Diensten beheren

Achtergrond

Je kunt diensten op de terminal gebruiken om verwerkte transacties bij te houden. Terwijl u transacties verwerkt op de terminal, worden de verwerkte bedragen gedurende de werkdag bijgehouden. U kunt op elk gewenst moment een kassabon afdrukken met het lopende totaal. Aan het einde van de dag kun je het apparaat opdracht geven om de dienst af te sluiten, waardoor het totaalbedrag van de transacties van die dag wordt afgedrukt en de teller weer op nul wordt gezet. Alle transacties die vanaf dat punt worden verwerkt, tellen mee voor de volgende dienst en de cyclus wordt herhaald.

Dit proces drukt alleen de kassabon af. Het uitvoeren van deze actie heeft geen invloed op de afwikkeling van verwerkte transacties.

Totalen van ploegen afdrukken

Met deze functie kunt u een kassabon afdrukken met het totale bedrag dat tot nu toe tijdens de dienst op de terminal is getransporteerd (zonder de teller te resetten).

Volg de instructies hieronder voor uw terminal:

Castles VEGA- en Ingenico-apparaten
  1. Tik op het pictogram Menu op het scherm.
  2. Selecteer Print shift totalen.
Castles Saturnus 1000
  1. Tik op Totalen op het hoofdscherm
  2. Tik op Bereken totalen
  3. Voer de beheerderswachtcode in, tik op
  4. Tik op om de totalen te berekenen.
  5. Er wordt een ontvangstbewijs afgedrukt.
  6. Tik op Doorgaan om terug te keren naar het hoofdscherm.

Sommige van onze verkopers vinden het handig om dit totaal te vergelijken met de records in MyST. Klik hier voor meer informatie over het genereren van een rapport in MyST.

De dienst afsluiten

De volgende instructies leggen uit hoe je de shift afsluit. Hiermee wordt het totale bedrag afgedrukt dat tijdens de dienst op de terminal is verhandeld en wordt het totaal weer op nul gezet, klaar voor de volgende dienst.

Volg de instructies hieronder voor uw terminal:

Castles VEGA- en Ingenico-apparaten
  1. Tik op het pictogram Menu   op het scherm
  2. Selecteer Afsluiten shift
  3. Om het einde van de dienst te bevestigen, selecteert u of drukt u op de groene OK-knop.

Castles Saturnus 1000
  1. Tik op Totalen op het hoofdscherm
  2. Tik op Begin Einde van de dag
  3. Voer de beheerderswachtcode in, tik op
  4. Tik op om de Einde Dag-verwerking te starten.
  5. Er wordt een ontvangstbewijs afgedrukt.
  6. Tik op Doorgaan om terug te keren naar het hoofdscherm.