Diensten beheren

Laatst bijgewerkt:

Achtergrond

Je kunt diensten op de terminal gebruiken om verwerkte transacties bij te houden. Terwijl u transacties verwerkt op de terminal, worden de verwerkte bedragen gedurende de werkdag bijgehouden. U kunt op elk gewenst moment een kassabon afdrukken met het lopende totaal. Aan het einde van de dag kun je het apparaat opdracht geven om de dienst af te sluiten, waardoor het totaalbedrag van de transacties van die dag wordt afgedrukt en de teller weer op nul wordt gezet. Alle transacties die vanaf dat punt worden verwerkt, tellen mee voor de volgende dienst en de cyclus wordt herhaald.

Dit proces drukt alleen de kassabon af. Het uitvoeren van deze actie heeft geen invloed op de afwikkeling van verwerkte transacties.

Totalen van ploegen afdrukken

Met deze functie kunt u een kassabon afdrukken met het totale bedrag dat tot nu toe tijdens de dienst op de terminal is getransporteerd (zonder de teller te resetten).

Volg de instructies hieronder voor uw terminal:

Castles VEGA- en Ingenico-apparaten
  1. Tik op het pictogram Menu op het scherm.
  2. Selecteer Print shift totalen.
Castles Saturnus 1000
  1. Tik op Totalen op het hoofdscherm
  2. Tik op Bereken totalen
  3. Voer de beheerderswachtcode in, tik op
  4. Tik op om de totalen te berekenen.
  5. Er wordt een ontvangstbewijs afgedrukt.
  6. Tik op Doorgaan om terug te keren naar het hoofdscherm.

Sommige van onze verkopers vinden het handig om dit totaal te vergelijken met de records in MyST. Klik hier voor meer informatie over het genereren van een rapport in MyST.

De dienst afsluiten

De volgende instructies leggen uit hoe je de shift afsluit. Hiermee wordt het totale bedrag afgedrukt dat tijdens de dienst op de terminal is verhandeld en wordt het totaal weer op nul gezet, klaar voor de volgende dienst.

Volg de instructies hieronder voor uw terminal:

Castles VEGA- en Ingenico-apparaten
  1. Tik op het pictogram Menu   op het scherm
  2. Selecteer Afsluiten shift
  3. Om het einde van de dienst te bevestigen, selecteert u of drukt u op de groene OK-knop.

Castles Saturnus 1000
  1. Tik op Totalen op het hoofdscherm
  2. Tik op Begin Einde van de dag
  3. Voer de beheerderswachtcode in, tik op
  4. Tik op om de Einde Dag-verwerking te starten.
  5. Er wordt een ontvangstbewijs afgedrukt.
  6. Tik op Doorgaan om terug te keren naar het hoofdscherm.

Ontvangstuitvoer

Zie hieronder voor informatie over de lay-out van de kassabon:

Castles VEGA- en Ingenico-apparaten

Voorbeeld ontvangstbewijs

Legenda

1. Naam verkoper en adres.
  2. Datum en tijd waarop de transactie is verwerkt.
  3. Terminal ID - Unieke identificatie voor de terminal.
  4. Begin en einde van de periode - Tijdstempels voor wanneer de dienst begon en eindigde. "STILL OPEN" wordt weergegeven als de dienst nog niet is afgelopen.
  5. Eerste / Laatste trx - Tijdstempel van de eerste en [huidige] laatste transactie die tijdens de dienst is verwerkt.
  6. SHIFT TOTALS - Totale telling en bedragen van gecombineerde verkopen en terugbetalingen. Fooien worden ook afzonderlijk weergegeven.
  7. TOTAL PER CARD MERK - Er zijn extra secties met subtotalen die zijn berekend voor elk kaartmerk met behulp van gegevens die tijdens de dienst zijn verwerkt.
Castles Saturnus 1000

Voorbeeld ontvangstbewijs

Legenda

1. Naam verkoper en adres.
  2. Terminal ID - Unieke identificatie voor de terminal.
  3. Merchant ID - Unieke identificatie voor de merchant bij zijn acquiring bank.
  4. Datum en tijd waarop de transactie is verwerkt.
  5. Credits - Totaal aantal en bedragen van verkopen.
  6. Debiteringen - Totaal aantal en bedragen van terugbetalingen.
  7. Sessietotaal - Totaal van alle transacties berekend door debiteringen van crediteringen af te trekken.