Aan de slag met Webservices API

Laatst bijgewerkt:

De volgende inhoud gaat ervan uit dat u de noodzakelijke PCI-certificering hebt verkregen om gevoelige kaarthoudergegevens te verwerken en in te dienen in het verzoek aan onze Webservices API.
Lees dit artikel voor meer informatie.

Kenmerken:

• Terugbetalingen en autorisatie terugboekingen automatiseren, en het schema afwikkeling voor elke transactie beheren.
  • De ontwikkelingscapaciteit behouden en toepassingen schrijven die betalingen kunnen verwerken.
  • Een betalingsoplossing integreren in back-office of oudere systemen.

Een bibliotheek installeren

Om het proces om uw betalingsoplossing operationeel te maken te stroomlijnen, bieden wij bibliotheken voor programmeertalen zoals Python en PHP. Het is ook mogelijk om cURL te gebruiken in verschillende andere talen. Deze bibliotheken bestaan uit functies waarnaar binnen uw programma kan worden verwezen zonder ze expliciet te definiëren. Wij raden u aan de onderstaande instructies te volgen om de bibliotheek van uw voorkeur te downloaden en op uw server te installeren.

Bent u van plan uw eigen bibliotheek te gebruiken?

Als u van plan bent uw eigen bibliotheek te gebruiken om verzoeken te verwerken, moet u het configureren van uw eigen bibliotheek lezen.

Python
  • We ondersteunen Python v2.7.9+ en v3.
  • Wij raden u aan de nieuwste versie van Python v3.x te gebruiken wanneer u met ons integreert.
  • Python v2.7 loopt af in januari 2020. Daarom raden wij ten zeerste af om nieuwe integraties met deze versie uit te voeren.
  • Versie "2.9" van de bibliotheek Python "requests" is nodig om ervoor te zorgen dat de nieuwste certificaten zijn geïnstalleerd.

Om onze Python bibliotheek te installeren, kunt u 'pip' gebruiken, wat een pakketbeheersysteem is dat gebruikt wordt om softwarepakketten geschreven in Python te installeren en te beheren.

(Met behulp van pip:)

pip install securetrading

Je kunt het pakket ook downloaden van https://github.com/Secure-Trading/st-python -api en de bibliotheek handmatig installeren.

PHP

U kunt het volgende commando gebruiken om onze PHP-bibliotheek te installeren.

Composer is een hulpmiddel voor het beheer van afhankelijkheden in PHP. Hiermee kunt u de bibliotheken aangeven waarvan uw project afhankelijk is en het zal ze voor u installeren en bijwerken.

(Met behulp van Composer:)

composer require securetrading/stpp_json
cURL

Als op uw systeem cURL al is geïnstalleerd, is geen extra installatie nodig.

U mag nooit gevoelige betalingsgegevens op uw server vastleggen

Zorg ervoor dat alle extra debugging die tijdens het testen van uw integratie is ingeschakeld, wordt uitgeschakeld voordat u live gaat. Doet u dit niet, dan kan dit in strijd zijn met de vereisten om PCI compliance te behouden.

Overzicht

U hebt nu een bibliotheek op uw server geïnstalleerd, en u kunt deze gebruiken om verzoeken naar onze gateway te sturen.
Lees verder om te leren hoe u uw eerste verzoek verwerkt.

Verwerk verzoeken via onze Webservices API

Hieronder wordt beschreven hoe u kunt verwijzen naar de SDK-functies in uw programma om een verzoek in te dienen bij onze servers.

Voordat u aan de slag gaat, heeft u een Web Services gebruikersnaam en wachtwoord nodig, zodat wij uw verzoeken kunnen verifiëren.

U kunt een Web Services gebruiker aanmaken via onze MyST interface. Uw systeem zal deze gebruikersnaam in elk verzoek moeten opnemen, samen met het wachtwoord. In onze aanvraagvoorbeelden gebruiken we een placeholder gebruikersnaam en wachtwoord, die u moet vervangen door uw eigen gegevens voordat u gaat testen.

Als u nog geen Web Services credentials heeft, klik dan hier om te leren hoe u dit kunt configureren.

Mogelijk moet u uw firewall openstellen voor onze Web Services IP's.

Klik hier voor een volledige lijst.

