Aanvraag velden

De volgende tabel definieert de velden die in het verzoek kunnen worden opgenomen:

Veld Formaat Lengte Type Beschrijving
amount Numeriek 10 CapturePreAuthRefund, Sale, Void Het volledige bedrag van de transactie in hoofdeenheden (bijv. £20 wordt ingediend als "20.00").
linked y/n 1 Refund

Dien in linked met waarde "n" om een niet-gekoppelde restitutie te verwerken.

(Standaard zijn alle terugbetalingen gekoppeld)

refid Alfanumeriek 56 Alle

Voor Capture, PreAuth en Sale verzoeken, wordt dit gebruikt om een unieke identificatiecode toe te kennen aan de ingediende transactie. (De ingediende waarde moet uniek zijn binnen het bereik van uw eigen transacties)

Voor Refund en Void verzoeken, is dit om te verwijzen naar de unieke identificatiecode van een eerdere transactie die wordt terugbetaald/geannuleerd.

siteid Numeriek 10 Alle Unieke identificatiecode verstrekt door Trust Payments.
terminalserialnumber Alfanumeriek 24 CapturePreAuthRefund, Sale, Void De unieke terminal identifier voor de PIN Entry Device (PED) die de kaartgegevens levert. Dit is het serienummer van de PED.
topuptoken Alfanumeriek 64 PreAuth (Optioneel) Een token dat de vorige autorisatie koppelt aan deze. Hiermee kunnen de gereserveerde fondsen worden verhoogd.
txndate Datum 19 Alle Uniek tijdstempel voor de transactie. Formaat jjjj-MM- dd:HH:mm:ss
type Alfanumeriek 10 CapturePreAuthRefund, Sale, Void

Het type verzoek dat wordt ingediend. Ondersteunde verzoeken zijn:

wait y/n 1 PreAuth, Sale

De volgende twee waarden kunnen worden ingediend:

• "y" - TRU Link zal wachten op de terminal alvorens een antwoord te geven, meestal met resultcode van ofwel "Approved" of "Declined".
  • "n" - TRU Link zal onmiddellijk een antwoord terugsturen met resultcode van "Pending".

De status van de transactie kan op een later tijdstip worden gecontroleerd door een Status verzoek via TRU Link.

Antwoordvelden

De volgende tabel definieert de velden die in het antwoord kunnen worden teruggezonden:

Veld Formaat Lengte Type Beschrijving
amount Numeriek 10 PreAuth, Refund, Sale

Het oorspronkelijke volledige bedrag dat voor de transactie in hoofdtoestellen is toegestaan (bijv. 20 pond wordt teruggestuurd als "20,00").

Opmerking: De amount kan verschillen van die in de aanvraag als gevolg van wijzigingen door de klant tijdens het afrekenen (bv. toevoeging van een fooi).

authcode Numeriek 12 PreAuth, Sale, Status De autorisatie code van de transactie.
cardtype Alfanumeriek N/A PreAuth, Sale, Status Bevat de voor deze transactie gebruikte kaartsoort (bijv. "VISA").
error Alfanumeriek 56 Alle Het veld geeft details van een fout als een verzoek niet met succes is verwerkt. Klik hier voor meer informatie.
errorcode Numeriek 4 Alle Met deze code kun je de fout identificeren als een aanvraag niet succesvol is verwerkt. Klik hier voor meer informatie.
expiry Datum 19 PreAuth

De vervaldatum en -tijd voor de autorisatie. Na deze tijd is het niet mogelijk om te herladen of vast te leggen.

Formaat: jjjj-MM-dd:HH:mm:ss

finalamount Numeriek 10 PreAuth, Sale

Het eindbedrag dat voor de transactie in hoofdtoestellen is toegestaan (bijv. 20 pond wordt teruggestuurd als "20,00").

Opmerking: De finalamount omvat alle wijzigingen die de klant tijdens het afrekenen heeft aangebracht (bv. toevoeging van een fooi).

last4 Numeriek 4 PreAuth, Sale, Status

De laatste 4 cijfers van de debet-/creditcard van de klant die is gebruikt om de transactie mogelijk te maken.

merchantreceipt Alfanumeriek N/A Capture, PreAuth, Refund, Sale Bevat kassabongegevens die kunnen worden gebruikt voor het afdrukken op de ePOS.
message Alfanumeriek N/A PreAuth, Sale Antwoordbericht van de uitgever wanneer de kaart wordt geweigerd.
receipt Alfanumeriek N/A Capture, PreAuth, Refund, Sale Bevat bongegevens van de kaarthouder die kunnen worden gebruikt voor het afdrukken op de ePOS.
refid Numeriek 12 Alle

In Capture, PreAuth en Sale antwoorden, dit is de unieke identificatiecode die aan de ingediende transactie wordt toegekend.

Voor Refund en Void antwoorden, dit is de unieke identificatiecode van de vorige transactie die wordt terugbetaald/geannuleerd.

resultcode Alfanumeriek 12 Alle Het resultaat van de transactie van de verwerver. Mogelijke waarden zijn:
  • Approved
  • Cancelled
  • Connection Timeout
  • Declined
  • Error
  • Pending
  • Terminal Busy
siteid Numeriek 10 Alle Unieke code ter identificatie van de Trust Payments site die wordt gebruikt om het verzoek te verwerken.
terminalserialnumber Alfanumeriek 10 PreAuthRefund, Sale De unieke terminal identifier voor de PIN Entry Device (PED) die de kaartgegevens levert.
topuptoken Alfanumeriek 64 PreAuth Een token dat de vorige autorisatie aan deze verbindt. Hiermee kunnen de gereserveerde fondsen worden verhoogd.

Legenda

De koppen in bovenstaande tabellen zijn als volgt gedefinieerd:

Veld Naam van het parameterveldelement.
Formaat Het gegevenstype van het element kan een van de volgende zijn:
  • Alfanumeriek
  • Numeriek
  • DateTime
Lengte De veldlengte bepaalt het maximum aantal tekens dat voor dat element is toegestaan.
Type De Verzoektype die dit veld vereist.
Beschrijving De informatie in het commentaarveld is aanvullende informatie over het veld.

De lezer een duidelijker inzicht geven in wat moet worden opgenomen.