MobilePay voor Payment Pages

Laatst bijgewerkt:

MobilePay is een mobiele betaalapplicatie ontwikkeld door Danske Bank. In 2022 fuseerden ze met Vipps tot Vipps MobilePay. Bij het selecteren van MobilePay worden klanten gevraagd om hun mobiele telefoonnummer in te voeren. Klanten die nieuw zijn op MobilePay worden door een registratieproces geleid, terwijl terugkerende klanten worden gevraagd om de MobilePay app op hun smartphone te openen en de transactie goed te keuren. Als digitale portemonnee is MobilePay verantwoordelijk voor het veilig opslaan van de kaartgegevens van de klant, zodat zij gemakkelijk hun voorkeurskaart kunnen selecteren bij het afrekenen. De transactie wordt uiteindelijk verwerkt en geautoriseerd door de wervende banken, net als bij standaard kaarttransacties.

Ondersteunde landen   DK, FI
  Ondersteunde munteenheden   DKK, EUR, NOK, SEK
  Terugbetalingen

Volledige en gedeeltelijke terugbetalingen zijn toegestaan tot 365 dagen.

Terugboekingen

Betalingen kunnen worden teruggevorderd.

Zero-authorisation

Nul-authorisaties kan worden uitgevoerd door Rekeningcontrolen in te schakelen, indien ondersteund door uw acquiring bank.

Terugkerende betalingen

Niet ondersteund.

Vereisten

• MobilePay kan alleen worden aangeboden door verkopers die actief zijn in landen binnen de Europese Unie (EU) en/of Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk. MobilePay is vooral populair in Denemarken en Finland.
  • Om MobilePay in uw kassa te integreren, moet u een Merchant Id (MID) hebben waarmee u e-commerce (ECOM) transacties kunt verwerken. Dit komt omdat, ondanks het feit dat de klant de betaling goedkeurt via MobilePay, uiteindelijk een kaarttransactie wordt verwerkt en dit vereist dat u een relatie hebt met een acquiring bank.

Trust Payments ondersteunt alleen MobilePay transacties verwerkt met betaalkaarten van het merk Mastercard en Visa.

Configuratie

1. Om MobilePay op uw account in te schakelen, neemt u contact op met uw accountmanager. U moet een afbeelding van uw bedrijfslogo leveren die aan de klant wordt getoond in de MobilePay app wanneer hij wordt gevraagd om de betaling te autoriseren. Wij zorgen op onze beurt voor een sandbox-account dat u nodig hebt om uw implementatie te testen.
  2. Wijzig uw POST naar Payment Pages indien nodig:

Naam van het veld

Vereist tijdens betaalsessie

(hetzij opgenomen in POST door handelaar of ingevoerd door klant op Payment Pages)

Vereist in POST Beschrijving
    billingcontactdetailsoverride Geen Geen

"0" - Gebruikt adresgegevens ingediend in de POST (dit is het standaardgedrag als de velden niet zijn ingediend).
    "1" - Gebruikt adresgegevens van de portemonnee van de klant.

Waarde 1 kan niet worden ingediend indien er geen fysieke goederen worden geleverd.

customercontactdetailsoverride Geen Geen

Meldingen

Zodra een betaling is geautoriseerd, wordt het geld verrekend volgens dezelfde procedure als bij kaarttransacties.

Voordat u begint met testen, raden wij u aan meldingen te configureren die worden verwerkt in de volgende stadia van de levenscyclus van de transactie:

We raden je aan ten minste de volgende velden op te nemen in je afwikkeling melding:

• Status betaling (settlestatus)
  • Afgerekend tijdstempel (settledtimestamp)
  • Site referentie (sitereference)
  • Transactiereferentie (transactionreference)

Controleer de kennisgeving

U moet de inhoud van elke ontvangen kennisgeving controleren en dienovereenkomstig reageren door de procedures te volgen die in onze URL-kennisgevingen documentatie. In het bijzonder moet u kijken naar de bijgewerkte settlestatus waarde:

• Op autorisatie: Als de settlestatus "0", "1" of "10" is, is de betaling geautoriseerd en hoeft u op dit moment geen verdere actie te ondernemen. Waarden van "2" of "3" geven echter aan dat de fondsen niet gepland voor vereffening (respectievelijk opgeschort en geannuleerd).
  • Op afwikkeling: Als de settlestatus is bijgewerkt tot "100", betekent dit dat het geld is vereffend. Als dit is bijgewerkt tot "3", is er een probleem geweest en is de betaling geannuleerd.

