FAQs - Migratie van onze diensten naar de cloud

Laatst bijgewerkt:

Wat gebeurt er?

We migreren ons betalingsplatform naar de cloud, gehost door Amazon Web Services (AWS) op 24 november 2020.

Waarom migreert u naar AWS?

Deze investering in onze technologie zal ervoor zorgen dat onze oplossing nog robuuster en toekomstbestendig is.

Wat verandert er technisch gezien?

Wij voegen een extra datacenter toe aan ons netwerk van betaalgateways. Dit betekent dat er nieuwe IP-adressen komen waarmee uw e-commerce platform verbinding moet maken om betalingen te verwerken.

De volgende domeinen worden momenteel omgezet naar een of meer IP-adressen in deze CIDR-bereiken: 194.74.4.0/24 of 195.224.56.0/24. Vanaf 24 november kunnen deze domeinen ook gaan omzetten naar een IP-adres in de CIDR-reeks 3.250.209.64/26:

• webservices.securetrading.net
  • myst.securetrading.net
  • webapp.securetrading.net
  • payments.securetrading.net
  • stapi2.securetrading.net

De reeks IP-adressen die door Trust Payments worden gebruikt, zijn altijd hier te vinden:
https://webapp.securetrading.net/ips.html

Wat is een CIDR-bereik?

CIDR (Classless Inter-Domain Routing) is een notatie om een netwerkbereik van één of meer IP-adressen aan te geven. De bereiken die Trust Payments gebruikt zijn bijvoorbeeld:

• 194.74.4.0/24 vertegenwoordigt alle IP-adressen van 194.74.4.0 tot en met 194.74.4.255.
  • 195.224.56.0/24 vertegenwoordigt alle IP-adressen van 195.224.56.0 tot en met 195.224.56.255.
  • 3.250.209.64/26 staat voor alle IP-adressen van 3.250.209.64 tot en met 3.250.209.127.

Moet ik iets doen?

Misschien. Als uw e-commerce platform beperkingen heeft op welke computers/netwerken het verbinding mag maken (of verbindingen van mag ontvangen) dan moet u controleren of elk van uw diensten die Trust Payments gebruiken niet worden verhinderd om toegang te krijgen tot de nieuwe IP-adresreeks. Als u geen beperkingen hebt, heeft deze wijziging geen gevolgen voor u.

Hoe verwijder ik de beperkingen voor de nieuwe IP-adressen?

Als uw e-commerce platform een beheerconsole biedt, kan deze een sectie bevatten voor het beheer van inkomende/uitgaande verbindingen (deze kan worden vermeld onder netwerkinstellingen, firewalls, IP-whitelists enz.) Neem contact op met uw systeembeheerder of technisch team als u het niet zeker weet.

Als de beperkingen gebaseerd zijn op de domeinnaam (in plaats van op individuele of reeksen IP-adressen) zou u geen wijzigingen moeten aanbrengen.

Anders moet u het nieuwe bereik 3.250.209.64/26 toestaan voor de diensten die u gebruikt. Uw instellingen staan momenteel toegang toe tot IP-adressen in de bereiken 194.74.4.0/24 en 195.224.56.0/24, dus in de meeste gevallen kunt u het nieuwe bereik toevoegen op dezelfde manier als de twee vorige bereiken zijn toegestaan.

Wanneer moet ik deze veranderingen doorvoeren?

U kunt onmiddellijk beginnen met de wijzigingen. De nieuwe CIDR range 3.250.209.64/26 is volledig eigendom van het Trust Payments platform, dus het toestaan van verbindingen van/naar deze IP adressen is veilig om te doen, zelfs voordat de gateway dienst in gebruik is.

U moet de wijzigingen vóór 24 november 2020 doorvoeren om ervoor te zorgen dat uw betalingen niet worden beïnvloed.

Heeft dit invloed op TCP of UDP?

Deze veranderingen zijn van invloed op HTTP(s)-verzoeken, dus TCP is vereist. Nieuwe ontwerpspecificaties voor HTTP/3 zullen echter UDP gebruiken, dus u kunt optioneel kiezen om UDP toe te staan op deze verbindingen voor toekomstbestendigheid.

Welke TCP-poort(en) moeten worden toegestaan?

In de meeste gevallen alleen TCP-poort 443 om TLS/HTTPS toegang mogelijk te maken. Sommige diensten vereisen extra poorten (de Java STAPI-dienst vereist bijvoorbeeld ook poort 80). Raadpleeg de documentatie voor uw API.

Veranderen de domeinnamen?

Nee, de domeinnamen blijven hetzelfde. Alleen het IP-adres waarnaar de domeinen verwijzen wordt bijgewerkt.

Zijn er wijzigingen in de bestaande IP-bereiken?

Nee, de bestaande IP-adressen zullen in de nabije toekomst gebruikt blijven worden, dus alle instellingen voor de bestaande CIDR-reeksen (194.74.4.0/24 en 195.224.56.0/24) moeten ongewijzigd blijven.

Wat gebeurt er als ik niet de nodige veranderingen aanbreng?

Het is mogelijk dat uw e-commerce platform geen verbinding kan maken met het nieuwe datacentrum om betalingen te verwerken, of dat het geen meldingen van transacties uit het nieuwe datacentrum ontvangt. Wanneer de nieuwe IP-adressen beginnen te rouleren, kan dit leiden tot intermitterende storingen van betalingen met een frequentie van ongeveer 1 op 3.

Wat zijn de technische details van de veranderingen?

Wanneer uw server probeert verbinding te maken met een van onze diensten (bijvoorbeeld webservices.securetrading.net), zal hij eerst een DNS lookup uitvoeren om het IP-adres van onze server te vinden. Het antwoord zal momenteel een adres zijn in het bereik 194.74.4.0 -> 194.74.4.255 of het bereik 195.224.56.0 -> 195.224.56.255, waarmee uw server reeds verbinding kan maken.

Vanaf 24 november zullen wij extra IP-adressen in de lijst van antwoorden opnemen, in het bereik 3.250.209.64 -> 3.250.209.127, en uw server zal dan proberen verbinding te maken met deze nieuwe adressen. Als uw e-commerce platform geen verbindingen met deze adressen toestaat, zal uw applicatie lijken te hangen totdat het de DNS lookup opnieuw probeert en uiteindelijk weer een IP-adres in een van de oorspronkelijke reeksen ontvangt.

Ook als onze gateway een melding van een transactie naar uw server stuurt (bijvoorbeeld een URL-kennisgeving geconfigureerd in de MyST Regelbeheer) zal deze afkomstig zijn van een IP-adres in onze reeksen. Indien uw systeem verbindingen naar uw kennisgevingsdiensten beperkt vanaf de bestaande reeksen, zal het ook verbindingen uit de nieuwe reeks moeten aanvaarden.

Met wie kan ik contact opnemen voor meer hulp?

Uw technisch team zou in staat moeten zijn het nodige werk te verrichten. Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met ons Support Team.