Verwerk Apple Pay transactie met behulp van Webservices API

Laatst bijgewerkt:

De volgende documentatie legt uit hoe u een AUTH verzoek indient via onze Webservices API, om een Apple Pay transactie te verwerken.

Voor wie is dit document bedoeld?

• Dit document gaat ervan uit dat u geen native iOS-app wilt ontwikkelen die Apple Pay ondersteunt (die kan worden geïmplementeerd met onze iOS SDK), of een webgebaseerde oplossing (met onze JavaScript Library).
  • Als u een directe integratie met Apple hebt / plant om Apple Pay op het web te verwerken en gewoon een methode nodig hebt om de betaalkaart in te dienen wallettoken voor autorisatie naar de Trust Payments.

Vereisten

Voordat u het hieronder beschreven verzoek verwerkt, moet u een oplossing ontwikkelen die een Apple Pay wallettoken. Lees voor meer informatie   Apple's eigen documentatie (link naar externe site).

Integratiestappen

Een Merchant ID aanmaken

Volg de stappen van Apple in dit document onder de sectie "Create a merchant identifier".
Klik hier om deze pagina in een nieuw tabblad te openen (link naar externe site).

Een certificaat voor betalingsverwerking aanmaken

Dit is een certificaat dat aan uw merchant ID is gekoppeld en dat wordt gebruikt om de transactiegegevens te beveiligen. Apple Pay servers gebruiken de publieke sleutel van het certificaat om betalingsgegevens te versleutelen. Trust Payments gebruikt de private sleutel om betalingsgegevens te ontsleutelen om betalingen te verwerken.

U moet contact opnemen met ons Support Team om Apple Pay in te schakelen op uw Trust Payments site referentie (s). Vertel het Support Team dat u een Payment Processing CSR nodig heeft als onderdeel van uw Apple Pay integratie. Als onderdeel van dit proces wordt u gevraagd de volgende informatie te verstrekken:

Het Support team zal voor elke Merchant ID een certificaat signing request (PEM bestand) terugsturen, en u dient voor elke Merchant ID de onderstaande stappen te volgen om Apple Pay op uw account in te schakelen.

Dit proces moet worden uitgevoerd voor zowel uw test site referentie als uw live site referentie wanneer u klaar bent om betalingen in onze productieomgeving te gaan verwerken.

(De volgende stappen gaan ervan uit dat u al een merchant ID heeft aangemaakt met uw Apple Ontwikkelaar account).

1. Aanmelden bij het Apple Ontwikkelaar Center:
    https ://developer.apple.com/account/ (link naar externe site)
  2. Selecteer in het Ledencentrum "Certificates, Identifiers & Profiles".
  3. Selecteer onder Identifiers "Merchant IDs".
  4. Selecteer de handelaar-ID uit de lijst en klik op "Edit".
  5. Klik in de sectie Certificaten voor betalingsverwerking op "Create Certificate".
  6. Klik "Choose File", selecteer het CSR-bestand voor betalingsverwerking dat u eerder door het Support Team is gemaild, en klik op "Generate".
  7. Download het certificaat door te klikken op "Download", en klik op "Done".

U moet nu contact opnemen met het Support Team met het certificaat dat u hebt gedownload:

• Als u de bovenstaande stappen hebt gevolgd, zou u in het bezit moeten zijn van een Apple Pay certificaat (CER bestand).
  • Comprimeer dit bestand tot een .zip-bestand, voeg het toe aan een e-mail en stuur het naar support@trustpayments.com.
  • Zodra Support het certificaat heeft ontvangen en per e-mail heeft bevestigd, kunt u verdergaan.

U moet ervoor zorgen dat u het certificaat in een .zip-bestand verstuurt wanneer u Support mailt.

Een handelsidentiteitscertificaat aanmaken

Volg de stappen van Apple in dit document onder de sectie "Create a merchant identity certificate".
Klik hier om deze pagina in een nieuw tabblad te openen (link naar externe site).