Test

U moet uw oplossing testen voordat u live betalingen kunt gaan verwerken. Testtransacties worden verwerkt via uw test site referentie.

Voordat u aan de slag gaat, moet u de MobilePay test app installeren op een smartphone in uw bezit en u aanmelden met een van de door MobilePay verstrekte mobiele testnummers.
Klik hier voor meer details (link naar externe site).

Bij het uitvoeren van testtransacties wordt uw browser omgeleid naar de MobilePay testomgeving om een betaling te simuleren, waar u wordt gevraagd een telefoonnummer in te voeren om verder te gaan. Hier moet u hetzelfde mobiele telefoonnummer invoeren waarmee u zich bij de test-app hebt aangemeld. Na het aanmelden wordt een aftelling van 5 minuten weergegeven in de browser.

CP60-NL.png      CP61-NL.png

Je hebt 5 minuten de tijd om de MobilePay test app te openen en de lopende betaling goed te keuren. U krijgt het volledige transactiebedrag te zien, de naam van uw winkel en een optie om uw voorkeurskaart voor de betaling te kiezen (dit zijn testkaarten die door MobilePay voor testdoeleinden worden verstrekt).

Je moet naar rechts vegen als je wordt gevraagd de transactie goed te keuren.

EMV 3-D Secure

Het is op dit punt in het afrekenproces dat EMV 3-D Secure wordt uitgevoerd om de transactie te authenticeren.

Over 3-D Secure

3-D Secure is een vorm van Strong Customer Authentication (SCA) ontworpen om fraude en chargebacks tijdens e-commercetransacties te verminderen. Het stelt kaartuitgevers in staat een extra beschermingsniveau te bieden door kaarthouders op het verkooppunt te authenticeren. Klik hier voor meer informatie.

Voor een betere beveiliging kan de kaartuitgever step-up authenticatie afdwingen, waarbij de klant extra stappen moet ondernemen om zijn identiteit te verifiëren (bv. de bestelling in zijn bank-app bekijken en goedkeuren). Als dit gebeurt, wordt de hoeveelheid tijd die de klant krijgt om de transactie te voltooien verhoogd tot 20 minuten.

Anders wordt de transactie als "frictieloos" behandeld en wordt de klant niet onderbroken.

Als de transactie uiteindelijk succesvol is, toont de app een "Authorised" antwoord. Ondertussen zal de pagina in de browser worden bijgewerkt om de status van de transactie te tonen (bijv. succes / weigering).

Klanten zullen ditzelfde proces volgen bij het uitvoeren van betalingen in de productieomgeving.

Annuleren/terugbetalen van MobilePay transacties

Vóór afwikkeling kun je een lopende MobilePay transactie annuleren via MyST. Klik hier voor meer informatie.

De mogelijkheid om MobilePay transacties te annuleren wordt ondersteund voor winkeliers met een Trust Payments acquiring account. Als u een andere acquiring bank gebruikt, moet u contact opnemen met ons Support Team om te controleren of deze functie wordt ondersteund voordat u verder gaat.

Na afwikkeling kun je in plaats daarvan een MobilePay transactie terugbetalen met MyST. Terugbetalingen voor MobilePay volgen de standaard afwikkeling stroom voor kaarttransacties, waarbij het geld doorgaans binnen 24 uur naar de klant wordt teruggestuurd. Klik hier voor meer informatie.