URL-kennisgevingen volgende betalingen

Laatst bijgewerkt:

Je kunt URL-kennisgevingen (webhooks) configureren om automatisch naar je systeem te worden verzonden wanneer transacties op je site worden verwerkt.

configureren URL-kennisgeving

We ondersteunen drie typen URL-kennisgevingen, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden in- of uitgeschakeld, door je HTTPS POST bij te werken met de onderstaande voorbeelden:

Succesvol geval Geval van weigering Alle betalingen
<!--This enables the successful URL notification rule-->
<input type=hidden name="ruleidentifier" value="STR-8">

<!--Successful URL notification destination-->
<input type=hidden name="successfulurlnotification" value="http://yourwebsite.com/successful">

Alle regelidentificaties in uw bericht (bijv. "STR-8") en de voor de melding ingediende URL's moeten worden opgenomen in de string die wordt gebruikt om de beveiligingshash van uw verzoeksite te genereren. Als u dit niet doet, krijgt de klant een foutmelding "Ongeldige gegevens" te zien.

Omgaan met URL-kennisgevingen

Je moet je systeem configureren om de inkomende URL-kennisgevingen op poort 443 te accepteren. Als de hash voor de beveiliging van de antwoordsite correct is, moet je systeem binnen 8 seconden na ontvangst van een melding reageren met een HTTP 200 OK-antwoord (bijvoorbeeld "HTTP/1.0 200 OK").

Er wordt één melding per verzoek verstuurd, maar als uw systeem niet reageert, blijft Trust Payments tot 48 uur lang opnieuw meldingen versturen totdat een bevestiging is ontvangen.

Als we binnen 48 uur geen bevestiging ontvangen, sturen we een e-mail met verdere details naar het standaard e-mailadres dat is gekoppeld aan uw site referentie (neem contact op met ons Support Team om dit adres bij te werken).

Geretourneerde velden

URL-kennisgevingen met behulp van systeemregels (STR-x) zullen standaard de volgende informatievelden bevatten:

• transactionreference
  • requestreference
  • orderreference
  • sitereference
  • errorcode
  • settlestatus
  • paymenttypedescription

De kennisgeving zal ook de hash voor de beveiliging van de locatie van het antwoord bevatten (hierop wordt hieronder nader ingegaan).

Als u extra velden wilt toevoegen, kunt u uw HTTPS POST bijwerken om stextraurlnotifyfields toe te voegen. Het volgende voorbeeld bevat de Voornaam facturatie, achternaam en e-mailadres in een URL-kennisgeving, naast de standaardvelden die hierboven zijn vermeld:

<form method="POST" action="<DOMAIN>/process/payments/choice">
...
<input type="hidden" name="ruleidentifier" value="STR-10">
<input type="hidden" name="allurlnotification" value="http://www.yourwebsite.com/all">
<input type="hidden" name="stextraurlnotifyfields" value="billingfirstname">
<input type="hidden" name="stextraurlnotifyfields" value="billinglastname">
<input type="hidden" name="stextraurlnotifyfields" value="billingemail">
...
<input type="submit" value="Pay">
</form>

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

Belangrijk: De namen van alle extra velden die in de kennisgeving moeten worden teruggestuurd, moeten worden opgenomen in de string die wordt gebruikt om de hash voor de beveiliging van de aanvraagsite te genereren. Als u dit niet doet, krijgt de klant een foutmelding "Ongeldige gegevens" te zien.

Je ontvangt ook een gehashte responsesitesecurity waarde in URL-kennisgevingen die naar je systeem wordt gestuurd. We raden u sterk aan de teruggestuurde responsesitesecurity hash te herberekenen om er zeker van te zijn dat deze niet is gewijzigd door een klant of derde partij en dat de velden zijn verzonden door Trust Payments.