Behandeling van 3DS API reacties

Laatst bijgewerkt:

Wanneer u een antwoord ontvangt na een verzoek via onze 3DS API, moet uw systeem de volgende controles uitvoeren op de geretourneerde waarden (indien van toepassing) om er zeker van te zijn dat het verzoek met succes is verwerkt.

Antwoordstructuur

Uw systeem krijgt talrijke velden terug in het antwoordobject. U zult de inhoud van deze velden moeten interpreteren om er zeker van te zijn dat het de verwachte waarden zijn.

Hieronder volgt een voorbeeld van een antwoord op THREEDLOOKUP :

Ruwe JSON Ruwe XML
{
"requestreference": "A3579dkvx",
"response": [{
"cachetoken": "XXXXX",
"errorcode": "0",
"errormessage": "Ok",
"maskedpan": "490049######0501",
"paymenttypedescription": "DELTA",
"requesttypedescription": "THREEDLOOKUP",
"threedstransactionid": "733ab129-1126-4b80-97a4-f3d8fee9c564",
"threedversion": "2.2.0",
"transactionstartedtimestamp": "2022-05-24 12:59:27"
}],
"secrand": "VqOIoVXOJP7rZuxw",
"version": "1.00"
}

Foutcode

De errorcode is een fundamenteel belangrijk veld, omdat het het resultaat van het ingediende verzoek weergeeft. Uw systeem moet de geretourneerde code controleren en de situatie afhandelen overeenkomstig de geretourneerde code. Hieronder volgt een lijst van gebruikelijke errorcode waarden die kunnen worden teruggezonden en die uw systeem moet verwachten en kunnen verwerken:

Foutcode 22000 - Bypass

Errorcode 22000 wordt geretourneerd als de paymenttypedescription niet wordt ondersteund voor 3-D Secure. Als deze fout wordt geretourneerd, kunt u doorgaan met betalen, maar houd er rekening mee dat er in dit scenario geen verschuiving van aansprakelijkheid plaatsvindt.

Ruwe JSON Ruwe XML
{
"requestreference":"W23-fjgvn3d8",
"version":"1.00",
"response":[{
"errorcode": "22000",
"errormessage": "Bypass",
"requesttypedescription": "ERROR",
"transactionreference": "44-2-81001",
"transactionstartedtimestamp": "2022-03-29 06:43:42"
}],
"secrand":"zO9"
}
Foutcode 60031 - Ongeldige acquirer voor 3-D Secure

Errorcode 60031 wordt geretourneerd als de bank van de klant niet wordt ondersteund voor 3-D Secure. Als deze fout wordt geretourneerd, kunt u doorgaan met betalen, maar houd er rekening mee dat er in dit scenario geen verschuiving van de aansprakelijkheid plaatsvindt.

Ruwe JSON Ruwe XML
{
"requestreference":"W23-fjgvn3d8",
"version":"1.00",
"response":[{
"accounttypedescription": "ECOM",
"errorcode": "60031",
"errormessage": "Invalid acquirer for 3-D Secure",
"issuercountryiso2a": "US",
"livestatus": "0",
"maskedpan": "630485######0701",
"merchantcountryiso2a": "GB",
"merchantname": "Test Merchant",
"merchantnumber": "00000000",
"operatorname": "webservices@example.com",
"paymenttypedescription": "LASER",
"requesttypedescription": "THREEDQUERY",
"tid": "27882788",
"transactionreference": "44-2-81003",
"transactionstartedtimestamp": "2022-03-28 19:57:15",
"settleduedate": "2022-03-28",
"settlestatus": "0"
}],
"secrand":"zO9"
}

Ingeschreven

Als het antwoord op THREEDQUERY het volgende bevat enrolled met de waarde "N", betekent dit dat de kaart niet is geregistreerd in een 3-D Secure schema. Voordat je verder gaat met een autorisatie verzoek met een niet-ingeschreven kaart, moet je eerst de waarde van de issuercountryiso2a veld terug om het land te bepalen waar de kaart is uitgegeven. Als het land van uitgifte het VK is of binnen de EER ligt, kun je mag niet Ga door met de transactie om in overeenstemming te blijven met PSD2. Als het land van de emittent echter buiten het VK en de EER ligt, kunt u ervoor kiezen om door te gaan met de transactie met dien verstande dat er geen verschuiving van aansprakelijkheid zal zijn.

Verzoektype

Elk antwoord bevat een requesttypedescription. De waarde van dit veld in het antwoord moet altijd overeenkomen met de waarde in het verzoek.

Als u requesttypedescription met de waarde "ERROR" ontvangt, is het verzoek misschien niet met succes verwerkt en moet u het onderzoeken.

Live status

Deze waarde wordt geretourneerd in THREEDQUERY antwoordberichten:

• 0 - Testverwerking
  • 1 - Live verwerking

Terug: Aan de slag met 3DS APIVolgende: Testen van wrijvingsloze stroming - Doorloop