Uw server moet nu een verzoek genereren. Bijvoorbeeld:

"sitereference": "test_site12345",
"requesttypedescriptions": ["AUTH"],
"accounttypedescription": "ECOM",
"currencyiso3a": "GBP",
"baseamount": "1050",
"orderreference": "My_Order_123",
"pan": "4111111111111111",
"expirydate": "12/2022",
"securitycode": "123"

Wij aanvaarden alle Unicode-tekens in uw JSON-verzoek. De gebruikte codering is UTF-8, een multi-byte coderingsschema. Alle antwoorden van ons zijn gecodeerd met UTF-8. Uw systeem moet voorbereid zijn om alle geldige JSON-antwoorden te aanvaarden die op deze manier gecodeerd zijn.

Om te voldoen aan strenge beveiligingseisen kunnen we een oorsprong van https://localhost niet accepteren bij gebruik van onze Cross-Origin Resource Sharing (CORS) services.
Je moet een geldig domein gebruiken dat toegankelijk is via Trust Payments.

U moet het gegenereerde verzoek indienen bij de hierboven geïnstalleerde Trust Payments bibliotheek.

Hieronder volgen voorbeelden van hoe een aanvraag moet worden uitgevoerd voor elk gereedschap en elke programmeertaal die wij momenteel ondersteunen.

Python PHP cURL
#!/usr/bin/python
import securetrading

stconfig = securetrading.Config()
stconfig.username = "webservices@example.com"
stconfig.password = "Password1^"
st = securetrading.Api(stconfig)
#Replace the example Web Services username and password above with your own

request = {
"sitereference": "test_site12345",
"requesttypedescriptions": ["AUTH"],
"accounttypedescription": "ECOM",
"currencyiso3a": "GBP",
"baseamount": "1050",
"orderreference": "My_Order_123",
"pan": "4111111111111111",
"expirydate": "12/2022",
"securitycode": "123"
}

strequest = securetrading.Request()
strequest.update(request)
stresponse = st.process(strequest) #stresponse contains the transaction response

Vervang <DOMAIN> met een ondersteund domein. Klik hier voor een volledige lijst.

Voor deze voorbeelden hebben we de verzoekvelden hard gecodeerd. In uw implementatie moet u een geautomatiseerd proces hebben dat elk verzoek bijwerkt voordat het door de bibliotheek wordt ingediend.

Behandeling van het antwoord

Uw systeem krijgt talrijke velden terug in het antwoordobject. U zult de inhoud van deze velden moeten interpreteren om er zeker van te zijn dat het de verwachte waarden zijn.

Het volgende is een voorbeeld van een AUTH antwoord:

Python PHP cURL
{
u 'requestreference': u 'A0bxh87wt',
u 'version': u '1.00',
u 'responses': [{
u 'transactionstartedtimestamp': u '2016-12-07 11:32:44',
u 'livestatus': u '0',
u 'issuer': u 'SecureTrading Test Issuer1',
u 'splitfinalnumber': u '1',
u 'dccenabled': u '0',
u 'settleduedate': u '2016-12-07',
u 'errorcode': u '0',
u 'orderreference': u 'My_Order_123',
u 'tid': u '27882788',
u 'merchantnumber': u '00000000',
u 'merchantcountryiso2a': u 'GB',
u 'transactionreference': u '23-9-80001',
u 'merchantname': u 'Test Merchant',
u 'paymenttypedescription': u 'VISA',
u 'baseamount': u '1050',
u 'accounttypedescription': u 'ECOM',
u 'acquirerresponsecode': u '00',
u 'requesttypedescription': u 'AUTH',
u 'securityresponsesecuritycode': u '2',
u 'currencyiso3a': u 'GBP',
u 'authcode': u 'TEST36',
u 'errormessage': u 'Ok',
u 'operatorname': u 'webservices@example.com',
u 'securityresponsepostcode': u '0',
u 'maskedpan': u '411111######0021',
u 'securityresponseaddress': u '0',
u 'issuercountryiso2a': u 'US',
u 'settlestatus': u '0'
}]
}

Het is vooral belangrijk om de Foutcode en Status betaling waarden in het antwoord.
Klik hier voor aanbevolen controles bij het verwerken van antwoorden die zijn teruggestuurd van Trust Payments.

Naast de verwerking van authorisaties ondersteunt Trust Payments tal van andere verzoektypes. Meer informatie over deze verzoektypes vindt u op de andere pagina's binnen onze onlinedocumenten.

Overzicht

Op dit punt zou u een basisverzoek moeten kunnen verwerken met onze Webservices API.

Volgende stappen