Aan de slag met Google Pay voor Android SDK

Laatst bijgewerkt:

Google Pay wordt alleen ondersteund op Payment SDK versie 2.5.1 en hoger.

Om te beginnen met je Google Pay integratie voor in-app betalingen, moet je de volgende gegevens bevestigen/aanvragen bij ons Support Team:

• Controleer of uw acquiring bank Google Pay ondersteunt als betalingsoptie.

• Vraag een test en live site referentie aan, met Google Pay toegevoegd als ingeschakelde functie en schakel 3-D Secure in voor zowel test- als liveaccounts.

• Vraag een JWT gebruikersnaam & geheime sleutel gekoppeld aan uw test site referentie.

• Als u nog geen ervaring hebt met onze SDK voor betalingen, moet u de stappen volgen om de SDK in uw app te installeren.

• U moet zich registreren voor een Google-account (als u er nog geen heeft) en enkele basisconfiguraties uitvoeren om te kunnen beginnen met testen (zoals hieronder beschreven).

Uw Google-account instellen om te testen

Om te beginnen met het testen van Google Pay in een testomgeving, hebt u een Google-account nodig en moet u lid worden van een groep die Google ter beschikking stelt en waarmee u een set API-testkaarten kunt gebruiken voor het testen van uw Google Pay -oplossing.

1. Zodra u een Google-account hebt geregistreerd, meldt u zich aan bij het account in uw browser en navigeert u naar de volgende pagina:
      https://groups.google.com/g/googlepay-test-mode-stub-data
  2. Klik dan op "Lid worden van groep".

3. Zodra u uw voorkeuren hebt ingesteld, klikt u op "Lid worden van groep".

4. U krijgt een pagina te zien die bevestigt dat u toegang hebt gekregen tot de Google-testsuite:

5. Om ervoor te zorgen dat dit werkt, biedt Google een demopagina waar u op een Google Pay knop kunt klikken om het betalingsformulier te bekijken.
    Klik hier om dit in een nieuw tabblad te openen (link naar externe site).

Als alles werkt zoals verwacht, kunt u een van de voorbeeldbetalingsmethoden selecteren en op "VERDER" klikken. Dit zal een testbetaling verwerken.

Uw betalingskassa configureren

Zorg ervoor dat u alle bovenstaande stappen heeft doorlopen voordat u verder gaat.

Update uw build.gradle bestand

Voeg de volgende afhankelijkheden toe aan uw app-level build.gradle bestand:

dependencies {​​​​​​​​
...
implementation "com.google.android.gms:play-services-wallet:$wallet_version"
implementation "com.android.support:appcompat-v7:$support_version" //ensure that you have the following dependency
...
}​​​​​​​

App Manifest

In uw app project manifest bestand, in de application tag, voeg dan het volgende toe:

<meta-data
android:name="com.google.android.gms.wallet.api.enabled"
android:value="true" />

De instantie configureren

Dit wordt beschouwd als het minimum aantal parameters dat nodig is om de Google Pay manager te configureren:

tpGooglePayManager = TPGooglePayManager.Builder(
activity,
WalletConstants.ENVIRONMENT_TEST, //WalletConstants.ENVIRONMENT_PRODUCTION
"GB",
"GBP",
<merchant site reference> //e.g. test_site123 or site123
).build()

Als je verdere configuratie van de Google Pay manager nodig hebt, kun je een van de volgende opties opgeven voordat je de .build methode aanroept:

setApiVersion(@NonNull apiVersion : Int) //e.g. 2
fun setGateway(@NonNull gateway : String) //i.e. trustpayments
setApiVersionMinor(@NonNull apiVersionMinor : Int) // e.g. 0
setAllowedCardNetworks(@NonNull supportedNetworks : List<String>) //e.g. listOf("AMEX","VISA","MASTERCARD","JCB","DISCOVER")
setBillingAddressRequired(@NonNull billingAddressRequired : Boolean, @NonNull format : String, @NonNull phoneNumberRequired : Boolean = false) e.g. // format=MIN or FULL
setShippingAddressRequired(@NonNull shippingAddressRequired : Boolean, @NonNull allowedCountryCodes : List<String>, @NonNull phoneNumberRequired : Boolean = false) //e.g. allowedCountryCodes=listOf("GB", "US")
setRequestCode(@NonNull requestCode : Int) // Default is 8686, but you can set this to be any integer value
setMerchantName(@NonNull merchantName : String) // The name of the merchant displayed on the Google Pay Window
setAllowedCardAuthMethods(@NonNull allowedCardAuthMethods : List<String>) // listOf("PAN_ONLY","CRYPTOGRAM_3DS") or listOf("PAN_ONLY")

Zo configureer je de instantie met optionele eigenschappen (bijvoorbeeld om alleen het gebruik van Visa kaarten toe te staan voor het verwerken van betalingen met Google Pay):

tpGooglePayManager = TPGooglePayManager.Builder(
...
).setSupportedNetworks(listOf("VISA")
).build()

Voor een volledige lijst van eigenschappen die door Google worden geleverd, kunt u terecht in hun API-documentatie als referentie. U hoeft geen code uit hun documentatie te kopiëren. U hoeft alleen te verwijzen naar de ondersteunde waarden voor elke eigenschap:

Google Pay kan worden opgenomen in een aangepaste app-weergave of in de vooraf gebouwde weergave van de SDK voor betalingen. In beide gevallen voeg je de knop toe aan de weergave, leg je het Google wallet token vast (d.w.z. de betalingsgegevens) en ten slotte is er een extra API-aanroep nodig om het Google wallet token in een autorisatie -verzoek te verzenden.

Als je de knop Google Pay liever toevoegt in een aangepaste weergave die je hebt ontwikkeld, lees dan de pagina Knop Google Pay toevoegen aan aangepaste weergave in je app. Als je liever gebruikmaakt van de vooraf gebouwde weergave van de SDK voor betalingen, die optioneel Google Pay kan weergeven, lees dan de pagina Knop Google Pay toevoegen aan Drop-In-weergave.