal Zorg ervoor dat u het juiste serienummer en site-ID gebruikt in de body van het verzoek en dat uw terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet en gekoppeld met POS en probeer het verzoek opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.
1101 Error parsing PairTerminalResponse Zorg ervoor dat u het juiste serienummer en site-ID gebruikt in de body van het verzoek en dat uw terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet en gekoppeld met POS en probeer het verzoek opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.
1102 Error mapping pairTerminal Zorg ervoor dat u het juiste serienummer en site-ID gebruikt in de body van het verzoek en dat uw terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet en gekoppeld met POS en probeer het verzoek opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.
1103 Error pairTerminal Zorg ervoor dat u het juiste serienummer en site-ID gebruikt in de body van het verzoek en dat uw terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet en gekoppeld met POS en probeer het verzoek opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.
1104

Error parsing pairTerminal null

Als u deze foutmelding krijgt, probeer dan de volgende stappen om uw toestel te helpen oplossen:

Zorg ervoor dat de terminal verbonden is met internet:
Instructies voor Castles VEGA 3000C
Instructies voor Castles VEGA 3000M/M2
Instructies voor Ingenico Desk 5000
Instructies voor Ingenico Move 5000

Zorg ervoor dat uw terminal is gekoppeld met Trust Payments. Dit is een vereiste voor de juiste werking van uw apparaat. Klik hier om te leren hoe u het koppelingsproces uitvoert.

Deze fout kan ook optreden wanneer de terminal probeert te koppelen met een nieuw ePoS systeem nadat het eerder was gekoppeld met een ander ePoS systeem. Om dit probleem op te lossen:

Als u uw terminal hebt gekoppeld met Trust Payments en nog steeds deze foutmelding krijgt, wacht dan een uur tot uw terminal is gesynchroniseerd en probeer het opnieuw.

Controleer de firewall instellingen van uw site:

• De TRU POS Gateway vereist toegang tot de IP's 193.179.205.46 & 193.85.236.92 via poort 11183.
  • Het betaalapparaat moet contact kunnen maken met dc.econduitapps.com op de poorten 80 en 9001 en HTTPS proxy moet zijn uitgeschakeld.

Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met ons Support Team.

1106 Error saving Terminal Probeer het verzoek opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.

Fouten in de terminal

Foutcode Fout Resolutie
2001 Terminal is Offline

Zorg ervoor dat de terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet, gekoppeld met POS volgens de stappen in dit artikel, en probeer het verzoek opnieuw.

Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.

2002 Terminal busy Dit geeft aan dat de terminal in gebruik is. Probeer het verzoek opnieuw zodra de vorige transactie is voltooid.
2003 Response not received Zorg ervoor dat de terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet en gekoppeld met POS volgens de stappen in dit artikel. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.
2004 Terminal is busy with another transaction Dit geeft aan dat de terminal in gebruik is. Probeer het verzoek opnieuw zodra de vorige transactie is voltooid.
2005 No response from terminal, unable to determine transaction approval or decline Zorg ervoor dat de terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet, gekoppeld met POS volgens de stappen in dit artikel, en probeer de aanvraag opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.
2006 Unable to obtain result from terminal, please update transaction manually Zorg ervoor dat de terminal is ingeschakeld, verbonden met het internet, gekoppeld met POS volgens de stappen in dit artikel, en probeer de aanvraag opnieuw. Als de fout blijft bestaan, neem dan contact op met het Trust Payments Support Team.