Lokalisatie

Laatst bijgewerkt:

Door tijdens de SDK-initialisatie de locale-parameter op te geven zoals hieronder beschreven, kunt u de taal en opmaak van de weergegeven tekst wijzigen om deze beter af te stemmen op de behoeften van uw internationale klanten. Dergelijke wijzigingen worden toegepast op veldnamen, knoppen (bijv. "Betalen") en meldingen die tijdens het afrekenproces aan de klant worden getoond (bijv. Succes of Afgewezen).

Locale voor formulierelementen

Raadpleeg het volgende Swift voorbeeld om te leren hoe je formulierelementen vertaalt, zoals veldnamen en knoplabels. Je kunt ervoor kiezen om het extra veld locale op te nemen bij het configureren van de instantie. Je app zal de waarde van dit veld gebruiken bij het renderen van het afrekenformulier, om ervoor te zorgen dat de juiste taal wordt weergegeven aan de klant.

locale vereist dat een taal en land worden opgegeven, in het onderstaande formaat. Wij ondersteunen de volgende locales:

locale waarde Beschrijving
cy_GB Welsh, Verenigd Koninkrijk
da_DK Deens, Denemarken
de_DE Duits, Duitsland
en_US Engels, Verenigde Staten
en_GB Engels, Verenigd Koninkrijk
es_ES Spaans, Spanje
fr_FR Frans, Frankrijk
it_IT Italiaans, Italië
nl_NL Nederlands, Nederland
nb_NO Noors, Noorwegen
nee_nee Noors, Noorwegen
sv_SE Zweeds, Zweden

(Swift)

TrustPayments.instance.configure(
username: "username",
gateway: .eu,
environment: .staging,
locale: Locale(identifier: "en_GB"),
translationsForOverride: nil
)

Als er geen locale is ingesteld, zal de tekst van het betalingsformulier bij het afrekenen de standaardtaal van het apparaat gebruiken. Als de taal van het apparaat niet wordt ondersteund, wordt de checkout-tekst van het betalingsformulier standaard ingesteld op Engels (Verenigd Koninkrijk).

Locatie voor gateway-antwoord

Door ook de payload in het JWT bij te werken met het veld locale, kunt u uw kassa bijwerken om responsberichten te vertalen die de gateway tijdens de betaalsessie terugstuurt.

locale vereist dat een taal en land worden opgegeven, in het onderstaande formaat. Wij ondersteunen de volgende locales:

locale waarde Beschrijving
cy_GB Welsh, Verenigd Koninkrijk
da_DK Deens, Denemarken
de_DE Duits, Duitsland
en_US Engels, Verenigde Staten
en_GB Engels, Verenigd Koninkrijk
es_ES Spaans, Spanje
fr_FR Frans, Frankrijk
it_IT Italiaans, Italië
nl_NL Nederlands, Nederland
nee_nee Noors, Noorwegen
sv_SE Zweeds, Zweden

(Swift)

let claim = TPClaims(
iss: keys.merchantUsername,
iat: Date(timeIntervalSinceNow: 0),
payload: Payload(
locale: "en_GB",
accounttypedescription: "ECOM",
sitereference: keys.merchantSiteReference,
currencyiso3a: "GBP",
baseamount: 1100
)
)

Als in het JWT payload geen locale wordt opgegeven, wordt in de antwoorden van de gateway Trust Payments de standaardwaarde Engels (Verenigd Koninkrijk) gebruikt. Als de in het JWT payload gespecificeerde locale geen door de gateway ondersteunde locale is, wordt een ongeldige veldfout geretourneerd.

Aangepaste vertalingen

U kunt aangepaste vertalingen opgeven voor elementen op het afrekenformulier die de standaard weergegeven tekst overschrijven.

Hiermee kunt u ook alternatieve bewoordingen opgeven voor de standaardzinnen die worden geretourneerd om de stem van uw merk beter te weerspiegelen (bijvoorbeeld de standaardfoutmeldingen die aan klanten worden geretourneerd herformuleren).

Om aangepaste vertalingen te specificeren, moet u het volgende opgeven LocalizableKeys opgeven in de SDK-initialisatie. Het volgende voorbeeld laat zien hoe u aangepaste vertalingen kunt opgeven voor de knoppen Betalen en Terug, in de Franse en Engelse taal:

(Swift)

TrustPayments.instance.configure(
username: "username", gateway: .eu, environment: .staging, locale: Locale(identifier: "en_GB"), translationsForOverride:[
Locale(identifier: "fr_FR"):[
LocalizableKeys.PayButton.title.key: "Payez maintenant!",
LocalizableKeys.Navigation.back.key: "Retourner"
Locale(identifier: "en_GB"):[
LocalizableKeys.PayButton.title.key: "Pay Now!",
LocalizableKeys.Navigation.back.key: "Go back"

Lijst met alle LocalizableKeys (inclusief standaardtekst)

(Swift)

public enum LocalizableKeys {
// MARK: Pay Button
public enum PayButton: LocalizableKey {
case title

// MARK: DropIn View Controller
public enum DropInViewController: LocalizableKey {
case successfulPayment

// MARK: Errors
public enum Errors: LocalizableKey {
case general

// MARK: CardNumberInputView
public enum CardNumberInputView: LocalizableKey {
case title
case placeholder
case error
case emptyError

// MARK: CvcInputView
public enum CvcInputView: LocalizableKey {
case title
case placeholder3
case placeholder4
case placeholderPiba
case error
case emptyError

// MARK: ExpiryDateInputView
public enum ExpiryDateInputView: LocalizableKey {
case title
case placeholder
case error
case emptyError

// MARK: AddCardButton
public enum AddCardButton: LocalizableKey {
case title

// MARK: Alerts
public enum Alerts: LocalizableKey {
case processing