Registreer en verifieer uw handelsdomein

Volg de stappen van Apple in dit document onder de sectie "Register a merchant domain".
Klik hier om deze pagina in een nieuw tabblad te openen (link naar externe site).

Heeft u problemen met het verifiëren van uw domein?

Als u de volgende foutmelding krijgt bij het valideren van het domein op Apple's Ontwikkelaar Portal:

Verificatie mislukt voor domein
Kan geen beveiligde verbinding maken met 'https://yourdomain.com/.well-known/apple-developer-merchantid-domain-association.txt’
Domein certificaat is niet vertrouwd.

Oplossing
Apple vereist dat de server een hoge beveiligingsgraad krijgt om een domein met succes te valideren.
(Als u bijvoorbeeld SSL Labs gebruikt om uw certificaat te controleren, is minimaal een A-cijfer vereist: https ://www.ssllabs.com/ssltest/index.html (link naar externe site)

AUTH verzoek

Nadat u de integratie hebt voltooid zoals hierboven uitgelegd, kunt u nu uw kassa bijwerken om Apple Pay transacties te verwerken, door een AUTH verzoek in te dienen bij de Trust Payments gateway die voldoet aan de hieronder beschreven specificaties:

Python PHP cURL Ruwe JSON Ruwe XML
#!/usr/bin/python
import securetrading

stconfig = securetrading.Config()
stconfig.username = "webservices@example.com"
stconfig.password = "Password1^"
st = securetrading.Api(stconfig)

auth = {
"sitereference": "test_site12345",
"requesttypedescriptions": ["AUTH"],
"accounttypedescription": "ECOM",
"currencyiso3a": "GBP",
"baseamount": "1050",
"orderreference": "My_Order_123",
"billingcontactdetailsoverride": "1",
"customercontactdetailsoverride": "1",
"wallettoken": "{\"token\":{\"paymentData\":{\"version\":\"EC_v1\",\"signature\":\"SIGNATURE HERE",\"data\":\"DATA HERE",\"header\":{\"publicKeyHash\":\"PUBLIC KEY HASH HERE",\"ephemeralPublicKey\":\"PUBLIC KEY",\"transactionId\":\"TXN ID"}},\"paymentMethod\":{\"displayName\":\"CARD TYPE AND LAST 4",\"network\":\"SCHEME\",\"type\":\"CREDIT / DEBIT\"},\"transactionIdentifier\":\"TXN IDENTIFIER\"}}",
"walletsource": "APPLEPAY"
}

strequest = securetrading.Request()
strequest.update(auth)
stresponse = st.process(strequest) #stresponse contains the transaction response

Het voorbeeldverzoek dat hier wordt beschreven is het verwerken van een standalone Apple Pay e-commerce transactie via de Webservices API. Zodra deze is verwerkt en afgehandeld, en mits je een Merchant Id (MID) hebt die dit ondersteunt, ondersteunen we ook de verwerking van volgende terugkerende transacties - deze worden gebruikt om herhaalde betalingen te faciliteren terwijl de klant niet aanwezig is. Klik hier voor meer informatie.

Specificatie veld

Veld Formaat Beschrijving
X1-EN.png accounttypedescription
XPath: /operation/accounttypedescription
Alpha (20) Submit "ECOM" voor een e-commerce transactie.
X1-EN.png baseamount
XPath: /billing/amount
Numeriek (13) Het bedrag van de transactie in basiseenheden, zonder komma of decimaalteken, dus €10 wordt ingediend als 1000. Deze waarde moet groter zijn dan nul. (De maximumlengte kan variëren afhankelijk van uw wervende bank - Neem contact op met uw bank voor meer informatie)
X1-EN.png billingcontactdetailsoverride
XPath: /billing/contactdetailsoverride
Numeriek (1) Dien in met waarde "1". Hierdoor kunnen klanten de factureringsgegevens gebruiken die zijn opgeslagen in hun Apple Pay portemonnee.
X1-EN.png currencyiso3a
XPath: /billing/amount/@currencycode
Alpha (3) De Munt van de transactie. Klik hier voor een volledige lijst van beschikbare valuta.
X1-EN.png customercontactdetailsoverride
XPath: /customer/contactdetailsoverride
Numeriek (1) Dien in met waarde "1". Hierdoor kunnen klanten de leveringsgegevens gebruiken die zijn opgeslagen in hun Apple Pay portemonnee.
X3-EN.png orderreference
XPath: /merchant/orderreference
Alfanumeriek met inbegrip van
symbolen (25)

Zie de beschrijving rechts voor meer details.

