Uw terminal schoonmaken

Laatst bijgewerkt:

Wij raden u aan uw apparaat regelmatig schoon te maken. Het gebruik van terminaldoekjes en reinigingsmiddelen voor kaartlezers houdt de prestaties op peil en verlengt de levensduur van de apparatuur.

Let op

• Voorkom dat de terminal rechtstreeks met reinigingsvloeistoffen wordt besproeid.
  • Wring het doekje of het doekje uit om er zeker van te zijn dat het niet te nat is voordat u het apparaat reinigt. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen vloeistofdruppels achterblijven op het oppervlak van het toestel.
  • Extra voorzichtigheid is geboden rond plaatsen waar vocht in de interne machinerie kan binnendringen, zoals oplaadpoorten of andere openingen, aangezien dit het toestel kan beschadigen.

De beste praktijken

• Lees voor het reinigen de handleiding die bij uw toestel is gevoegd. De garantie van uw toestel kan vervallen door het gebruik van bepaalde reinigingsproducten.
  • Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en losgekoppeld.
  • Maak de terminal voorzichtig schoon met een doek of een poetsdoek, één oppervlak tegelijk. Concentreer uw aandacht op gebieden die vaak worden vastgehouden of aangeraakt, zoals de PIN-toetsen. Als een oppervlak te nat wordt, veeg het dan onmiddellijk schoon met een droge doek.
  • Gebruik voor de Chip & PIN- en magneetsleuven een reinigingskaart zoals aanbevolen in de instructies van de fabrikant.
  • Als u klaar bent, wast u uw handen en zet u het apparaat aan.