paysafecard voor Payment Pages

Laatst bijgewerkt:

A "paysafecard" is een voorafbetaalde kaart die uw klanten wereldwijd bij verkooppunten (bijvoorbeeld bij PayPoint) kunnen kopen. Elke paysafecard bevat een unieke pincode die de klant op de kassapagina kan invoeren om een aankoop te voltooien.

"myPaysafe" is een persoonlijke online betaalrekening om klanten te helpen meerdere PIN-codes op paysafecard bij te houden. De klant kan ervoor kiezen om zich op het moment van aankoop aan te melden bij zijn "myPaysafe" account, waarmee hij kan betalen met paysafecard PIN-codes die op zijn account zijn opgeslagen.

Ondersteunde landen   Geen beperkingen voor landen van de klant
  Ondersteunde munteenheden   ARS, AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HUF, MXN, NOK, NZD, PEN, PLN, RON, SEK, TRY, USD, UYU
  Terugbetalingen

Restituties worden niet ondersteund.

Terugboekingen

Betalingen zijn niet onderhevig aan terugboekingen.

Zero-authorisation

Niet ondersteund.

Terugkerende betalingen

Niet ondersteund.

Waarom paysafecard?

• Klanten kunnen online betalen zonder persoonlijke informatie, bank- of creditcardgegevens in te voeren.
  • Het geld wordt onmiddellijk op uw rekening gestort.
  • paysafecard is wereldwijd verkrijgbaar bij 500.000 verkooppunten.
  • Klanten kunnen tot tien pincodes combineren om grotere bedragen te betalen.

Procesoverzicht

De fondsen worden onmiddellijk vereffend nadat de klant de betaling heeft voltooid.
Het is niet mogelijk om paysafecard transacties in een opgeschorte toestand te laten staan (Status betaling "2").

Configuratie

1. Neem contact op met uw accountmanager om deze betaalmethode op uw account in te schakelen.
    Er wordt een testzandbakaccount verstrekt, die u nodig hebt om uw implementatie te testen.
  2. Wijzig uw POST naar Payment Pages indien nodig:

Naam van het veld

Vereist tijdens betaalsessie

(hetzij opgenomen in POST door handelaar of ingevoerd door klant op Payment Pages)

Vereist in POST Beschrijving
    billingid Geen Ja

Een unieke identificatiecode voor de klant. Elke klant moet zijn eigen unieke id hebben. Deze id moet worden hergebruikt door terugkerende klanten. Dit veld is alfanumeriek. Maximale lengte 100.

Dit kan niet door de klant worden ingevoerd op de pagina met betalingsgegevens en moet in de POST worden ingediend.

paysafeminage Geen Geen

Bepaalt de minimumleeftijd van de rekeninghouder "myPaysafe". Als u bijvoorbeeld de minimumleeftijd wilt beperken tot 18 jaar, geeft u "18" op in dit veld.

paysafekyclevel Geen Geen

Specificeert het vereiste KYC-niveau voor de rekeninghouder "myPaysafe". Er zijn twee niveaus:
    "SIMPLE" - De klant heeft het eerste registratieproces succesvol afgerond en zijn mobiele nummer en e-mailadres bevestigd.

"FULL" - Naast het bovenstaande heeft de klant ook een identificatiebewijs (bv. paspoort, rijbewijs) en een bewijs van adres (bv. energierekening) verstrekt.

paysafecountryrestriction Geen Geen

Beperkt de verwerking van de betaling tot uitsluitend het opgegeven land (in iso2a-formaat). bv. "GB" voor Verenigd Koninkrijk.

ruleidentifier Geen Geen

Als uw POST naar de Payment Pages al alle door de betaalmethode vereiste velden bevat, kunt u het afrekenproces voor de klant stroomlijnen door ook ruleidentifier=STR-14 in te dienen.

Hierdoor kan de browser van de klant onmiddellijk naar de door de betaalmethode gehoste pagina's gaan om de transactie te voltooien. (Wij noemen dit Journey C)

Klik hier voor meer informatie over verschillende reizen.

Als u de paysafeminage, paysafekyclevel of paysafecountryrestriction velden invoert, kan de klant gedwongen worden om in te loggen op zijn "myPaysafe" account om zijn gegevens te verifiëren (bijv. om zijn leeftijd te controleren).

iframes

De paysafecard-gehoste pagina kan worden gehost in een iframe.
Altijd verticaal scrollen of dynamische afmetingen toestaan. Maximale hoogte van 840px.

paysafecardDe betaalpagina is automatisch geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
Als een klant een apparaat gebruikt met een resolutie met een breedte van minder dan 600px, wordt automatisch een betaalpaneel weergegeven dat is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Dit is ook het geval als de ingesloten iframe een kleinere breedte heeft dan 600px.

Meldingen

De fondsen worden onmiddellijk vereffend nadat de klant de betaling heeft voltooid.

Voordat je begint met testen, raden we je aan contact op te nemen met ons ondersteuningsteam en te vragen of er een regel op je account kan worden ingeschakeld die een URL-kennisgeving naar je systeem stuurt wanneer een betaling is geautoriseerd.

Configuratie van de autorisatie melding

Wij raden aan ten minste de volgende velden op te nemen in URL-kennisgevingen die worden verzonden op autorisatie:

• Basisbedrag (baseamount) (b.v. €10,50 is "1050")*.
  • Hoofdbedrag (mainamount) (b.v. €10,50 is "10.50")*
  • Land facturatie (billingcountryiso2a)
  • Factuur-id (billingid)
  • Munt (currencyiso3a)
  • Foutcode (errorcode)
  • Live Status (livestatus)
  • Referentie bestelling (orderreference)
  • Betalingstype (paymenttypedescription)
  • Verzoektype (requesttypedescription)
  • Status betaling (settlestatus)
  • Site referentie (sitereference)
  • Transactiereferentie (transactionreference)
  • Tijdstempel start transactie (transactionstartedtimestamp)

*Kies uw voorkeursformaat.

Controleer de kennisgeving

U moet de inhoud van elke ontvangen kennisgeving controleren en dienovereenkomstig reageren door de procedures te volgen die in onze URL-kennisgevingen documentatie. In het bijzonder moet u kijken naar de bijgewerkte settlestatus waarde:

• Als de settlestatus "100" is, betekent dit dat de betaling is goedgekeurd en dat het geld op uw rekening is gestort.
  • Als de settlestatus "3" is, betekent dit dat er een fout is opgetreden en dat de betaling is geannuleerd. U kunt de errorcode gebruiken om de oorzaak van de fout te achterhalen.

Test

U moet uw oplossing testen voordat u live betalingen kunt gaan verwerken. Testtransacties worden verwerkt via uw test site referentie.

Vereisten

U moet contact opnemen met ons Support Team en uw paysafecard testaccountgegevens verstrekken. Wij zullen dan uw test site referentie configureren om rechtstreeks verbinding te maken met de paysafecard testomgeving.

Bij het uitvoeren van testtransacties wordt uw browser omgeleid naar de paysafecard testomgeving om een betaling te simuleren. Verder verloopt het proces precies hetzelfde als bij live betalingen.

Screenshot van paysafecard zandbak