Uw unieke bestelreferentie die in het Trust Payments systeem kan worden opgeslagen.

Opmerking: Dit kan op een later tijdstip worden bijgewerkt (alleen als de transactie in behandeling is afwikkeling).

Aanbevolen lengte 25 tekens of minder (exacte lengte afhankelijk van de wervende bank). Niet-naleving van deze eis kan ertoe leiden dat de tekst in de transactie wordt ingekort.

X1-EN.png requesttypedescriptions
XPath: /@type
Alpha (20) Ondersteunde Verzoektype combinaties:
  • [“AUTH”]
  • [“AUTH”, “RISKDEC”]
  • [“AUTH”, “SUBSCRIPTION”]
  • [“ACCOUNTCHECK”, “AUTH”]
  • [“ACCOUNTCHECK”, “SUBSCRIPTION”]
  • [“RISKDEC”, “AUTH”]
  • [“RISKDEC”, “AUTH”, “SUBSCRIPTION”]
  • [“RISKDEC”, “ACCOUNTCHECK”, “AUTH”]
  • [“RISKDEC”, “ACCOUNTCHECK”, “AUTH”, “SUBSCRIPTION”]

Klik hier voor meer informatie over verzoektypes.

X1-EN.png sitereference
XPath: /operation/sitereference
Alfanumeriek
& underscore (50)
Identificeert uw site op het Trust Payments systeem.
X1-EN.png walletsource
XPath: /billing/payment/wallet/source
Alfa (8) Moet worden ingediend met waarde "APPLEPAY".
X1-EN.png wallettoken
XPath: /billing/payment/wallet/token
JSON-gecodeerde string Uniek token verstrekt door Apple om de kaartgegevens van de klant weer te geven.
Dit mag niet worden gewijzigd.

AUTH antwoord

Na het indienen van het AUTH verzoek krijgt u een AUTH antwoord.

Dit antwoord heeft een soortgelijke structuur als een standaard AUTH antwoord voor een kaartbetaling, zoals gedocumenteerd op deze pagina, maar let specifiek op deze extra velden / verschillen in specificatie:

Veld Formaat Beschrijving
X4-EN.png maskedpan
XPath: /billing/payment/pan
Alfanumeriek, inclusief "#" (12-19) Het Apple Pay tokennummer van de klant (NIET het kaartnummer). Dit wordt in het antwoord gemaskeerd. Het grootste deel van het nummer wordt opzettelijk verborgen door "#" tekens, bijv. 411111######0211.
X4-EN.png tokenisedpayment
XPath: /billing/payment/pan/@tokenised
Numeriek (1) Deze wordt teruggestuurd met waarde 1 om aan te geven dat de transactie is verwerkt met behulp van een token.
X4-EN.png tokentype
XPath: /billing/payment/pan/@tokentype
Alfanumeriek (50) Wordt gebruikt om het type token te identificeren dat voor deze betaling wordt gebruikt (in dit geval "APPLEPAY").
X4-EN.png walletdisplayname
XPath: /billing/payment/wallet/displayname
Alfanumeriek (255) Het door de klant gebruikte kaarttype en de laatste vier cijfers van zijn kaartnummer (bijv. "Visa 1111").
X4-EN.png walletsource
XPath: /billing/payment/wallet/source
Alfanumeriek (20) Wordt gebruikt om het type portemonnee te identificeren dat voor deze betaling wordt gebruikt (in dit geval "APPLEPAY").