TRANSACTIONQUERY voor abonnementen

Laatst bijgewerkt:

De volgende inhoud gaat ervan uit dat u de noodzakelijke PCI-certificering hebt verkregen om gevoelige kaarthoudergegevens te verwerken en in te dienen in het verzoek aan onze Webservices API.
Lees dit artikel voor meer informatie.

Om details van een reeds gepland abonnement te bekijken, kunt u een TRANSACTIONQUERY verzoek indienen, waarbij u de transactionreference van de SUBSCRIPTION. Het teruggestuurde antwoord bevat velden met informatie over toekomstige geplande betalingen.

Voorbeeld aanvraag

De structuur van het verzoek is dezelfde als een standaard TRANSACTIONQUERY verzoek.

U moet de Transactiereferentie van de oorspronkelijke SUBSCRIPTION doorgeven, en niet de transactiereferenties van eventuele authorisaties die automatisch door de subscription engine worden verwerkt.

Python PHP cURL Ruwe JSON Ruwe XML
#!/usr/bin/python
import securetrading

stconfig = securetrading.Config()
stconfig.username = "webservices@example.com"
stconfig.password = "Password1^"
st = securetrading.Api(stconfig)

query = {
"requesttypedescriptions": ["TRANSACTIONQUERY"],
"filter":{
"sitereference": [{"value":"test_site12345"}],
"transactionreference": [{"value":"12-3-2"}]
}
}

strequest = securetrading.Request()
strequest.update(query)
stresponse = st.process(strequest) #stresponse contains the transaction response

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

Voorbeeld van een antwoord

Nadat u met succes een TRANSACTIONQUERY verzoek hebt ingediend, krijgt u een antwoord terug. Het antwoord heeft een soortgelijke structuur als een standaard TRANSACTIONQUERY antwoord, met toevoeging van extra abonnementsvelden.

In gevallen van subscriptionnumber met een hogere waarde dan de subscriptionfinalnumber in het antwoord staat voor een voltooid abonnement, en worden er geen verdere authorisaties verwerkt.

Python PHP Ruwe JSON Ruwe XML
{
u 'requestreference': u 'A1wqmc662',
u 'version': u '1.00',
u 'responses': [{
u 'transactionstartedtimestamp': u '2017-09-28 07:41:14',
u 'errormessage': u 'Ok',
u 'errorcode': u '0',
u 'records': [{
u 'transactionstartedtimestamp': u '2018-02-01 00:00:00',
u 'parenttransactionreference': u '23-9-80027',
u 'interface': u 'PASS-JSON-JSON',
u 'subscriptionnumber': u '2',
u 'livestatus': u '0',
u 'errorcode': u '0',
u 'baseamount': u '1050',
u 'sitereference': u 'test_site12345',
u 'subscriptionfinalnumber': u '12',
u 'subscriptionunit': u 'MONTH',
u 'transactionreference': u '1-2-345679',
u 'paymenttypedescription': u 'VISA',
u 'transactionactive': u '2',
u 'orderreference': u 'My_Order_123',
u 'subscriptiontype': u 'RECURRING',
u 'accounttypedescription': u 'RECUR',
u 'updatereason': u 'subscription',
u 'requesttypedescription': u 'SUBSCRIPTION',
u 'expirydate': u '10/2031',
u 'currencyiso3a': u 'GBP',
u 'subscriptionbegindate': u '2018-01-01',
u 'maskedpan': u '411111######1111',
u 'errormessage': u 'Ok',
u 'subscriptionfrequency': u '1',
u 'operatorname': u 'webservices@example.com'
}],
u 'found': u '1',
u 'requesttypedescription': u 'TRANSACTIONQUERY'
}]
}

Specificatie veld

Als een standaard TRANSACTIONQUERY antwoord, bevat het antwoord een errorcode, en andere basisvelden met betrekking tot de TRANSACTIONQUERY, op het hoogste niveau. Het antwoord zal een record bevatten, en genest in deze record is informatie over de SUBSCRIPTION. De velden die in deze record worden teruggezonden, worden hieronder beschreven:

Veld Formaat Beschrijving
X4-EN.png errorcode
XPath: /record/error/code
Numeriek (1-5) Dit geeft een indicatie of het oorspronkelijke SUBSCRIPTION verzoek met succes is verwerkt.
  • Indien error code "0" is, is de SUBSCRIPTION met succes verwerkt.
  • Indien error code niet "0" is, is de SUBSCRIPTION niet met succes verwerkt.

Klik hier voor een volledige lijst van errorcode en berichtwaarden.

X4-EN.png transactionactive
XPath: /record/billing/payment/active
Numeriek (1)

De abonnementsstatus.

"0" - Inactief: Betalingen opgeschort totdat ze handmatig worden opgeheven (klik hier voor informatie over het bijwerken van abonnementen).

"1" - Actief: Abonnement is actief. Betalingen worden op regelmatige tijdstippen verwerkt.

"2" - In afwachting (standaard): Abonnementsbetalingen in de wacht totdat aan de volgende voorwaarde is voldaan:

• Abonnementsbetalingen worden pas verwerkt als de eerste AUTH regelt met succes (settlestatus "100").
X4-EN.png requesttypedescription
XPath: /record/@type
Alpha (20) Dit wordt "SUBSCRIPTION".
X4-EN.png sitereference
XPath: /record/operation/sitereference
Alfanumeriek
& underscore (50)
De site referentie waarlangs het abonnement wordt verwerkt.
X4-EN.png subscriptionbegindate
XPath: /record/billing/subscription/begindate
Datum JJJJ-MM-DD Voor informatie over het gebruik van abonnementsvelden, zie onze Abonnementsmodule documentatie.
X4-EN.png subscriptionfinalnumber
XPath: /record/billing/subscription/finalnumber
Numeriek (5)
X4-EN.png subscriptionfrequency
XPath: /record/billing/subscription/frequency
Numeriek (11)
X4-EN.png subscriptionnumber
XPath: /record/billing/subscription/number
Numeriek (5)
X4-EN.png subscriptiontype
XPath: /record/billing/subscription/@type
Alfa (10)
X4-EN.png subscriptionunit
XPath: /record/billing/subscription/unit
Alfa (10)
X4-EN.png transactionreference
XPath: /record/transactionreference
Alfanumeriek, inclusief
koppeltekens (25)
De Transactiereferentie waarde geassocieerd met het SUBSCRIPTION verzoek.